פחד מהתחלה חדשה...

רז89

New member
פחד מהתחלה חדשה...

התחלה חדשה - זה נשמע טוב, זה נשמע מבטיח. אבל זה מפחיד... אני מתכוננת ללמוד בהולנד. אחרי הלימודים אני רוצה להישאר שם כי עם מה שאני מתכוננת ללמוד אין מה לעשות בארץ. גם אי אפשר ללמוד את זה פה. הבטחתי לעצמי שזו הזדמנות לפתוח דף חדש לגמרי להתחיל להיות האדם שרציתי תמיד להיות לפחות להשתדל. אבל אני מפחדת... מפחדת לעזוב הכל, את הקרקע הבטוחה והמוכרה מפחדת להיות לבד מחפשת קצת תמיכה...
מקווה שהגעתי למקום הנכון.

noa128

New member
היי רז ../images/Emo39.gif

באמת נשמע מפחיד מה שאת מספרת. מפחיד לעשות שינוי גדול. לצאת אל חיים בארץ זרה. מפחיד א ב ל המסע שאת מספרת עליו צופן בחובו הרבה התרגשות. זה ארץ אחרת, זה לראות, להכיר, להרחיב אופקים והגדול ביותר בעיניי - אני מניחה שאם המחיר של הגשמת החלום ללמוד את אותו נושא ספציפי הוא אכן התחלה חדשה במקום אחר - ודאי מדובר במשהו שחשוב לך ואת רוצה בו מאד. עם ההתרגשות הזו הייתי אני הולכת, נעזרת בה כדי לעמעם את הפחד ולחזק אותך ברגעים קשים. דרך צלחה לך רז, רק טוב, נועה.

רז89

New member
אבל הרגשות התחלפו

אם פעם התרגשתי רק לחשוב על הלימודים האלה ועל העיסוק בבעלי חיים היום הרגשות התחלפו ואני כבר לא מתרגשת מזה אני יותר חושבת על המשפחה שאני משאירה פה, על החיים שאני משאירה פה. ומצד שני, מה האופציות שעומדות לפני? להישאר פה ולעסוק כל חיי במשהו שאני לא אוהבת?
החיים קשים...

noa128

New member
בטח קשים, אבל מלאי עניין

ואתגרים ושאלות. תחשבי רגע איך היו נראים החיים אם הכל היה ברור וקל. אני באופן אישי הייתי מתה משיעמום... ולשאלתך - מה דעתך לעשות בחירה מודעת - לקחת את הרגשות החיוביים מהעניין ולהשתמש בהם לטובת הבחירה. בחירה מודעת היא גם כזו שנעשית מתוך ידיעת כל השיקולים, ופחד משינוי הוא בדיוק ההיפך - הוא סוגר אופציות בשעה שהבחירה פותחת אותן. אז אם את לא בטוחה שווה הגשמת החלום מול המחיר - הרי לימודים זה לא כל החיים, ואם תרגישי אחרי כך וכך זמן שהחוצלארץ הזה הוא לא בשבילך - תחזרי. לפחות תדעי שניסית, שלמדת משהו שמעניין אותך - זה היופי רז, היופי ב'כל האפשרויות פתוחות' - וזה הזמן, כשעוד אין לך בעל וילדים ובית ומשכנתא ואת בדיוק בגיל שאפשר להתחיל, באמת להתחיל, והטיעונים שנגד עדיין לא עולים על אלה שבעד, וההיתקעות במקום בגלל הפחד להעיז (ראי העץ מלמעלה) היא לאו דוקא האופציה הקלה, אלא רק אחת מהן. ולגבי האופציות שעומדות בפנייך כאן? קשה לי להאמין שאין,אחרת היינו כולנו הולכים ללמוד בחו"ל... נ.

רז89

New member
מדפיסה ושומרת לימים קשים ../images/Emo13.gif

תודה לך על מה שכתבת תודה שהזכרת לי מה ששכחתי אני אשמור את זה ואקרא את זה שוב כשיתחילו לכרסם בי שוב הספקות. לגבי האופציות בארץ, אין ספק שאחרים יכולים למצוא פה, אבל מה שאני רוצה ללמוד ומה שמעניין אותי... אין בארץ...
וזו הבעיה. שוב תודה.

סקרנות

לא תגלי לנו מה זה הדבר הזה שאין כאן ויש בהולנד? :) סיקרנת אותי קשות. רק דבר אחד אני רוצה להזכיר לך- מבחוץ הכל נראה הרבה יותר מסובך. תתחילי, צעד אחרי צעד, ותגלי כמה זה אפשרי. ב-ה-צ-ל-ה

רז89

New member
בטח שאני אגלה... ../images/Emo13.gif

אני רוצה ללמוד טיפול בבעלי חיים כדי להיות zoo keeper
למי שיש yes בטח מכיר את הערוץ animal planet, שם יש תוכנית שנקראת "שומרים" - וזה בדיוק זה. אז אין לימודים כאלה בארץ. ולמעשה גם אין איפה לעבוד פה. הספארי הוא בדיחה מגעילה. יש לימודים כאלה בכל מדינה מפותחת (ישראל לא נכללת בקטגוריה של מפותחות) בחרתי הולנד כי שם יש חברים של ההורים שלי שאני מכירה
לגבי מה שאמרת בסוף ההודעה. זה נכון, הדברים נראים קשים מאוד, אבל ברגע שמתחילים, אז זורמים ובסופו של דבר מסתדרים ויהיה בסדר.
תודה רבה גם לך שהזכרת לי. אגב, רשמתי לי בטעות בהצלה במקום במקום בהצלחה... רק שבסוף אני באמת אחווה הצלחה ולא אצעק להצלה
חחח...

noa128

New member
אוי רז איזה מדליק ../images/Emo66.gif

ראיתי את זה פעם, זה באמת נשמע מרתק, וכיף וטבע. הלואי שתצליחי, ובעיניי שוב - גם הניסיון שוה את החויה.

רקאסה

New member
נשמע מרתק, המקצוע שלך

מה דעתך לקחת את זה בחלקים? קודם כל סעי ללמוד, כי זה מקצוע שאת רוצה. מי יודע, אולי עד סיום הלמודים ישתנו דברים. אולי עם סיום הלמודים את תשתני ותרצי כיוון דומה, אבל עסוק אחר, שדוקא תמצאי בארץ. אולי תרצי בכלל מקצוע אחר לגמרי. בכל מקרה, בהצלחה רבה. נשמע שאת יוצאת לדרך להרפתקאה נפלאה.

למעלה