פחד במה

אורדוגה

New member
פחד במה

שלום :) יש לי בעיה קטנה ואשמח לקבל חוות דעת. אני עובדת כמנהלת בחברת מהנדסים ולעתים נקראת על דרכי ישיבה שבה אני צריכה לשאת דברים (דעות אישיות, מצגות, וכו'). בכל פעם שאני מתחילה לדבר לפני פורום גדול, הלב שלי מתחיל לפעום בספיד, הקול רועד והידיים משקשקות. אחרי בערך 30 שניות שנראות כנצח, זה עובר ואני חוזרת לעצמי. אני לא מצליחה למצוא הסבר רציונאלי לתופעה. לא משנה אם זה פורום של אנשים שעובדים תחתי, בדרגתי או של הנהלה בכירה יותר. תמיד אותה תופעה. לא משנה אם אני צריכה להציג חומר קשה, סתם לנהל ישיבה או אפילו רק להציג את עצמי. תמיד תמיד אותה תופעה. זה מתסכל אותי מאוד ומכניס אותי למתח לפני כל מעמד שכזה. אני מניחה שרוב הנוכחים לא שמים לב. אני משתדלת להסתיר אבל זה קצת קשה כשאני צריכה לדבר והקול רועד. בקיצור, מה נראה לכם? אפשר לטפל?

גרא.

New member
אורדוגה,אפשר לפנות ליעל ניסן שהיא מטפלת כזו,

גם לפנות לקופ"ח שלך,שם הטיפול מסובסד.וכמובן באופן פרטי למכונים המתמחים בכך.

../images/Emo45.gif

וגם להתייעץ במסרים.
לגרא רק אומר תודה על ההפנייה אך תחום ההתמחות שלי הוא שיקום קוגניטיבי, אני פחות עובדת עם חרדות. אשמח בכל מקרה לעזור לחפש מטפל במסרים.

לדעתי ...

בתור אחת שסובלת מאוד מפחד במה.. והצלחתי למגר חלק ממנו .. את יכולה להשתלט על הפחד הזה בכמה חזיתות.. ראשית , להיות מאוד בקיאה ברמת התוכן שאת מציגה.. שנית .. זה ניסיון .. נטו .. כלומר ככל שתעשי את זה יותר פעמים ככה זה יצליח לך יותר יש גם סדנאות רטוריקה זה יכול לעזור . הבעיה היא שפחד קהל זהו פחד שאוכל את עצמו ומתעצם עם כל חוויה שלילית ... משמע את פוחדת נובע מכך החוויה שלילית נובע מכך הפחד רק גדל .. לכן המטרה היא ליצור חוויות חיוביות וככה להרגיש יותר נוח בפעם הבאה

מה שתיארת

אינו ספציפי לפחד קהל ונכון שתגובות חרדה מתעצמות עם כל חוויה שלילית, אבל אחר כך מתעצמות בלי שום חוויה שלילית אלא רק מהמחשבה הנבואית שהנה עוד עשוייה להגיע מין חוויה כזו ואחר כך מתחילים לצמצם את העולם ולהימנע מכל מה שעשוי להוות טריגר לחווית החרדה - וכל זה בכלל בלי לחוות שום חוויה שלילית אלא רק להיות מופעלים על ידי אותה מחשבה נבואית שקיים איזה שבריר פוטנציאל לחוות את החרדה שוב. לכן לא מספיק ליצור חוויות חיוביות - אלא צריך ללמוד להתמודד עם החרדה.

למעלה