פחד ממוות

מאיו

New member
פחד ממוות

כל ערב, לפני השינה הבן שלי (בן 8) בוכה ומסרב להירגע ולהירדם מפני שהוא פוחד למות, לא רוצה שאנחנו נמות וכו'. מה עושים עפ פחדים מסוג זה אצל הילדים? כל ההסברים ההגיוניים לא עובדים וזה חוזר על עצמו.

פלגיה

New member
קודם כל להירגע

מחשבות על המוות נמצאות אצל ילדים, וזה דבר טבעי וגם הגיוני. ברור שהסברים הגיוניים לא עובדים כי הפחד שלו אינו הגיוני. הפחד הוא פחד וכל ניסיון לומר "אתה לא צריך לפחד" פשוט מחטיא את המטרה. הוא מפחד, ובצדק. גם כולנו היינו מפחדים אילו לא היינו מדחיקים כל כך. אם הפחדים נראים לך חורגים מכל פרופורציה שהיא, ואם הם מפריעים לו לישון בלילה או לתפקד ביום - כדאי לשקול ייעוץ מקצועי. אם זה לא במצב כזה - פשוט להביע אמפטיה, ללטף, לחבק, ולא לדאוג.

magic41

New member
בני,בן ה8 וחצי מוסר כי....

עברנו יחד גם תקופה כזאת,וכשהראתי לו שיש עוד ילדים בגילו אשר פוחדים ושאלתי אותו מה היה אומר לילד שפוחד ממות הוא מסר כך:"זה בסדר שאתה פוחד למות,אבל...זה יקרה רק עוד הרבה,הרבה זמן,לא צריך לחשוב על זה עכשיו,אולי רק כשתהיה זקן תחשוב על זה,בינתיים,בזמן הזה,תחשוב על כל החיים שלפניך,תעשה תוכניות נעימות,ונסה שלא לחשוב על דברים שמפחידים אותך.יעזור לך אם בני המשפחה יהיו קרובים וידעו להרגיע אותך ולדבר איתך על דברים אחרים ונעימים.הלוואי שזה יעזור לך,שולחים לך איחולי הצלחה, אושר ובמיוחד,התגברות על הפחד" זהו,עד כאן מפי בני. והוא צודק!

תבדקי את עצמך

ילדים הם אינטיליגנטיים ורגישים במידה בלתי רגילה (אל דאגה - זה עובר להם בהמשך
) מצד אחד, ומצד שני יכולים להיות מניפולטיביים במידה לא מבוטלת (וזה, לצערנו, לא כל כך עובר
). אם את מעניקה לו פחות מדי תשומת לב לדעתו ומצד שני הוא עלה על זה שהמוות הוא נושא בעייתי מבחינתך יש סיכוי טוב שהוא מנגן על המיתר הזה כדי לסחוט ממך את מה שהוא צריך.

פלגיה

New member
קשה לי להבין למה לדבר על מניפולציות

למה לחשוב שילד מדבר על נושא מסויים, לא כי הנושא מעסיק אותו, אלא כי הוא קודם חשב וחישב אילו מיתרים מנגנים להורים שלו, ועל אילו נושאים כדאי לדבר. גם לא ברור לי למה לדבר על "סחיטה" של תשומת לב. אם הוא צריך תשומת לב הורית - זה צורך שלו, ואותו הוא צריך לקבל. למה להיכנס למונחים של "סחטנות"?

למעלה