פחד לפני שינה

• פותח הנושא nerh
  • פורסם בתאריך

nerh

New member
פחד לפני שינה

יש לי בת מחוננת בגיל 10 , לאחרונה מלפני שבוע התחילה להרגיש לחוצה בחזה אשר מוביל אותה להרגשת פחד לפני שינה . היא מדמיינת לעצמה כל מיני דמיות מוזרות אשר משפיעים עליה לרדם , אני ואמא מנסים לשכנע אותה בכל מיני דוגמאות חיוביות ע"מ להרחיק את הפחד ממנה אך לשב . לכן אני מבקש עיצות מכל אדם שיוכל לעזור אודה לכם

freearth10

New member
הסיבה לפחד

כדאי לנסות לברר את הסיבה לפחד. מה קרה לילדה לפני שבוע או שבועיים, מה מטריד אותה. במצב לחוץ שכזה רסקיו יכול לעזור. דמיון מודרך יכול מאוד לעזור לתחושה של רגיעה. לפני שהילדה הולכת לישון החזק לה את המצח ביד אחת ואת החלק המקביל למצח בצד האחורי של הראש. בקש מהילדה לנשום ולנשוף כאשר היא נושמת פנימה את כל הרוגע והשלווה לה היא זקוקה ונושפת החוצה את כל פחדיה. גם כיווץ כל הגוף ושיחרורו באופן פתאומי משחרר מאוד גם את הלחצים.מסג עדין בסביבת הלב, או בצד המקביל לו בגב יכול למוסס קצת את הרגשת הניכור. הילדה זקוקה כרגע למירב התמיכה הרגשית אותה אתם יכולים לתת לה. מאיה

גרא.

New member
nerh,לא כל כך ברור מהפנייה מה קורה

אתה מתאר מצב בו בתך בת העשר התחילה להרגיש לחוצה בחזה..מתי זה קורה? כשהיא בבית? כשהיא הולכת לבית הספר? בבית הספר? ומה הקשר שיש בין התחושת הלחץ להרגשת פחד לפני השינה? מדוע אתה חושב שיש קשר בין הדברים: כדי שנבדיל בין תחושת לחץ,לבין תחושת פחד שאינן בהכרח זהות..ומכל מקום אי אפשר לחשב על פתרונות לבעייה שלא ברור מה היא. ראה, יתכן שהלחצים שהיא מתחילה לחוש, קשורים בכלל לסמפטומים ראשונים של תחילת גיל ההתבגרות.אמנם סטיסטית, זה מוקדם עדיין..אבל מי יודע,מלבד רופא המשפחה? יתכן שזה קשור לבעייה פיזיולוגית כלשהיא..שוב,זה מוביל לרופא המשפחה..והפחד? יתכן שהוא מציאותי, על רקע המציאות הבטחונית הקשה מסביב..לכן כפי שאתה מתאר את מה שקורה עם הילדה, אי אפשר להציע פתרון.מה שצריך לעשות, זה תחילה להביאה לבדיקה אצל רופא המשפחה או רופאת ילדים..יתכן והוא או היא כבר יגדירו את הבעייה, ויציעו טיפול..אם לאו, אנא חזור לכאן שוב, ונחשוב יחד מה עושים.

למעלה