פחד ממחויבות?...

אנה183

New member
פחד ממחויבות?...

היי לכולם,
אשמח להתייעצות ועצה טובה.....
אני ובן זוגי (30+) בקשר קרוב לשנתיים וגרים ביחד בחצי שנה האחרונה. אני אוהבת אותו והיחסים שלנו טובים. יחד עם זאת בן זוגי לא מהאנשים שיוזמים ונפתחים בקלות ולקח לנו המון זמן ועבודה עד שהגענו למצב הנוכחי שבו אנו חיים במשותף.
מידי פעם היו לנו שיחות על העתיד אבל לא משהו קונקרטי (מתי, איך ולמה....).
בחצי שנה האחרונה אני מרגישה שאני בשלה כבר לצעד הבא ולילדים ואני חיה בתחושה שלבן הזוג שלי פשוט נוח עם המצב הנוכחי ואולי מפחד לעבור שלב (אציין גם שאני בת הזוג הרצינית הראשונה שלו...). לפני מספר ימים בעקבות סיטואציה מסוימת, אמרתי לו שאני לא בסדר העדיפויות שלו ושאני לא חושבת שהוא מחויב כמוני. הוא ענה שכמובן שאני בראש סדר העדיפויות, שהוא אוהב אותי ואיתי הוא רוצה להיות ולחיות. אכשהו הובלתי את השיחה לנושא ילדים והרגשתי שהוא נלחץ קצת. אמרתי שאני רוצה בקרוב אבל לא בטוחה שהוא בכלל רוצה....הוא ענה שכמובן שכן אבל לא עכשיו, זרק לי שעוד חצי שנה נקבע תאריך לחתונה ומשם נמשיך. האמת שהתעצבנתי על התשובה הזו ואמרתי לו שלא ביקשתי ממנו תאריכים ושהוא לא עושה לי טובה בתגובה הזו. אכשהו השיחה הסתיימה. מאז הוא נותן לי המון יחס ומשתדל בבית....יחד עם זאת אני מרגישה שדברים נשארו לא פתורים אצלי ואני לא באמת יודעת לאן הוא רוצה להוביל את הקשר....אני מסתובבת בהרגשה דיי טעונה ולא נעימה ומרגישה כאילו הלחצתי אותו. אני לא רוצה לחיות באווירה של לחץ וחוסר נעימות ויחד עם זאת גם לא רוצה לחיות בחוסר וודאות.....
אשמח לעצתכם ,
אנה.

גארוטה

New member
ממה שאת מתארת

זה לגמרי לא נראה כמו פחד ממחויבות.
עד עכשיו אתם ממש מתקדמים "לפי הספר". קשר זוגי של שנתיים שעולה שלב למגורים משותפים וקשה לי להבין
למה הטחת בפניו שהוא לא מחויב כמוך ושאת לא בסדר העדיפויות שלו.
לכל אחד הקצב שלו והעובדה שלך, אחרי חצי שנה של מגורים משותפים, הספיק כדי להבשיל לעבור שלב לא בהכרח מחייבת גם אותו
שלפי דבריו צריך עוד קצת זמן כדי לקבוע תאריך.

עצתי, תרפי. קיבלת את התשובה שרצית ,אולי לא בדרך שרצית, אבל קיבלת.

בהצלחה

מריוס זכריה

Member
מנהל
מסכים לחלוטין

אנה183

New member
ראשיץת תודה על המענה ו....

אני מודעת ומבינה שכל אחד מבשיל בקצב שונה ואני גם בטוחה באהבה של הבן זוג שלי ובכך שהוא רוצה חיים משותפים איתי. אבל....מה עושים עם בעיית התזמון?..אני גם מפחדת ממחויבות טוטאלית ומהכנסת ילד למשוואה הנוחה שלנו אבל באותה נשימה לא רוצה לחכות עוד שנה שנתיים. אני אוהבת אותו ואת מה שיש לנו ביחד, לא רוצה לוותר על זה אבל חוששת שאם זה תלוי בו זה יקרה עוד זמן מה ולי זה נראה פשוט זמן מבוזבז, רוצה להיות אם צעירה יחסית ולא רוצה למצא את עצמי בניסיונות הבאת ילדים לעולם בגיל בוגר יותר.....
האמת שאני כותבת ולא ממש מבינה מאיפה האובססיה המעיקה הזו הגיעה לאחרונה, מודעת לכך שהיא אף מפריעה ומשפיעה לרעה על היחס שאני נותנת לבן זוגי אבל מתקשה בלמצא פיתרון ולהרגיע את הרצונות העכשוויים שלי.....

מריוס זכריה

Member
מנהל
את לא מבינה מאיפה זה בא לך לאחרונה

אבל לפחות את מבינה שזו אכן אובססיה שלך.
אם תתמסרי לה, היא תחבל במערכת היחסים שלך.
הדיאלוג הזה, לדעתי, צריך להיות בינך לבינך, ולא בינו לבינו.
לא סביר שאם צד אחד פתאום מרגיש שהוא צריך ילדים תיכף ומיד (נגיד בעוד שנה), אז השני מיד צריך לעבור לדום.
הרעיון הוא שיתוף פעולה, לא צד אחד שמתבכיין שמגיע לו והשני שצריך לספק את הסחורה.

גארוטה

New member
אמרת לבד

אלא הרצונות העכשוויים שלך, בדגש על עכשוויים.

קחי אוויר. קיבלת תשובה. הוא אמר שהוא צריך עוד חצי שנה? אז תני לו אותה וכדי לשפר את היחס שלך כלפיו שמושפע
מהפחדים הדי מובנים שלך, אמרי לו שאת שמחה שדיברתם, את שמחה ששיתפת אותו בתחושות המעיקות שיש לך ושאת מבינה את
הצורך שלו "להתבשל" עוד מס' חודשים ומאמינה שבקרוב אכן תממשו ביחד את הרצון המשותף לשניכם למסד את הקשר.

לא הבנתי מה הבעיה?

עוד חצי שנה תקבעו מועד לחתונה ומשם תמשיכו הלאה...
לכי תני לו נשיקה וחיבוק על אומץ הלב שגילה ותפסיקי לפרצף לו ולבאס אותו (כי ככה בטוח לא תהיה שום חתונה)...

אנה183

New member
אממממממממ

גארוטה, נוטה להסכים איתך, מבחינה תאורטית אנחנו אכן מתקדמים לפי ה"ספר" וחושבת שלהרפות זה באמת מה שאני צריכה לעשות, לפחות לעת עתה......
מוץ ותבן, קודם כל, אני לא מה"מפרצפות", ההפך הוא הנכון, תמיד מעודדת פתיחות ושיתוף ולכן אני לא חושבת שאני גם צריכה לומר תודה לבן זוגי על ה"אומץ" שגילה....אני זו שנחשפתי וחשפתי עד כמה המערכת יחסים הזו חשובה לי ולכן חושבת ורוצה להתקדם. המעט שבן זוגי יכל לעשות (והוא אכן עשה) היה להקשיב ולהגיב גם אם זו לא התשובה שרציתי לשמוע.
אני לא התכוונתי להלחיץ לחתונה וילדים, מה שהנחה אותי הוא פשוט לשמוע מה העמדה של בן זוגי בעניין ולאחר שהרגשתי שהוא קצת נלחץ עלו בי התהיות והמחשבות האם הוא בכיוון של זה בזמן הקרוב...זה הכל.....
בגדול, אני באמת מאמינה שכשאוהבים אחד את השניה אז מוכנים לגדול ולהתפתח ביחד גם אם חוששים. מבינה את המונח "להתבשל", עד לא מזמן אני בעצמי השתמשתי בו אבל סליחה, שוב פעם, לטעמי כשיש אהבה ומחויבות אז מוכנים לצעוד קדימה גם כשלא בהכרח "מבושלים"......וזו גם הסיבה שהייתי מוטרדת, מהמחשבה שהוא פשוט לא מספיק מחויב כדי לעשות את זה.....
בכל מקרה, החלטתי לקחת פסק זמן מהמחשבות האלו ולהנות ממערכת היחסים שלנו כמו שהיא (:)

מיזוגן1

New member
המציאות היא שבישראל המחויבות היא רק שלו

זו הסיבה שנשים נכונות ל"מחויבות" בקלות כזו וגברים חילונים-שמאלנים-שיינקינאים-ליברלים-פמיניסטים נוטים להירתע ממנה. המחויבות של הנשים היא דקלרטיבית בלבד, בעוד זו של הגברים היא מחויבות כלכלית ונפשית עם שיניים. אישה יכולה להפר את ה"מחויבות" שלה מתי שרק תחפוץ (למעט מקרה שבו נישאה למפר חוק פוטנציאלי) ללא כל סנקציה. אישה יכולה להחליט להפסיק לעבוד אחרי הלידה, להחליט להתגרש, והיא אף יכולה לקום ולנטוש את הבית והילדים וכל רע לא יאונה לה. כך שעם כל הכבוד לאומץ (קרי אינטרס) שלך ושל פונות רבות לפורום "להתפתח גם אם חוששים ולא מבושלים", לחשש שלו יש בסיס של ממש עם השלכות אישיות של ממש.

וזו כל האמת

sweetjane1982

New member
אם מאז השיחה את רואה שהוא משתדל

דרך ההתנהגות שלו זה סימן שהוא כן מעוניין.
שזה הרבה יותר חשוב מלזרוק סתם מילים.
אפשר להגיד שהוא הציע לך נישואין בדרכו הגמלונית.
לדעתי כדאי לך להעלות את הנושא כששניכם רגועים ואחרי שעשיתם משהו כיף.
תגידי לו את מה שכתבת לנו ותשמעי מה יש לו להגיד.

למעלה