פחד ממעברים בחיים..

moka1350

New member
פחד ממעברים בחיים..

האם מעברים בחיים זה דבר מבורך? אם כן - למה אנחנו כל כך מפחדים מהם ואיך מתגברים על הפחד?

למה אנחנו מפחדים? מי זה אנחנו? את ואני?

מתי בדיוק הפכו הפחדים שלך, לפחדים "שלנו". הדבר הראשון שאני מזמין אותך לעשות זה ללמוד לדבר בגוף ראשון, "אני". "למה אני כל כך מפחדת, ואיך אני מתגברת על הפחד?" כל כמו דבר אחר, גם אומץ זה ענין של לימוד. אחד הפחדים היותר שכיחים זה הפחד משינוי והלא נודע. מה לעשות שהדבר הקבוע היחיד בחיים זה...שינוי. מי שמאפשר לפחד לנהל אותו, משלם על כך מחיר כבד. תקיעות, תסכול, החמצה. מי שבוחר להעז, מנצח. החיים זה משחק בהעזה, והעזה זה תמיד ניצחון.

CIsaac

New member
אין ספק שאתה מעיז

אני קורא את זה בכל ההודעות שלך. ולא, אין לי שאלה, רק שיתוף. בתחילה חשתי תוקפנות למקרא ההודעות שלך, ובמחשבה שניה הבנתי שמה שאני קורא זו תקיפות שבאה כנראה (דעתי בלבד) ממקום של ביטחון. אני תוהה - האם מה שאני חש הוא מה שקורא אחר גם כן חש, ותוהה אם זה בכלל משנה. נהנה לקרא את התוכן שאתה מביא איציק

תודה והזמנה

שלום לאיציק. בכוונתי למזער את הנוכחות שלי כאן למינימום כי אני בוחר לעבוד עם וינרים, אנשים בעלי תשוקה לתוצאות יוצאות דופן. אני מעריך שהאנשים הללו לא נמצאים כאן. אם תרצה להמשיך להנות מתכנים שלי, מזמין אותך להרשם לדיוור באתר שלי. אני מאמין שתהנה ממה שיגיע אליך. שיהיה לך שבוע מצוין

שלגיה60

New member
אני דווקא מבינה אותך..

כן נכון, אנחנו כפרט וגם כחברה מפחדים משינויים שלעיתים יכולים דווקא להיות חיוביים עבורנו... (כן אדון רובי שטיינר גם אני מפחדת. והדבר הראשון שאני מזמינה אותך לעשות הוא לעבוד על האגרסיביות והתוקפנות שלך ולהיות פחות מתנשא.) מוקה היקרה את מוזמנת לקרוא פוסט שמצאתי ברשת בדיוק על הנושא זה (גם שם הכותב מכנה זאת "מעברים"..).

אהלן שלגיה

יתכן ורובי נראה לך אגרסיבי אך השתדלי להפיק מתגובתו את המירב. אחד הדברים הראשונים שלמדתי באימון הוא שהאדם הכי חשוב בעולם יושב כרגע בכיסא עליו אני יושב. כך נהג לומר המאמן שלי. הדבר השני שלמדתי היה לדבר בשם עצמי וללא הכללות. ייתכן מאוד שרוב החברה מפחדת משינויים או מעברים אך עדיין דבר זה אינו אלוונטי לחדר האימון. בקשר לשאלה שנשאלה אני יכול להניח שאנשים מסויימים מרגישים בטחון באשור מוכר ולכן מרגישים מאויימים משינוי ומהלא מוכר.

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
מעברים

מעברים הם שינוי. אם נבחר לראות זאת כך, שינוי יהיה התפתחות. לכן לפעמים מעבר כופה עלינו את האפשרות להתפתח ובמובן זה הוא טוב. זה לא אומר שזה לא קשה ומפחיד. זוהי יציאה מאיזור הנוחות שלנו, לטובת משהו אחר, שעוד לא ידוע. את שואלת שאלה כללית, שאפשר להניח שמאחוריה שאלה אישית שמטרידה אותך. אי אפשר לענות כיצד מתגברים על הפחד באופן כללי. אפשר לתת תשובות, אך בעיני הן לא יהיה מספקות - הידיעה שיהיה יותר טוב בהמשך אינה מבטלת את הפחד. כדי להתגבר על הפחד צריך להבין אותו באופן פרטני יותר, על הרבדים הלא מדוברים ואפילו לא רציונליים שלו, כדי להרגיע את החלק שבנו אשר מפחד. האם תרצי לשתף אותנו יותר בפרטים?

CIsaac

New member
../images/Emo13.gif ואם לא?

שלום לך, מוקה. יודעת? לא תמיד פחדנו ממעברים. זה משהו שלמדנו עם הזמן. בתחילה חיפשנו מעברים (ואילו פחדנו אז - לא היה לנו ממה לפחד היום). יכולה לזכור איך זה היה אז? מה השתנה? כמו תמיד, סקרן. איציק

למוקה 1350

חביבתי. שינויים יכולים להיות לכאן או לכאן אבל ברמה הכללית הם מסבים לנו שיעורים המלמדים אותנו איפה יותר נכון ונעים עבורנו... הפחד הוא טבעי לכל היצוריים החיים בניהם בני האדם הוא מיועד לשמור על הישרדותינו אבל אם הפחד מונע ממך לעשות דברים אז הוא צריך לעבור לעבודה על העצמי שלך. כצעד ראשון אפשר לברר מה יתן לך האומץ הנידרש למה שאת רוצה ולא משנה... בהצלחה

למעלה