פחד ממעליות

שוקוצית

New member
פחד ממעליות

לפני כמה שבועות נתקענו במעלית לרגע קטן.
הגדול בן 4.5, נבהל מאוד, מאז עלינו עוד כמה פעמים במעלית אבל עם מישהו נוסף, ומדי פעם הוא שואל למה נתקענו במעלית,
ואני מסבירה שזו הייתה מעלית מאוד ישנה, שלא תחזקו אותה כראוי..
אבל היום היינו שוב בהרכב שבו נתקענו במעלית (גדול, קטנה במנשא ועגלה),
וממש סרב לעלות, למרות שתכננו ללכת לקנות גלידה, לא הסכים להיכנס. גם לא למעלית שקופה, גם לא לשבת בעגלה, (סך הכל עולים קומה אחת). לבסוף הלכנו הביתה בלי הגלידה...
מה אפשר לעשות כדי שלא יפתח חרדה ממעליות??
אשמח לעצות מחכימות

אולי

לברר עם האחראים בנוכחותו על תקינות המעלית, עד שירגיש בטוח, ולא לעלות במעליות במקומות לא מספיק מכובדים או לא שמורים היטב.

נורא תלוי בילד. יש ילדים שצריכים קצת זמן

ויעבור להם לבד. אם נראה לך שהוא ילד כזה, הייתי עוזבת את זה כרגע ומנסה שוב בעוד חודש (אלא אם אתם משתמשים במעלית באופן קבוע).
אם לא נראה לך שיעבור לו, הייתי מנסה כמה דברים. קודם כל להראות לו שזה עניין אגבי ולא מלחיץ - למשל ללכת לקניון ושאחד ההורים יעלה במעלית והשני יעלה איתו במדרגות, או שפשוט יחכה איתו שההורה השני יחזור.
כדאי לדבר על המקרה שהיה, לחשוב מה הלחיץ אותו, לדבר על הרגשות שלכם ההורים (אם נלחצתם או הרגשתם לא בנוח חשוב לפתוח את זה מולו) אבל גם על הרגשות שהיו כשיצאתם משם.
חוץ מזה, אם הוא ילד מילולי, אפשר לשבת איתו ולחשוב מה הוא חושש שיקרה. לפתח את זה עד הסוף, לא לפחד מהפחד שלו. הוא חושש שתיתקעו לשעות ארוכות? ואז מה יקרה? תנו לו להסביר בדיוק, אל תכניסו לו מילים לפה אלא תשאלו שאלות פתוחות (מה אתה מפחד שיקרה? "שניתקע להרבה זמן" "ואז מה יקרה?" מה אתה חושש שיקרה לנו אם ניתקע הרבה זמן?", וכו' וכו') יכול להיות שאפשר להפיג את החשש שלו מראש (למשל אם הוא חושש שיגמר האויר אפשר להסביר לו שיש אוורור במעלית). אבל גם הדיבור על הפחד הרבה פעמים מקטין אותו.

והכי חשוב שכחתי - לא להפוך את זה לאישיו

לא לנסות להכריח אותו לעלות במעלית אם הוא לא רוצה ולא להגיד לו "הנה, זה דווקא לא מפחיד אתה רואה?" (כי אותו זה דווקא כן מפחיד...) לכבד את הרגש שלו, אבל לנסות לעזור לו להתגבר עליו.
אפשר גם לספר לו איך אתם מתגברים כשקורה לכם משהו מפחיד או מלחיץ (אבל בזהירות כדי שלא יתחיל לפחד מעוד דברים).

שוקוצית

New member
תודה על הרעיונות

הוא ילד מאוד מילולי, ובאופן כללי קצת פחדן, אז אני באמת חוששת שלא יתחיל לחשוש מעוד דברים.
אבל נתת לי רעיונות טובים.
מאוד מודה לך

shira29

New member
לתת מקום לפחד!

לפני שנה היינו אצל חברים שיש להם בבניין מעלית משוכללת מדי שנסגרת גם מהר מדי!!!
אני ובעלי יצאנו (אנחנו רגילים לצאת ואז לחכות להם) והמעלית נסגרה כששני הילדים שלנו בפנים.
אני לא יכולה אפילו לתאר לך את ההיסטריה שלהם ושלנו, כשהשומר של הביניין מנסה לאתר את הכפתור שקורא למעלית הזו. 3 הדקות הארוכות בחיי.
מאז הגדול, שהיה בן 4 וכמה חודשים, מאד מאד פחד ממעליות. מעלית חדשה, המעלית שלנו בבניין (למרות שפחות) ועד היום מדי פעם מזכיר את זה שהמעלית נסגרה ואנחנו יצאנו.
מה שעשינו אז כדי לעזור לו זה לתת לגיטימציה לפחד. להסכים איתו שזה מאד מבהיל ומפחיד ולומר שאת תמיד תשמרי עליו (כי את לא יכולה להבטיח לו שכזה דבר לא יקרה שוב).
אני יכולה לומר לך שאצלנו לקח בערך חודש וחצי עד שהפחד נרגע.
אז כל עוד הוא מפחד, אז לא להתעקש. להציע לו את אפשרות המעלית אבל אם לא, אז לא.
ולהזכיר לו שהפחד ברור והרבה ילדים פוחדים ממעליות (ככה שהוא ירגיש שהוא לא חריג) אבל את איתו ואת תשמרי עליו והוא בטוח כשהוא איתך או עם מבוגר אחר.

למעלה