פחד מכלבים

yfat73

New member
פחד מכלבים

יש לי פחד לא אנושי מכלבים, וזה לא רק אומר לעבור מדרכה שאני רואה כלב, אלא זה אומר לא ללכת לבית עם כלבים, ולהמנע מללכת ברחוב ולהכנס לכניסות שאני לא יודעת. הבעיה שלי היום היא שגם בתי מאוד פוחדת מכלבים כמוני, ובעצם הדילמה שלי היא שכאשר אני הולכת איתה בפארקים וכלבים באים מסביבנו, אני מרגישה שאני לא אוכל לעזור לה אם כלב ינסה להתנפל עליה, וזה בעצם מה שמפחיד אותי. אני יודעת שאני חייבת לצאת מן הפחד הזה, אבל לא מסוגלת. ניסיתי מספר דברים, אבל הם לא עזרו. הדבר האחרון שנותר לי, לדעתי, הוא לקחת כלב הביתה ולגדל אותו כדי לא לפחד, אבל זה מפחיד אותי יותר מכל. מה לדעתך אני צריכה לעשות?

PLAIN OL ME

New member
לדעתי

את צריכה לפנות למישהו שמתמחה בהקהיה לפי מיטב הבנתי זה -ה-שיטה נגד פוביות וגם - יש לךמושג איזה אירוע אולי גרם לך לפחד הזה? (כלבופוביה..?)

PLAIN OL ME

New member
לדעתי

את צריכה לפנות למישהו שמתמחה בהקהיה לפי מיטב הבנתי זה -ה-שיטה נגד פוביות וגם - יש לךמושג איזה אירוע אולי גרם לך לפחד הזה? (כלבופוביה..?)

yfat73

New member
אני יודעת ממה נגרם לי הפחד הזה

קודם כל, ירשתי אותו מאימי, שבעברה מאוד פחדה מכלבים, כמוני, אבל ברבות השנים הדבר פשוט עבר לה, אין לי מושג איך. שנית, כשהייתי בת 10 נשך אותי דוברמן, וזה רק העצים את הפחד שלי. ואחרון, כשהכרתי את בעלי, היה למישהו במשפחתו פינצ'ר, שהיה נובח כל הזמן וקופץ על אנשים, וזה שם את החותמת על הפחד שלי. אגב, איך אני מוצאת אדם שמטפל בפוביות?מה זה פסיכולוג? (כי את זה כבר ניסיתי אבל זה לא צלח).

PLAIN OL ME

New member
מה זה פסיכולוג??

זה מישהו שעוסק בפסיכולוגיה.. שמעי, זה שזה לא עזר לא אומר שפסיכולוגים לא יכולים לעזור. יש הבדלים באסכולות, בטכניקות טיפוליות, ובגישות האישיות של המטפלים. יש גם השפעה למידת השיתוף הפעולה שלך והמוטיבציה שלך, כמו במידה מסוימת להבנה שלך את התהליך הטיפולי תחפשי פסיכותראפיסט שעוסק בטיפול קוגנטיבי-ביהביוריסטי.. תזכרי את זה

yfat73

New member
לא שאלתי מה זה

פסיכולוג, אלא שהייתי אצל פסיכולוגית התנהגותית ועל פי טיפולה יש מספר שלבים לפיהם מתקדמים בטיפול. לכן שאלתי, ואם למקד את השאלה האם מדובר בטיפול התנהגותי או בטיפול אחר. אני אתעניין לגבי מה שכתבת, זה נשמע מענין.

PLAIN OL ME

New member
רק הערה

ביהביוריסטי=התנהגותי קוגנטיבי=מחשבתי הנחתי שאת יודעת את זה, אבל ליתר ביטחון.. שאלת אם טיפול התנהגותי או אחר -לדעתי גם התנהגותי (ביהביוריסטי) וגם מחשבתי (קוגנטיבי). אף אחד מהם לבד לא יהיה יעיל ביותר. את יכולה לפרט בקשר לשלבים של הטיפול?

yfat73

New member
הייתי ממש בשלבים התחלתיים

של הטיפול, הייתי בדיוק בהריון בחודש שני, והיו לי הרבה בעיות בחיי באותה תקופה, ויכול להיות שהתחלתי אותו בשלב לא טוב בחיי, או פשוט לא עם הפסיכולוגית הנכונה.

גרא.

New member
yfat73,בפחד מכלבים, אפשר לטפל

בטכניקה התנהגותית, המכונה "דיסנסטיזאציה" (הקהיית רגשות).במפגש בן 12 טיפולים, בו תחילה את לומדת כיצד לבצע הרפייה עצמית ולהרגעי את עצמך במצבי חרדה.ולאחר מכן, במרבית המפגשים הראשונים,דרך דמיון מודרך, את נחשפת למפגש הדרגתי עם כלב אימתני..בכל פעם שאת מתקרבת יותר אל הכלב וחשה חרדה, את נכנסת להרפייה עצמית, מרגיעה את עצמך,והתהליך נמשך. לקראת סיום הטיפול, תפגשי ממש ממש עם כלב , הכי מפחד שיש..יפעת73.מהנסיון האישי לי כמטפל, אחוז ההצלחה בגישה הזו הוא גבוה מאד.

yfat73

New member
אשמח ללכת לטיפול כזה

קודם כל, תודה על העידוד, כבר כמעט איבדתי תקווה. אודה לך אם תוכל לכתוב מי מעביר אותו, ואיך אוכל להגיע אליו, אם זה פסיכולוג, אם זה אדם מקצועי אחר. אני גרה במרכז, כך שהמיקום שאני מעונינת בו הוא במרכז. ושוב תודה.

למעלה