פחד מול אהבה

פחד מול אהבה

פחד ואהבה - כל שאר הדברים נובעים מתוכם. שנאה, קנאה, כעס ועוד באים מפחד, למשל. אהבה היא ההיפך מכל אלה. איזה פחד/ים קיים/ים בתוככם בשנייה זו? תסרקו את הפנים שלכם. איזה פחד קיים בתוככם בעיקר בתקופה האחרונה?

deep ocean

New member
הודעה מ-פ-ע-י-מ-ה מפורום אחר

rainbow too כתב בזמנו הודעה שריגשה אותי בפורום ארבע ההסכמות. אני מעתיקה אותה לכאן, וגם נותנת את הקישור אליה. rainbow too - תודה!
המחלה והתרופה / rainbow too "בהשראת הספר "ארבע ההסכמות" - דון מיגל רואיס. המחלה: פחד. הסיפטומים של המחלה: חוסר אמון, חוסר סבלנות, חוסר סובלנות, חוסר ביטחון, לחץ, כעס, קנאה, צרות עין, שנאה, שפיטה, ביקורתיות, כבדות, זילזול, בילבול, בורות, אנוכיות, בדידות, תאווה, כיווץ, דיסהרמוניה, פסימיות, תקיעות, שקר, דיבור וחשיבה לא מודעת, לקיחת דברים באופן אישי, הנחת הנחות, חוסר מימוש היכולת, הרגשת כישלון, אוטומטיות, תלות, התמכרות, דאגה, פרפקציוניזם, רחמים עצמיים, חיפוש מתמיד אחר המאבק, התחברות אל האגו, שוביניזם, כפייה, הצמדות לדעות קדומות, הדבקת סטיגמה, נסיון שליטה על האחר, רכילות, חשיבות יתרה, אשמה, ספק, נתק מהסביבה, אדישות, ציניות, חרדה, פרנויה, דיכאון, אלימות ומחלות שונות. התרופה: אהבה. תופעות לוואי: אין. שימוש מומלץ: בכל רגע ורגע. תוצאות הריפוי: אימון בעצמנו ובבני אדם אחרים וביקום, הבנת עצמנו והאחר, ביטחון עצמי, הדדיות, חופש, הערכה עצמית, הגשמה עצמית, שלווה, רוגע, אושר ושמחה פנימית עמוקה. אינטואיטיביות, איזון, התחברות אל הנשמה, עירות, פיקחות, התרחבות, מודעות,צמיחה, גדילה, הרגשת שייכות, מירכוז, זרימה עם כח החיים, נתינה וקבלה ללא תנאי, נינוחות, ספונטניות, הרמוניה מושלמת עם החיים, הבנת מחזוריות היקום, יכולת הקשבה, יכולת הזדהות רגשית, ראיית הטוב בכל אחד, נכונות לעזרה לזולת, הסרת מסכת האשליות(עבר,עתיד) ויכולת התמקדות בהווה, קלילות, חדות חושים, יכולת ריפוי, יכולת לסלוח, חוש הומור, כבוד, חמלה, נכונות לעזור לזולת, חברותיות, יצירתיות, זוגיות פוריה, רצון מתואם עם העצמי הגבוה, סבלנות, סובלנות, חכמה, כנות, שמירה על טוהר המילה, אי לקיחת דברים באופן אישי, יכולת לא להניח הנחות, קבלת עצמנו, קבלת האחר, וקבלת הבורא – מלך מלכי האהבה."

פחד מהצלחה

דומיננטי ביותר אצלי בתקופה האחרונה. אני מפחד להצליח כי זה יאלץ אותי לקחת אחריות רבה יותר על חיי. נוח לי להישאר מפסידן מתוסכל. אני לא יכול להגיד שאני "אצליח" להתגבר על פחד זה, כי אני כבר ממש לא בטוח בכך.

MsPiggy

New member
בטח שתצליח!!

כולנו מצליחים להתגבר על הפחד הזה בסוף - זה לוקח קצת תרגול, מאמץ אבל יוצאים מזה!!!

rainbow too

New member
יש לנו ברירה?

כשתצליח, תהיה לך את האנרגייה המספיקה בכדי לקחת אחריות על חייך. ההצלחה בנויה מהצלחות קטנות, ויש ביכולתנו להגיע אליה בקלות. אנחנו פה בשביל להצליח לממש את הפוטנציאל הגלום בנשמתנו,ולנצח, ואנחנו לא נמצאים פה בתחרות. הנצחון הוא גבירת האני האמיתי המתמודד בשלבים אלו, מול הטפיל(העצמי הנפרד, בעל החשיבות העצמית) על התודעה. החיים דורשים אחריות על מעשינו ויצירתנו. האחריות נובעת משלמות עם מעשיינו וייצירתנו, לקיחת אחריות זה להבין את עצמך, לאהוב את עצמך ולקבל את עצמך ללא תנאי. איך מגיעים לשלמות זו? מבינים את האחר, אוהבים את האחר ללא תנאי. כשתבין את האחר, תבין את עצמך. כשתאהב את האחר, תאהב את עצמך. אל תראה את האחריות כמחוייבות שיש לך, ואל תקח את האחריות על אנשים אחרים(כל עוד אתה לא מביא ילדים) ראה את האחריות כקוד מוסרי הקיים בתוכך ומתקיים בכל פעולותיך. אי לקיחת אחריות משמשעותה התכחשות לאני האמיתי שלך. אל תתן לסביבה להשפיע על החלטותיך, היה נחוש לבצע את המטלות והמשימות שהטלת על עצמך בלי לחשוב מה יגידו האחרים, רק אתה יודע מה טוב בשבילך(גם אם זה לא מקובל על הסכמות חברתיות מסויימות). לך עם הקול הפנימי שלך, לך עם מה שעושה לך טוב. אתה יכול קסם, אני יכול, כולנו יכולים. באהבה ללא תנאי

תתחדש

New member
קסם

אני אנסה לעזור לך... אבל רק אתה יכול לבחור להצליח או לא. ראשית, הצלחה היא החלטה אישית שלך. יכול להיות שאחרים ראוים אותי ככשלון, ויכול להיות שלא, מה שחשוב הוא איך אני רואה את עצמי. מהי הצלחה בשבילך? להיות יפה? עשיר? אהוב? איך אתה רואה את עצמך? שנית, מה בדיוק מפחיד בהצלחה? תפרט (לעצמך... אתה יכול גם בפורום, אם אתה חושב שזה יעזור, אבל לא חייב, כמובן) האם אתה מפחד להיות יפה? (אתה נראה אחלה לדעתי) האם אתה מפחד להיות עני? (אתה יכול להרוויח ברגע אחד מיליון) האם אתה מפחד להיות אהוב? ( למה??? חוצמזה יש לך חברים שאוהבים אותך!) בדרך כלל כשהדברים ברורים ומוגדרים אנחנו יכולים להתמודד איתם. תחייך, הכל לטובה. גם כשנדמה לך שאתה כישלון, יכול להיות שאתה מצליחן שעדיין לא נתגלה.

יודע מה אני אפרט למה לא?

הצלחה=הגשמת הפוטנציאל האישי (RAINBOW TOO אמר את זה יפה מאוד!) בשלב הזה של חיי אני תקוע בבור שנקרא "לגור בבית של אימא שלי" שזה במקרה הבית שבו אני גדלתי. אין לי כ"כ בעייה עם הסטיגמה החברתית שאולי מתלוית לכך. הבעייה שלי היא עם ה*אנרגיות* שמסתובבות בבית. אימא שלי היא אישה דיכאונית שויתרה על חייה כבר מזמן, ואני מתקשה מאוד לחיות עם האנרגיות שלה. אז למה אני לא עוזב? אני נמצא בתקופה שבה אני מנסה להשליט סדר במצב הכספי שלי. במסגרת מאמצים אלו, כפי שאתה יודע, אני מנסה להקים עסק מהבית שבשלב הזה מורכב ממסחר בשוק-ההון. בינתים על כל פנים, אני למד שיש לי מעצור גדול בתחום הכספי, ואני נאלץ להיזהר מאוד מן האופי שלי עצמי, כי בפירוש יש לי נטייה להיות נחפז ולעשות שטויות שלא מתאימות לעולם העסקים. (אני חושב שבנפש שלי אני יותר אומן מאשר איש עסקים אבל בשלב הזה זה מה שיש!) אני כבר שמונה שנים שלא מצליח לפרנס את עצמי (חוץ מתקופות קצרות) והמצב די מביש. (כן אני שופט את עצמי על כך ולא יכול לשלוט בזה). הדבר פוגע פגיעה קשה באגו שלי. אני איש של שפע ואני לא מצליח לבטא זאת בעולם החומרי. אני לא אוהב לחשוב על כסף ו/או להתעסק בכך (אני יכול למנות לך מאות ואלפים של דברים שהייתי מעדיף לעשות!), אך אני מרגיש שאין לי ברירה.... הדבר מאוד מתסכל אותי! הדבר די סבוך ומעורבים בו רגשות כמו תלות, אשם והשפלה. אני זקוק להצלחה כספית שתאפשר לי: א) לדעת שאני מפרנס את עצמי ואני בשליטה. ב) שתהיה לי אופציה לעזוב את הבית הזה (שכבר עזבתי אותו בעבר ואפילו גרתי לבדי שנים בחו"ל על-חשבון אבא שלי!) ג) אני חי מהיד לפה (בתקופה האחרונה מאז שהחלטתי שאני לוקח אחריות) והדבר ממש לא מתאים לי! אני זקוק למזון יותר טוב, ולחופש תנועה ונדידה שמתאים כ"כ לאופי שלי. ד) כדי לחסל את רגשות הבושה וההשפלה (מה לעשות שבחברה שלנו האדם נמדד לפי כמה וא מרויח?) אני מתקשה להאמין שאצליח בכך (כוחו של הרגל). אני חושב שבאיזשהו מקום אני כ"כ רגיל למצב החלשלושי הנוכחי שלי שבכל פעם שיש לי הזדמנות להצליח, מתעורר איזה שד פנימי שבי ודואג לשים לי רגליים. אני חושב שאולי אני זקוק לזעזוע, למשהו ש"יעיף" אותי אל מעבר למוגבלויות שלי. זהו. אם יש לך שאלות נוספות אשמח לפרט. באהבה, קסם אמיתי

תתחדש

New member
ראשית:../images/Emo24.gif

שנית, אתה לא יודע כמה עוצמה יש בך, קסם. אני יכול לראות את זה מהצד. מה ש"חשפת" מעט מאד אנשים היו מוכנים לספר. היכולת הזאת, ההתגברות על הפחד "לגלות" לאחרים, (ממילא את רב הדברים החיצוניים הם יכולים לראות... כמו למשל שקסם לא עובד בעבודה "מסודרת") ההתגברות הזאת מעידה לא רק על אומץ, אלא גם על שחרור מהפחד: "מה חושבים אחרים". שחרור חלקי, כמובן. ולא כל אחד שמספר את בעיותיו, מעיד על עוצמה פנימית, אבל וודאי שאם הוא נמנע מכך כתוצאה מפחד, אז ההמנעות היא עוד מחסום. ועכשיו להצעה מעשית, יש קשר בין המצב הגופני לנפשי (עמיחי קורא לזה גופנפש, נכון?) ויש חשיבות לקשר בין המורה לתלמיד, בחיזוק יכולת ההחלטה. בן לדוגמא, יכול ללמד אותך מעבר קסום (בטח יותר מאחד), שישנה את תחושותיך ,אם אכן תתרגל אותו. אבל אתה יכול לבחור גם מורה אחר. אתה פועל למען עצמך במישור הגופני?

אסתי123

New member
אדישות!!!!!!

שנאה, כעס, קינאה, פחד.....כל אלה הם רגשות. עם אנשים שיש להם רגש כזה ניתן ליצור קשר, ניתן להגיע אליהם. הרגשות האלו מעידות על איכפתיות גדולה!!!!!!!!!!! רגישות גדולה אלי,אל הנושא. אדישות- חבל על הזמן. אדישות היא היפוכה של האהבה.

למעלה