פחד מכישלון

taliat111

New member
פחד מכישלון

אני בת 30 ונכשלתי 5 פעמים בטסט לרשיון הנהיגה.כתוצאה מכך נפגע הביטחון העצמי שלי לבלי היכר ואני כל כך חוששת לגשת למבחן הבא.לא מסוגלת לדמיין את עצמי ניגשת שוב לאותה הסיטואציה,לשבת ליד הטסטר........בררר מפחיד.ניסיתי תרופות הרגעה טבעיות למיניהן ואני מאמינה שבסופו של דבר משפט אחד מאיש חכם יעשה את הסוויצ'...יש עצות מועילות????

פחד מכשלון

הי, את כותבת, שאת מאמינה שבסופו של דבר משפט אחד מאיש חכם יעשה את הסוויצ' שלך: אם היית יכולה להמציא את אותו איש חכם כזה, מה הוא היה אומר לך? מה היית רוצה שאותו איש חכם יגיד? אשמח להמשיך ולסייע אילת לבנון

bridges

New member
אין עצות יש שאלות שאולי יועילו

היי וברוכה לפורום אימון אישי. כמאמנים אנחנו לא נוהגים לצאת עצות משום שבד"כ עצות אינן מועילות (כפי שאולי נוכחת בעצמך). כמובן תקחי בחשבון שזה פורום ואין באפשרותי להשתמש בכל הכלים האימוניים שברשותי. אז הנה שאלה שאני מזמין אותך לחשוב עליה באוטנטיות המרבית:
נסי לדמיין את עצמך כאילו כרגע קיבלת הודעה שעברת את הטסט בהצלחה וקיבלת רשיון נהיגה. מה זה מאפשר לך? מי את, כאדם? רק לאחר שבאמת עשית את עבודת הדמיון הזאת, נוכל להמשיך. ניתן לעבור מחסומים רק כאשר אנחנו יודעים מה יש מהעבר השני שלהם. רונן

dnxtep

New member
שימוש בעובדות

taliat, בראיה שלי ההבדל בין טעות לכישלון הוא שכישלון הוא טעות שאנחנו מכים את עצמינו עליה, מה יכול (אולי) להקשות עלינו להתקדם קדימה. בסיטואציה שלך את מתארת פחד שנובע מאותה תחושת כישלון. ברמת העובדות, מה היה בבחינה האחרונה? מה הייתה הטעות שהתבצעה בנהיגה? אלו העובדות לגבי מה שקרה בבחינה. כשעובדים עם עובדות ופחות עם פרשנות ורגש יש לרוב אפשרות ללמוד ולתקן. לגבי התיקון, מה תעשי בטסט הקרוב אם תהיה לך סיטואציה דומה? האם את חושבת יודעת מה לעשות אחרת? אם לא, מה יאפשר לך ללמוד איזה מהלך אחר לעשות? ועוד שאלה קטנה, האם באמת יכולה להיות אותה סיטואציה? אותו מקום אותה שעה אותו טסטר? בהצלחה,

ל taliat111

שלום לך בת 30, זה באמת נורא מעצבן ופוגע שבגיל 30 את נכשלת 5 פעמים בטסט. גם הבעל שלי קיבל רישיון רק לפני שבועיים, בגיל 30. (גם לעבור תיאוריה היום זה מעצבן, את בטח יודעת...). האם תוכלי להיזכר בדבר או שניים שעשית בעבר והצלחת? מה עשית שם בדבר הזה שאיפשר לך להצליח? יש לך את הכוחות, את רק צריכה להיזכר בהם ולתת להם דגש! בהצלחה, ניבה

ogold1

New member
דמיון מודרך

שלום לך, אני מסכימה עם הדברים שנאמרו כאן. אני מבינה שהכשלונות גורמים לך לחוסר ביטחון עצמי ולחוסר אמונה בעצמך. אולי עולות לך מחשבות כגון: "אני כישלון", "אני לא שווה כלום", "אני לא מצליחה לעשות מה שכל ילד בן 17 מצליח" וכו'. אני מניחה שתחושת הכישלון האישי פורשת כנפיים כעת גם לתחומי חיים אחרים. ותחושתיך הכללית היא שאת לא מוצלחת בכלום. ראשית, אני מציעה לך לרשום על דף 5 הצלחות שהיו לך בשנים האחרונות. אני בטוחה שאם תחשבי היטב תגלי שהיו לך הרבה יותר.. תעצמי עיניים ותנסי להיזכר במכשולים שונים שעמדו בדרכך לאותן הצלחות. מה הרגשת אז..? מה חשבת על עצמך..? ולאחר מכן תעלי בדמיונך שוב את אותן הצלחות ואת תחושת ההערכה העצמית והגאווה הפנימית שמילאה אותך בעת ההצלחה. תנשמי את ההצלחה, תאמרי לעצמך "ניצחתי אז ואני אנצח גם הפעם". תדמייני את עצמך נוהגת בביטחון, בשמחה ובכייף.. תחושי את תחושת הביטחון שלך על הכביש, תחושי את תחושת ההצלחה והביטחון ביכולתך. לעיתים החיים מציבים לנו אתגרים, אך האתגר הוא רק שיעור בסבלנות. אחרי כל אתגר מגיעה תחושת רווחה. אחרי שהשגנו משהו ש"הלך קצת קשה", אנחנו לומדים להעריך אותו יותר, להינות ממנו ולחוש את טעמה המתוק של ההצלחה. כנראה שהטסט הזה הוא סוג של אתגר עבורך, תדמייני את טעמה המתוק של ההצלחה בעת שתגיעה.. תחושי בליבך כבר עכשיו את השמחה שתמלא אותך בעת שהצלחת לעמוד באתגר ולנצח במשימה. אנשים רבים עומדים באתגרים קשים יום יום. אחת לא מצליחה להיכנס להריון ומנסה שוב ושוב, אדם אחר מנסה למצוא עבודה והולך לעשרות ראיונות עבודה, נדחה ושוב מנסה. אחר מנסה למצוא בת זוג לחיים ויוצא עם אינספור נשים. לא תמיד אנו משיגים בקלות את מה שאנו רוצים ומבקשים, אך ההתמדה משתלמת. תאמיני בלב שלם שאת האתגר הזה את מסוגלת לעבור בהצלחה. את לומדת כעת שיעור בסבלנות, אך הסבלנות משתלמת.

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
משפט מנצח?

נמצא לכל מצב את המשפט החכם ונגמור ענין? האם זה אפשרי? אז פה ושם יש כאילו משפטים שנופלים למקום מאוד מוכן ומאפשרים שינוי. אבל בדרך כלל שינוי נובע מעבודה על התפיסות, על המחשבות, על הדפוסים שלנו. זה לא פשוט להיות אחרי רצף של כשלונות ולשבור אותו, אבל זה אפשרי. בשביל זה צריך לעשות עבודה פנימית ולהבין איפה את כרגע - מה הכשיל אותך עד עכשיו ומדוע את יכולה עכשיו להצליח - גם ברמת הידע וגם ברמת הבטחון. את מוזמנת לשתף במחשבות ובסיבות כדי שנוכל לסייע יותר.

rutahar

New member
רשיון להתגבר על הפחד...

הי taliat, את מאמינה שאם היה לך משפט חכם תצליחי להתגבר על הפחדים שלך מהטסט. האם יש לך משפטים שכאלה שעזרו לך במצבים אחרים? במידה וכן, מה דעתך לבדוק אם מתאים לך להשמיע לעצמך אותם לקראת הטסט? ובאותו עניין, אם חברה טובה היתה פונה אליך בבקשה למשפט שכזה, מה היית אומרת לה? בנוסף, האם את יכולה לחשוב על 'פטנטים' אחרים כדי לעזור לאותה חברה? שאלות כאלה ואחרות עשויות לסייע לך למצוא את מה שהכי יעזור לך. בהצלחה, רותי אהרונוב e-פלונטר אימון אישי life coaching טל. 03-5471552 פקס. 03-5493376 www.e-plonter.co.il [email protected]

יודה ב

New member
פחד מכישלון

את רוצה משפט שיעזור לך להתגבר על הטסט. דמייני את עצמך כדמות של חודש אחרי שעברת את הטסט. עכשיו כנסי עם הדמות הזו לשיחה, ושאלי אותה מה אפשר לה לעבור את הטסט? מה המשפט או העצה שאפשרו לה להתגבר על הפחד? איזה תכונות שלה היא הביאה לביטוי בטסט? איך היא התגברה על הפחד? קבלי מהדמות שפגשת את כל הטיפים והעצות של אחת שניסת והצליחה.

CIsaac

New member
וכמו תמיד, את צודקת.

את בת שלושים ונכשלת חמש פעמים בטסט לרישיון נהיגה. בעקבות הכישלונות בחרת לוותר על הביטחון העצמי שלך, כמעט לגמרי. את חוששת לגשת שוב למבחן נהיגה. אינך מוכנה אפילו לדמיין את עצמך ניגשת שוב לאותה הסיטואציה, יושבת ליד הטסטר. ניסית לקחת תרופות הרגעה שונות, ואת בוחרת לחכות למשפט אחד שיבוא מאיש אחד חכם ויעשה לך את הסוויצ'. מעורר בך מחשבות? שתפי איציק

למעלה