פחד מילדים?!

יעל11כהן

New member
פחד מילדים?!

בכורתי בת שנתיים וחצי (לא הולכת למעון) ומאד אוהבת ילדים...מרחוק. כלומר, היא משחקת יפה מאד עם בני דודיה ועם חברות מהשכונה - שהיא מכירה. אבל לגבי ילדים שהיא לא מכירה - היא נכנסת ללחץ. גם קטנים ממנה. לדוגמה : קרוב משפחה בן שנה בא לביקור. היא שמחה לראותו (היא לא מכירה אותו כמעט בכלל) והביאה לו צעצועים. אבל ברגע שהוא התחיל לזחול לעברה (על ארבע) היא צרחה וברחה על המיטה. כאילו היא בורחת מחיה מפחידה... אתמול היינו במשפחה שהיא מכירה. אבל היתה להם אורחת, ילדה בת 10. כשבתי ראתה אותה היא רצה לעברי בצרחות וניסתה לטפס עלי כדי שארים אותה. כשהיא נמצאת עם בני דודיה היא משחקת יפה ואפילו נלחמת על שלה (רק כשאני לא בסביבה. אם אני שם - היא מצפה ממני להגן עליה...). בקיצור : פחד מפני ילדים לא מוכרים - מוכר למישהו? זה עובר במעון? מתעצם במעון?

טאשקה

New member
מוכר מאוד מאוד. גם בני היה ככה.

ילדים גדולים ממנו הוא דווקא אהב, אבל ילדים קטנים ובגילו, שהוא לא מכיר - ממש היסטריה. גם הוא לא בגן. לפני כחודש פתאום זה עבר לו מעצמו. אין לי מושג איך ולמה. בתקופה אחרונה ביקרתי אתו הרבה במשחקיה ופעם בשבוע חוג כהכנה לגן. אולי זה עזר. אל תנסי לגרום לה בכח להתקרב. זה לא עוזר, אלא רק מעצים את הפחד. בכל מקרה בגן, אולי יהיה לה קצת קשה בהתחלה, אבל זה יעבור.

niritcat

New member
אצלנו זה קצת נרגע.

דנה נכנסה לגן בגיל שנה ו-11 חודש, כשהיא היתה בורחת בהיסטריה מכל ילד שהיה מסתכל לכיון שלה. היום, 4 חודשים אחרי, הבעיה לא נפתרה, אבל לפחות היא לא בורחת. היא עומדת וצועקת
, בחיי. בגן, זה לקח זמן, אבל כבר יש ילדים שהיא יושבת איתם בכיף לשחק או לקשקש. אני בהחלט מרגישה שילדים לא מוכרים זאת סוגיה שהיא עוד רחוקה מלפתור, אבל מצד שני אני גם לא מאמינה שיש איך להשפיע, אז אני מחכה בסבלנות שזה יסתדר.

למעלה