פחד מכלבים

פחד מכלבים ../images/Emo107.gif

הבת שלי בת ה-8 פוחדת מכלבים וזה רק הולך ומחריף. אנחנו גרים בישוב קהילתי כך שזו קצת בעייה. זה הגיע למצב שהיא ביקשה ממני לבטל לה חוג אחרי ביה"ס כי כשהיא חוזרת מהחוג ויורדת מהאוטובוס אין מי שילווה אותה הביתה כמו שיש כשהיא חוזרת מסוף יום לימודים רגיל והיא פוחדת לחזור לבד. לפני שבוע היא ירדה בטעות בתחנה רחוקה יותר והתקשרה אלי בהיסטריה מוחלטת. היא היתה משותקת מאימה והייתי חייבת ללוות אותה טלפונית עד שהיא הגיעה הביתה כשהיא ממש בכתה בהיסטריה. זה פוגע בפעילות שלה, היא פחות יוצאת החוצה בגלל זה. מה עושים?

עץ זית

New member
פתרון אחד יחיד ויעיל - להביא הביתה כלב

היו לי שני חרדתיים. אחד שנפצע בעקבות תקיפה של אמסטף (קשור תודה לאל אחרת זה היה נגמר רע מאוד) ואחד שגדל על הסיפור ועל החרדות של אחיו. כל כלב קטנטן היה גורם להם לברוח בצרחות לצד השני של הרחוב. נמנענו מלבוא לאנשים שיש להם כלב בבית כי לא היה לי נוח שצריכים לסגור את הכלב בחדר אחר. והכי גרוע זה כל הנודניקים מסביב "מה אתה מפחד, הוא לא עושה כלום, הוא כזה קטן ואתה כזה גדול". לפני כמעט שנתיים הבאנו הביתה כלבה מדהימה מSOS. בשניה שהכלבה נכנסה הביתה, נפלו כל המחסומים, נעלמו כל הפחדים ואהבה ענקית לכלבה בפרט ולכלבים בכלל התחילה. עם כל הקושי שבגידול כלב (כמו ילד נוסף בבית) אין בנו שום חרטה חוץ מזה שהאוצרית שלנו לא היתה אצלנו מיום היוולדה אלא נאלצה לעבור בתים. הם לא זוכרים שפחדו אי פעם מכלבים.

יש לנו חברים עם כלב בבית אבל הבנות שלהם

מפחדות מכל כלבלב שרץ בגינה הציבורית. הכלב שלהם מוכר להן, הוא מחונך, הוא גדול ושעיר וכל גור שמתרוצץ וקצת נובח גורם להן לבכות, לצרוח ולנוס על נפשן.

זו בדיוק הבעיה אצלי

אני גרה ביחידת דיור שלבעלים יש כלב גדול שהיא מכירה ודי רגילה אליו למרות שאם הוא יקפוץ אליה היא מאוד תפחד. מצד שני, היא מפחדת מהכלבים של חברות שלה למרות שכביכול היתה אמורה להתרגל ותעדיף שהן תבאנה אליה או שיבטיחו לה שהכלב קשור.

nutmeg

New member
מדובר בפוביה

הטיפול הייעיל ביותר הוא טיפול תרופתי (להוריד קצת את רמות החרדה) + טיפול קוגניטיבי התנהגותי (כדי להכחיד את תגובות הפחד הלא רציונאלי). כלב הביתה זה לא עוזר כי אנשים חרדתיים יכולים להיות בסדר עם הכלב בבית, ולהימנע מלצאת החוצה כי "אלו שבחוץ" מפחידים. זה לא פחד רציונאלי, וההמנעות היא בסופו של דבר כי פוחדים לפחד -- עוד לפני שרואים כלב בכלל...

ממש לא לדעתי!!!!! אין צורך

יש אנספור אופציות חליפיות אימון למשל הוא פתרון מעולה יש מאמנים מקצועיים שזו ההתמחות שלהם! במידה שתרצי אסייע לך לחפש.

nutmeg

New member
הלו!

כתבתי מהו הטיפול הכי יעיל במקרים כאלה. והטיפול התרופתי בא כדי להוריד ברמות החרדה כדי שאפשר יהיה להתחיל בכלל לעבוד ברמה ההתנהגותית. ברמות החרדה שתוארו מעלה, אין מצב שאפשר יהיה להתחיל תכנית טיפול קוגניטיבית התנהגותות. ו-כן, אם צריך גם לגיל 8 נותנים טיפול תרופתי. גם לגיל 3 אם את מוכרחה לדעת. בשביל זה יש אנשי מקצוע שצריך ללכת אליהם. אתן יכולות עד מחרתיים להגיד כל מיני דברים אחרים: אימון אישי, וודו, פרחי באך וקוסמים - שום דבר מכל זה לא מזיז לחרדה והילדה סובלת. ומאמנים אישיים שעובדים עם פוביות צריך לתבוע על רשלנות. זה לא התחום שלהם ולא העסק שלהם.

nutmeg

New member
צפונית, תקשיבי - ותקשיבי טוב

חרדה זה חרא של דבר. נורא קשה להיפטר ממנה כי יש לאדם נטייה להתגבר על דבר אחד (נניח כלבים) ואז לפחד מדבר אחר (נניח ג'וקים או מעליות) חרדה מאוד פוגעת באיכות החיים. ככל שהחרדה גדולה יותר, כך נמנעים מהמון דברים והחיים מצטמצמים לכלום וחצי. בגיל שמונה, כשנמנעים ומצטמצמים זה גם פוגע בהתפתחות. הילדה תתחיל לצבור פיגורים שאחר כך רק יגבירו את הקושי להשתלב שוב בפעילות הרגילה של בני גילה. עשי לה ולעצמך טובה וגשי לפסיכיאטר ילדים טוב באזור מגורייך - כמה שמטפלים יותר מוקדם הסיכוי להחלמה יותר טוב.

שני דברים חשובים. ../images/Emo2.gif

לצערי כי רב אני מסכימה אתך מאוד מנסיון כואב - חרדות זה עונש אמיתי לכל המשפחה הבן שלי שכב במיטה כל התיכון י'-יב' בגלל חרדות לא למד. לא אכל. סלק את כולם. שכב בחדר חשוך. לא יכל להתקרב לבית הספר . היום בגיל 20 הוא עושה את מבחני הבגרות במכללה הוא שוחרר מהצבא. זה מלווה אותנו כל יום כל שעה. האיום שמא הסיוט הזה יחזור..... כל הבית התרסק.......... דבר שני שאלתי בפורם מאמנים אישיים יש לי תשובה ראשונה כרגע.: זו לשון התשובה: ראשית צריך לבחון ולאתר את מקור החשש, האם זה תוצר של אירוע תראומטי עם חיה או פחדדים לא מבוססים שהנחילו בה הקרובים כמו ההורים שהביאו את הילדה למצב כזה, אם כן צריך תהליך פסיכולוגי ממוקד כדי להתגבר על האירוע או על ההפחדה ובשלב מתקדם יותר לשלב מאלף כלבים אשר ידע כיצד לקרב בין הצדדים ע"י מפגשים עם כלבים חברותיים במיוחד, גורים, כלבים שמאומנים במיוחד לאינטרקציה עם בני אנוש (קשישים, נכים) אשר מתפקדים ומתקשרים מעבר להתנהגות מולדת. זו כמובן דעתי האישית כמאמן ובעל נסיון רב שנים עם חיות, אינני פסיכולוג אך מתוך הרגישות לנושא זו הכוונתי

nutmeg

New member
קשקושים!

"המקור לחשש"?? תעשי לי טובה! בחרדות בכלל לא חשוב המקור לחשש כי המקור לכל החרדות באשר הן הוא טבעי לגמרי. חרדה זו תגובה בילט אין לכל היצורים החיים, זו תגובה השרדותית במהותה. כולנו מתפקדים טוב יותר ברמת חרדה מוגברת רמת העוררות שלנו יותר גבוהה בכל המישורים: החושים שלנו חדים יותר, אנחנו מקבלים החלטות מהר יותר, אנחנו ערנים יותר לסביבה, לסכנות ולסיכונים וכד'... וכל זה למה? כי המוח פירש את מה שקורה מסביב ככה שהוא הזרים איזה פוש של אדרנלין לגוף. מתי שהמנגנון משתמש, המוח מלמד את עצמו בלופ להזרים אדרנלין ולהידרך לסכנה גם איפה שלא צריך. המקור לחשש הוא המוח. ולא צריך פסיכולוג שירד לעומקו של עניין כדי לדעת את העובדות הללו. "תהליך פסיכולוגי ממוקד כדי להתגבר"? יופי. שנדבר עכשיו על כלבים? על נשיכות? על למה ומדוע באופן ממוקד? זה עושה בדיוק את ההיפך!! כל הספרות המקצועית מוכיחה שטיפול פסיכולוגי - זה השיחתי - לא יעיל בחרדות. נקודה. את רוצה לשלוח מישהו לטיפול פסיכולוגי למרות שבכל מקום אפשרי כתוב שזה לא יעיל? בבקשה. לי זה נראה לא אחראי. חלק השלישי - שמדבר על חשיפה הדרגתית - זה כבר חלק מטיפול קוגניטיבי התנהגותי, אותו צריך לעשות עם מישהו שלמד ושיודע לעבוד עם חרדות בכלל ופוביות בפרט. לקחת את הבת המבועתת ללטף גורים ולחשוב שזה בסדר כי הכלבים הם אלה המאומנים לאינטראקציה אנושית? לדעתי זה חוסר אחריות (שלא לומר סיכון מקצועי לבעל הכלב). זה שהכלב חביב והמאמן יודע לעבוד איתו זה יופי טופי, אבל כדי לעבוד עם אדם חרד, צריך לדעת לעזור לו להיכנס לחרדה ללמד אותו טכניקות הרפייה תוך כדי ולפני, ללמד אותו איך לעבור את הגל החרדתי ולראות שלא מתים ממנו, והכי חשוב ללמד אותו לא לפחד מהחרדה עצמה. חשיפה היא חלק חשוב בתהליך הטיפול הקוגניטיבי התנהגותי וכל מטרתו היא ללמד את המוח להפסיק להפריש אדרנלין איפה שלא צריך. המוח לא אדיוט גמור. מתי שהוא הוא לומד ששוב ושוב ושוב הוא מציף סתם ומבזבז לעצמו אנרגיה. הבעייה היא שכדי שהוא יפסיק להציף סתם, צריך לתת לו להציף שוב ושוב ושוב - מה שעושה את הטיפול בכלל בכלל לא נעים למטופל - אבל הכרחי. מה שהרבה אנשים לא מבינים זה שבחרדה, זה כבר לא הכלב - זה הרעיון שקיים כלב, והרעיון הזה מספיק כדי להשאיר אנשים בבית כי הם לא רוצים לחוות את החרדה (ולא כי הם לא רוצים לפגוש את הכלב)... כי לחוות חרדה זה לא נעים. זה מרגיש כאילו הולכים לקבל התקף לב ולמות. הטיפול בחרדה הוא דווקא להיכנס בה ראש בראש, בחשיפה הדרגתית ובהצפות מבוקרות. את זה לא הייתי נותנת לאף מאמן לעשות - עם כל הכבוד שיש לי למאמנים. התמיכה התרופתית עליה דיברתי בהתחלת הפתיל היא כדי להוריד קצת קצת את רמות החרדה כדי שאפשר יהיה בכלל להתחיל להיכנס בה ראש בראש... כי זה מה-זה לא טיפול כיף! אבל לדאבוני זה הטיפול היחיד שעובד. את כמובן רשאית לא להסכים איתי, יש לך את המקרה הפרטי שלך בבית וניסיונך הוא דרך העיניים שלך. נסיוני הוא לא מהבית אלא מאנשים שמתמודדים עם כל מיני דברים, כולל חרדות. עם יד על הלב אני יכולה להגיד שמכל התופעות שהמוח האנושי מייצר, זו אחת הקשות שיש. לא הייתי מפקידה את הטיפול בה בידי מאמנים, פסיכולוגים ללא הכשרה בטיפול קוגניטיבי התנהגותי, או כל מיני מטפלים אלטרנטיביים. גם לא הייתי שוללת תמיכה תרופתית על הסף בלי לבדוק בכלל אם היא עוזרת ותומכת בטיפול. אבל זו אני.

כל מי שלא מסכים עם דעתך הוא קשקשן?

זו ההתנהלות שלך בחיים? אז ההתייחסות שלך - בטלה בשישים. אגב זה היה שעור בפסיכולוגיה מה שלא טרחתי לקרא? בהצלחה עם עצמך.

nutmeg

New member
לא

הקשקוש היה על הציטוט שהבאת למטה של המאמן שעובד עם חיות. ופירטתי באריכות למה - אבל אם לא טרחת לקרוא - לא חשוב. זה רק אינטרנט, וכל אחד יעשה בסופו של דבר בחיים שלו מה שהוא רוצה וזה גם מה שיהיה לו. צפונית יכולה להחליט לקחת את הילדה שלה ללטף גורים, זה בסדר גמור מבחינתי. זו הילדה שלה והיא תעשה מה שהיא חושבת לנכון. מה שאני חושבת לנכון זה לתת את התמונה כולה לגבי חרדות כדי שלפחות תחליט מתוך נקודת מבט רחבה יותר. תכלס, חרדות לא עוברות בטיפולי פוצי מוצי נעימים ומכילים. את זה ראית לבד. חבל שאת מרגישה מותקפת במקום להעשיר את צפונית בידע ובלקחים שלמדת.

אין לי ידע מקצועי

יש לי נסיון מר. אני לא מתיימרת להציב אותם במקביל. !!!!!!!!!!! שיתפתי ב"חוויה" שלי ממקום שאנו אני ובעלי שאלנו את עצמנו ימים ולילות ארוכים היכן היתה הכתובת על הקיר לאורך השנים? ולא מצאנו אותה. ימים של תהיות, מחשבות, חיפוש מענה מכל כיוון אפשרי ואת מאמינה לי שלא היינו חבוקי זרועות. כולל: פסיכולוג, פסיכיאטר, קידום נוער, מרפאת חרדה בשניידר, רב!!!! (זו היתה בחירה שלו ללכת לשוחח עם רב. ) ובסופו המון חום, המון כוחות ובעיקר חברים שלא נטשו והורים לא וותרניים החזירו אותו לצוף מעל פני המים. לא חשה מותקפת. הרגשתי לא נכון מצידך להכתיר (כותרת) את תשובתך במילה קשקושים- זה לא מכבד אותך תציבי את עצמך מול התשובה ותגיבי הרי לך שיקוף! שבת שלום.

nutmeg

New member
והנה

לצפונית יש כתובת על הקיר. כבר עכשיו. מה היית מציאה לה מתוך הניסיון שלכם? מה לדעתך או לדעת בנך בסופו של דבר עזר? האם אתם חווים סוג של החלמה? האם תרופות עזרו? לדברים כאלה יש משקל הרבה יותר חשוב ממה שיש לי להגיד על חרדות שהבא מניסיון בשטח אבל לא ממקור אישי. [ובקשר לשתי השורות האחרונות - לא כל כך הבנתי. השיקוף שלך אלי הוא שיצאתי לא מכובדת בבחירה שלי במילה קשקושים? אל מול איזו תשובה להציב את עצמי? את רוצה שאתבייש ואשב בפינה? הביטי, אני לא רוצה לקחת את זה למקום אישי. התשובה שלי לא הייתה אישית אליך אלא חריפה כלפי מה שאני מחשיבה לאחריות מקצועית. את לא אשת מקצוע, אז כל המילים החריפות שלי ממש ממש לא מכוונות אליך, אלא לכל המתיימרים לרפא בלי לתת דין וחשבון. איתם יש לי חשבון ארוך]

שאלה על חרדה וגנטיקה

אמא שלי מטופלת בכדורים לחרדה ועברה לא מעט דיכאונות קלינים. האם ככה זה מתחיל? עם חרדה מכלבים?

nutmeg

New member
איני יודעת לגבי גנטיקה

אבל ידוע שיש מרכיב נלמד/נרכש בחרדה. הרבה פעמים ילדים לומדים מההורים או מהסביבה הקרובה "איך צריך" להגיב לאירועי חיים, וכשהסביבה הקרובה חרדתית, הם לומדים להגיב בחרדה.

למעלה