פחד לעשות צעד

yossiaaa3

New member
פחד לעשות צעד

אני נשואה מזה 24 שנים +3 ילידם ואני מאוד מאוד רוצה להתגרש אך אני מפחדת לעשות צעד .
יש לציין כי אני חייה עם אדם מאוד משעמם אין לו יוזמה אישית , כל דבר צריך להגיד מה לעשות וכל דבר במריבה .
אני נמצאת במצב שאני ממש מפחדת לעשות לעשות צעד שאין לא חזרה.
בעלי יודע את הדעה שלי לגבי חיי הנישואים שלנו.
אודה לקבל מכם עזרה או מחשבה

dovk

New member
נסי קודם "צעד" אחר לגמרי:

פני ליעוץ זוגי. (בהחלט תציעי לבעלך להצטרף, רק תציעי. מה שיקרה מהיום אינו תלוי בו אלא רק בך, וצעד כזה הרבה פחות גורלי והרבה הרבה יותר בריא לך.

תבררי בעזרת איש מקצוע איך הגעת למערכת הזוגית הזו ולמה, מה חלקך במצבה העגום, ואיך אפשר להתקדם באופן בריא ויעיל.

תתפלאי איזה עולם יפתח בפנייך.

אם תתגרשי מבלי להעמיק בעניין, תמצאי את עצמך במוקדם או במאוחר בזוגיות דומה.

בני הזוג שלנו לא "אשמים" במה שקורה עם הזוגיות שלנו - אנחנו (או יותר נכון תת המודע שלנו) בוחר עבורינו בני זוג מסויימים, ואם אנחנו נותנים לתת המודע שלנו להמשיך ולנהל אותנו, נישאר בערך באותו מקום כל חיינו.

פנייה לייעוץ זוגי זו תחילת דרך לשינוי "סיפור החיים" שלך, תחילת הדרך לחיים הרבה הרבה יותר טובים - עבורך, עבור הילדים שלך, וכן, גם אולי, עבור האבא שלהם, שכזה הוא ישאר לנצח, וכשיהיה לו טוב, גם לילדים שלך יהיה טוב.

ונשמח להתעדכן!

איציק911

New member
תנסי יעוץ זוגי...

את לא מפרטת על מה המריבות ולמה לא טוב לך, זה ממש כזה גרוע???

לגבי גירושים תעשי שיקולים קרים , יש לכם דירה?איך לדעתך זה יתחלק? איך הוא מרוויח??לפי זה תחשבי כמה מזונות תקבלי ואם תעמדי בזה? את עובדת?

תעשי שיקולים כלכליים קרים אם את מסוגלת לעמוד על הרגליים אחרי גירושים.

לגבי הילדים תחשבי איך הקשר שלו איתם ושלך איתם? אם זה יכול לפגוע בהם??? וגם שיקולי משמורת כי אם הוא עולה עלייך אולי הוא יקבל משמורת...

תחשבי איך החיים שלך יראו ביום שאחרי שתהי לבד? בהתחלה אול יהיה טוב אבל אחר כך תחשבי אם הלבד הזה לא יהיה לך קשה....מבחינת זוגית. וגם מבחינה איך את מסתדרת לבד עבודה לפרנס ולגדל ילדים.

אין לו יוזמה???אני לא חושב שעל זה צריך להתגרש....לך יש יוזמה??אז מצויין קחי יוזמה ותנהיגי זה עדיף מאשר שניים מנהיגים לא? הדבר השני זה בעיה אם הוא לא יוזם וגם קשה להפעיל אותו זה בעייתי אבל תדברי איתו ואם לא אז יעוץ זוגי

פחד?

כן, בעצם למה שלא נדבר על פחד?
פחד זה כח מניע מצויין, לפעמים מניע לקפוא במקום,
בדרך כלל מניע למאבק או לבריחה.
את מתייחסת רק לאופציה של בריחה / יציאה.
כך או כך, אם מנוי וגמור איתך לצאת מהמערכת שאינה מספקת אותך או אם את שוקלת ליצור לה תיקון
ממליץ לך להתחיל בבחינת מה שהביא אותך לשם.
לבחון מהם ה"כפתורים" עליהם הוא לחץ ומדוע בחרת מלכתחילה להכנס איתו לזוגיות.
דיברו כאן על ייעוץ זוגי, יתכן שזה הפתרון, אבל עוד לפני הזוגי הייתי שוקל ללכת לבד, לברר איתך.
בהצלחה
נועז

אייבורי

New member
עזבי

24 שנים אתם יחד, נאחל לכם עוד 24 שנים

ס"ה אתם כלכך דומים ומתאימים שקשה לחשוב על התאמה גדולה יותר.

בעצם לך יש תרוץ לאי-יוזמה ולאי-עשיה, את פוחדת
והוא סתם מיובש.

seeyou

New member
גבר נשואי 24 שנים עם 3 ילדים הופך למשעמם

ללא יוזמה אישית וכול דבר צריך להגיד לו מה לעשות ואיך לעשות

השוני בין הגברים באותו סטטוס הוא פונקציה באישתו

בחיים בהרבה מישורים צריך לתת אם רוצים לקבל

שלא תצפי שגבר אחר פרט למאהב יוכל לפתור לך את הבעיה.

יוסי

=

בת עמי 30

New member
נניח שתפרדי ממנו, מה יהיה לך טוב יותר?

את צריכה לעשות חישוב פשוט, מה יותר כדאי לך. מה מחכה לך בחוץ? תסתכלי על כל חברותיך הנשואות ותשאלי את עצמך מה בעלך פחות טוב מבעליהן, כמחו מי מהבעלים של חברותיך היית רוצה שבעלך יהיה.
אינני רואה רע בזה שאינו יוזם. תקבלי על עצמך את התפקיד של מנהלת הבית היוזמת והמוציאה לפועל והוא כמו עוד ילד בבית.

רוב הנישואין (ורוב מצבי הזוגיות, גם אם לא נשואים) משעממים אחרי כל כך הרבה שנים.

למרות שאין לו יוזמה אישית וכל דבר צריך לאמר לו, לי זה נראה הרע במיעוטו. גם להיות לבד קשה מאוד מאוד. אין אפילו על מי להתרגז!

נדמה לי שהרבה נשים חיות באשליה שמה שיש להן בבית הכי גרוע ואם יחליפו הכל יהיה דבש הדבש טעים במנות קטנות.

למעלה