פחד במה

• פותח הנושא lasal
  • פורסם בתאריך

lasal

New member
פחד במה

אני בן 18 יש לי פחד במה אני לא סובל את העובדה שאני לא יכול לעמוד מול קהל ואפילו סתם לקרוא מדף אני מרגיש רעד בכל הגוף הראש רועד ממש חזק והגם הקול ואם אני מחזיק דף אז גם הדף רואים את זה ממש אני רוצה להיות אדם עם שבטוח בעצמו ומקרין את היטחון לסיבה זה ממש מפריע לי הייתי רוצה להיות כמו הילדים האילו שמשחקים בהצגות בבי"ס למשל אבל אני סובל מהעובדה שאני בחיים לא אוכל להיות אחד כזה זה ממש קשה לי חשבתי שעד הגיל הזה זה יעבור אבל זה לא זה גם קורה לי ליד בנות בעיקר ליד הרבה בנות ויותר גרוע מזה ליד קבוצה גדולה של בנות או אנשים שאני לא מכיר אבל זה פחות חשוב לי קודם אני רוצה להצליח לעלות על במה אני לא יכול לתאר את עצמי מצליח לעשות דבר כזה זה ממש קשה לי יש לי רצון להצליח להתגבר מקווה שתעזור לי גרא

גרא.

New member
lasel,מצ"ב מבחן לפחד במה..הגב

אליו, וחזור אלי עם הישגיך.נראה מה נוכל לעשות.

lasal

New member
בבקשה

גרא אף פעם לא הופעתי מול קהל נגיד סתם על במה אז אני בשאלון קהל בשבילי זה הכיתה שלי שאני צריך לקרוא משהו בפניהם למשל א .3אני תמיד מנסה להימנע ממצבים שבהם אני חייב להופיע ב 1( אני לפעמים מפחד שאני אשכח או שיימחקו לי דברים בחלק מההופעה ג (2לעתים ארוכות אני חושב שאנשים משתעממים כאשר אני מופיע בפניהם ד (2כאשר אני מופיע בפני אנשים לעתים קרובות אני חש קשי נשימה ה (3תמיד אני מרגיש עצבנות כאשר אני מופיע בפני קהל שהוא מוכשר כמוני אומוכשר פחות ממני ו (1 לפעמים אני חושב שאנשים אחרים ילעגו להופעתי ז (3אני חש עצבנות בלי קשר לתוצאות הופעתי ח (2לעתים קרובות אני חושב שאני אופיע בצורה גרועה ט (1לפעמים אני חושב שאנשים לא יאהבו אותי כאשר אני אופיע י (3כל גודל של קהל גורם לי עצבנות י"א (2לעתים קרובות יש לי בעיות בריכוז כאשר אני מופיע י"ב (1לעתים אנשים מרחמים עליי כאשר אני מופיע י"ג (3תמיד אני חש עצבנות כאשר אני מופיע בפני זרים י"ד (1הקהל לפעמים מרגיש שאני לא יודע את החומר ט"ו (0אני לא חושב שיש בי משהו שהקהל לא אוהב ט"ז (1לפעמים אני חש מבוכה כאשר אני מןפיע י"ז (0לעתים קרובות אני מאורגן כהלכה כאשר אני מופיע י"ח (0אני לא מצפה שיתקיפו אותי כאשר אני מופיע י"ט (3כאשר אני מופיע בפני קהל תמיד אני רועד כ (1כאשר אני מופיע לפעמים אני לא עושה חזרות כ"א (0אם אני אופיע היטב הקהל לא יגלה שום דבר שאינו תקין כ"ב (1אני מרגיש קצת דאגה כאשר אני מתחיל להופיע כ"ג (1אני לפעמים מצפה שאעשה הרבה טעויות כ"ד (0אני לא מצפה שהקהל ידחה את נקודת המבט שלי כ"ה (3תמיד אני מרגיש עצבני כאשר אני מופיע בפני אנשים שלא מכירים אותי

גרא.

New member
lasal,אכן יש ביטוי רב בדבריך ל"פחד

במה", באופן ספציפי, ולמה שמכונה : חרדה חברתית" באופן כללי.בדרך כלל לומדים להתמודד עם פחדים וחרדות מעין אלה בסדנה בטיפול קבוצתי עם משתתפים להם בעיות דומות..אלא שכלל לא בטוח שיש לך כרגע, או בטווח הנראה לעין אפשרות להצטרף לקבוצה כזאת. דרך נוספת, היא, לפנות לטיפול פסיכולוגי, כנראה גם חסומה בפניך לפי שעה, טכנית וכלכלית.ולכן מה שנותר לך זה להתייחס לתחושות הפחד והחרדה החברתית שלך, כאל תגובות פסיכולוגיות למצבי לחץ..ואז ללמוד, באופן עצמי, איך להתמודד במצבי לחץ,,אם תטפל בעצמך נכון כלומר תפעל לפי ההנחיות כיצד לרכוש את היכולת לנשום כדרך לרגיעה, או לרכוש טכניקות של הרפייה גופנית עצמית, וטכניקות נוספות..קיים סיכוי רב שמצבך ישתפר בצורה ניכרת.אתה יכול לרכוש בכל חנות ספרים מכובדת, קלטת ללמידת הרפייה עצמית (למשל של ד"ר אליצור).בנוסף, מצרף לעיונך מאמר מצויין שילמד אותך כמה דרכים להרגעה עצמית..הכוונה שתקבל כלים להרגעה עצמית כשאתה מתכוון להופיע בפני קהל..גם אם הם רק תלמידי כתתך.

lasal

New member
גרא

עוד חודשיים אני מתגייס אתה חושב שזה יוציא ממני את הפחד הזה (וביחד גם את האדישות חוסר האכפתיות אדישות סגירות) או שהצבא אפילו יחמיר את הבעיה הזאת?

גרא.

New member
lasal,אם תעבוד על עצמך ברצינות,

תוכל לרכוש/ שליטה יותר טובה שלך על רגשותיך,ועל היכולת שלך להתערב בין אנשים חדשים שאינך מכיר.בהרבה מקרים, הגיוס לצבא,הטירונות, ומה שב לאחר מכן,גורם לשינוי חיובי רב .יש כמובן גם אחדים המתקשים להסתגל.קשה לדעת מה בדיוק הצבא , יותר נכון הגיוס לצבא, יעשה לך באופן ספציפי, כיוון שזה לא תלוי בגוף הגדול הזה, אלא ובעיקר בך עצמך. אם תתגייס בגישה חיובית, בראש פתוח, ברצון להשתלב,להכיר ולהתחבר עם חברים חדשים..תצליח.מאחר ולמעשה, כולם חדשים לכולם,ולכן יהיו לך לא מעט הזדמנויות להתחבר. אם תנצל אותם..תוכל כאמור להשתלב בהצלחה..זוכר את השיר : "העולם כולו..גשר צר מאד..גשר צר מאד..והעיקר,לא לפחד כלל...תחשוב על זה,,וייקל לך.

Dimon19

New member
Pahad bama

Ani ben 19, ve ani muzikai mikzoi, she mofia harbe, ve gam li haya pahad kaze. Tenase lehargish be mazav kaze, she ata sahkan she mesahek ahshav tafkid shel mishehu huzpan ve batuah be azmo. Lo meshane she ata met mi pahad bifnim, aval af ehad lo amur lirot, ata be tafkid shelha, kmo azagakana!.. Taase maamazim, aval kshe tilmad et ze, tire eh she ha bitahon yavo me azmo... Beazlaha!..

למעלה