פחד וחרדה

פחד וחרדה

הסימפטומים, לחץ דם גבוה, דפיקות לב מואצות, הזעה, רעידות, נשימות מואצות. הממ... הלא בעצם היה אפשר להחליף את המילה חרדה.. ב.. אורגזמה?
בערך אותו דבר, לא? זה סך הכל אומר שאתה חי, חלק מהחוויה, למה שלא נהנה גם ממנה
עשו חיים.

אני חושבת ש-../images/Emo29.gif

לזה בדיוק הוא התכוון שצריך לקחת את זה ב...אמממ...פרופורציות שזה אותו דבר כמו שאת הסכמת איתו אז למה שהרגש לא יהיה אותו דבר כלומר- למה שלא ננסה להפוך את החרדה למשו אמממ...פחות מאיים נגיד..

איך אפשר להנות מחרדה?

יש לי חבר טוב שיש לו התקפי חרדה רבים בזמן האחרון והוא נזקק לטיפול תרופתי בשל כך. לפני כמה ימים במקרה נתקלתי בו באחד הערבים כשהוא בשיאו של התקף. לא הייתי אומרת שהוא יכול היה להנות מזה, מה גם שאני עברתי איתו את רוב ההתקף ואני יכולה להגיד שזו היתה חוויה מדהימה ומפחידה כאחד. זה היה מאד לא סימפטי להיות לידו באותם רגעים אך מצד שני הרגשתי שנפלה בחלקי זכות אדירה להיות איתו ולתמוך בו. נהנינו מזה? לא ממש לא, אבל עברנו חוויה שקירבה אותנו וחיזקה אותנו כל אחד בדרכו שלו. שתהיה שבת שלום חמה ונעימה.

חחחח.. אני גם יודע מאיפה זה לקוח

רק דבר קטן בעייתי
וסליחה שאני מקשה עליך. הסימפטומים האלה מאוד מאוד כלליים. נכון שברמת ההכללה הזו הם בהחלט מתאימים גם לחרדה וגם לאורגזמה וגם לסמפטומים של אחרי ריצה מטורפת אך משום מה המוח שלך יודע מתי להזרים אנדורפינים (כמו אחרי ריצה מטורפת או בזמן אורגזמה) ומתי לפרוץ בתגובת Fight Or Flight שמזרימה אנדרנלינים וחבר מרעיו. לכן, זה נחמד כשמביאים את זה בתוך דוגמה לרעיון בקונטקסט שזה הובא. אבל ככה סתם כתובנה בפני עצמה ... אין לזה כ"כ שיניים במציאות. זה כמו לומר מכונית: גלגלים, מנוע, הגה, אגזוז כל אלא הם חלקים של. הממ... הלא בעצם היה אפשר להחליף את המילה מכונית ב...אופנוע? אוטובוס, מטוס, יאכטה עם גלגלים
שבת נפלאה רוח.

הלוואי והיינו יכולים לבחור...

אני לא חושב שמי שסובל מהתקפי חרדה ממה נהנה מזה.

הכוכבת

New member
רק אנחנו הבוחרים...

מי שסובל מהתקפי חרדה לא נהנה מזה בכלל, אבל מה שהוא מתכוון להגיד זה שאפשר להפוך את הפחד לדחף. שים לב, משחק מילים. עולם והיפוכו. זו עבודה קשה, יומיומית אבל משתלמת בהחלט. כשנדע לא לפחד מהפחד ולהפוך אותו לדחף ...הפחד מעצמו ייעלם ואפשר יהיה לקרוא לו אחרת. דע לך עוד דבר: מי שמקרין פחד - יקבל פחד ויפחד באמת. ככה זה עובד לכל הכיוונים. עם שמחה, עם אושר, עם אהבה.

אצל הרבה אנשים ההתקפים

באים לא רק ממצב נפשי, יש כאלה שהבעיה היא גם פיסית ונובעת מחוסר הפרשה של הורמון.

הכוכבת

New member
מצטערת אבל

אני לא מאמינה במילה פיזי. קודם כל נפשי. גם ההורמון שלא מופרש וכו' וכו'...זה בא מהראש. כל המחלות, אבל כולן, ממצב נפשי. ואתה יודע מה? על אחת כמה וכמה התקפי חרדה. זה מצב אידיאלי לבעיה נפשית.

כולי יגון אבל...

זה כמו לומר שמישהו שנולד מפגר עשה את זה מבחירה, את יכולה לבחור מליון מחלות שנובעות לא ממצב נפשי. חלק מהמחלות גורמות לחוסר איזון נפשי, זה לא קשור לשום דבר נפשי.

יש כאלה שכן וכאלה שלא.

יש מגבלות לכח הרצון האנושי אם נאהב את זה ואם לא. את מחכה שיוכיחו שזה מהנפש בזמן שזה מוכח שזה פיזי ? עם כל הכבוד לרוחניות, זה לא חייב להיות מאומץ כ"כ, יש דברים שאינם קשורים לרצון, רוחניות, נפש וכו'.

הכוכבת

New member
אז זהו...

שלדעתי הכל קשור לרוחניות והסכמה ונפש וכו' וכו' כמו שאמרת.

למעלה