פחד מאריות

פחד מאריות

ביתי בת ה- 3 "הגיעה לגיל שאפשר להתחיל" - התחילו אצלה הפחדים. הפחדים שלה מתבטאים בפחד מאריות (ולא ממפלצות). היא לא מוכנה להיכנס לשירותים לבד, רוצה שאשאר איתה עד שהיא נרדמת, מתעוררת בלילה ורוצה לבוא לישון איתי במיטה וכד'. גם קודם, לפני הפרידה שלנו (לפני 3 חודשים) היו לה חששות שכאלו אבל כיום הכל מוקצן יותר- היא גם נוטה לבכות בכי היסטרי כמעט מכל דבר, חזרה להרטיב במיטה בלילה (אולי זה קשור לפרידה ואולי לחורף?). אשמח לקבלו טיפים ועצות על איך התמודדתם עם הפחדים של הילדים שלכם...

a n a t i 3 3

New member
טיול לגן חיות... ../images/Emo73.gif

הייתי מנסה לקחת אותה לספארי.. ללכת לראות את האריות, לדבר איתה עליהם.. להראות לה כמה הם חמודים ורגועים.. אולי אפילו ללכת לקנות איתה בובת פרווה (אפשרי גם של אריה) כדי שתשמור עליה.. והכי ממליצה.. על כמה שיחות עם איש מקצוע!!! בהצלחה לכן

noali

New member
זה הגיל

של הפחדים שלי מפחד מ"החלום " לילה אחד חלם חלום מפחיד והתעורר בוכה ורועד לא ידע להסביר מה חלם אבל מאז הפחד שלו הוא מ"החלום" אני מחבקת מקשיבה מדובבת שידבר נותנת במה לפחד שלו אומרת לו שזה מותר ושגם אני מפחדת לפעמים ושתמיד תמיד אני קרובה אליו תמיד תמיד הוא מוזמן לחיבוק רק שירגיש לי בטוח הקטן הזה ממליצה לך על ספר - פחדרון בארון של מאיר ברסר האיורים מקסימים תמציתי וקולע

התפקיד של הבן הקטן שלי הוא...

"לשמור על אבא"... הוא גם בן 3, ובהתחלה כשהוא חשש מאריות, יום אחד הוא השמיע שאגה בבית. שאלתי אותו מה זה היה, אז קיבלתי הסבר מעמיק שזה היה אריה. אמרתי לו שאני פוחד מאריות (מתוך מחשבה של לתת לגיטימציה לפחד שלו...
) אז הוא הרגיע אותי ואמר ש"האריה בכלל בחוץ". כמובן שנרגעתי... מאז, כשהוא משמיע שאגות, הוא גם טורח להרגיע אותי (ואת עצמו מן הסתם) שהאריה בחוץ - והשאגות מגיעות תמיד כשהוא עלול לפגוש אריות בכל מיני סיטואציות בבית

Netta79

New member
קרני ../images/Emo13.gif

אוי ... אני כל כך מזדהה! קודם כל , זה לא חייב להיות קשור לא אלייך ולא לפרידה... גם לי היו פחדים ( מזאבים , לא אריות
) וגם אני זוכרת את השירותים כ" המקום המועד לפורענות" אמא שלי פשוט הסבירה לי בהיגיון שלא יכול להיות שזאב יברח מגן החיות , ילך כל הדרך עד למקום בו אני גרה ויטפס עד לחלון השירותים , רק בשבילי ואמרה לי , שכל פעם שאני אפחד שאני אדמיין , כמה זה לא הגיוני שהמצב יקרה אני זוכרת את עצמי ממלמלת " זה לא יכול להיות " ולאט לאט , זה עבר , מעצמו ... פשוט מנטרה של " זה לא יכול להיות" והרעיון של ענתי , על ה"בובת אריה" פשוט מעולה האריה ילחם עם האריה הדמיוני - שהרי אמיתי - לא יכול להיות המון בהצלחה , תהיו חזקות
~נטע

דפנה 11

New member
האריה המניאק הזה נראה לי

הולך על ילדים קטנים. גם אצל הבן הגדול שלי ביקר כשהיה בן 3 (הילד לא האריה). התחבא כל לילה מתחת למיטה. וכל לילה אותו תקליט (בתקופה ההיא עוד היו תקליטים), "אמא יש לי אריה מתחת למיטה". וכמה שדיברתי , כלום לא עזר. גירשתי את האריה והילד בשלו: אמא אריה. יום אחד עשיתי מעשה: קניתי אריה בחנות חיה מתוקה לאללה כמעט בגודל טבעי הנחתי מתחת למיטה ו ובלילה כשהתלונן שוב על האריה שלפתי את האריה ואמרתי בקול תרועה: וואלה מחמלי באמת יש לך אריה מתחת למיטה. וקוראים לו אריה והוא חמוד ובלה בלה בלה הילד קנה את הסיפור ומאז..... בא לציון גואל. הילד התאהב באריה. אבל אחרי שבוע התחיל לבכות: אמאאא, יש לי בארון מכשפה... וואלה חליק ילד מתוק לך לישון..... כולה סבתא באה לביקור

בני שהיה קטן

גם היו לו הרבה פחדים יום אחד פתחתי אחד מהחוברות של כל מיני שטויות שמקבלים לבית והיה שם אריה לביאה או נמר גדולים לקחתי את הילד לבחור איזה חיה הוא חושב הכי חזקה לשמור אליו וכמובן קניתי לו אותה וירד הלחץ

תימני 62

New member
תלוי כמה זמן זה נמשך....

אם מדובר בפחות משבועיים שלושה, עדיין לא הייתי עושה מזה עיניין, אם כי הייתי ממשיך להיות עם אצבע על הדופק. אם זה נמשך תקופה ארוכה יותר, שווה לנסות לבדוק איתה ואולי עם הגננת אם קרה איזה אירוע חריג שגרם לה לכך. אגב... לדעתי האריות זה האישו כאן אלא עצם הפחדים שלה. ממרומי ניסיוני הדל... אני יכול לאמר לך שגם אצלי לכל אחד מהילדים היה בגילאים האלו תקופה של פחדים... אם זה לא נובע מאירוע חריג, בד"כ זה חולף. בכל מקרה חשוב להעניק לה בתקופה הזו מקסימום של חום חיבוק ובטחון.

אריות זה באמת מפחיד ../images/Emo178.gif

האמת שאני כבר שכחתי את הגיל הזה אבל קודם כל הייתי מקשיב ומגלה אמפטיה אחר כך הייתי מנסה למצוא ביחד איזו נוסחת קסם שהאריה מאד מאד מפחד ממנה ויש לי מגרה עם כל מיני אבנים מיוחדות כאלו שאולי אפשר למצוא שם אבן קסם נגד אריות ויש גם בקניון הדרים חנות כזו בקומת הכניסה שם יש המון פטנטים נגד אריות כולל לוכדי חלומות אבל ביננו מה אני מבין בזה ?

למעלה