פחד = אתגר,

orli997

New member
פחד = אתגר, ../images/Emo18.gif../images/Emo115.gif

טוב צעיר נצחי העלה את העניין כדרך אגב, אולם זו סוגיה מעניינת ואלי מסייעת, מה דעתכם, פחד אפשר להפוך לאתגר? אם כן כיצד? אני יכולה להזדהות עם העקרון , למשל לי היה פחד להחשף, לחשוף את המחשבות והתהיות שלי, עבודה קשה של שנים שלא הצליחה לבוא לידי ביטוי מאותו פחד, אותו פחד ביטא כמיהה סמויה שלא קיבלה אישור ע"י הודאה בה ואכן לאחר זיהויה והסכמה לאיתגור יצאה מהארון, אז הפכתי את הפחד לאתגר, אולם האם כל פחד אפשר להפוך לאתגר? מה עם פחדים לא מוסברים? בקיצור מה דעתכם?

orli997

New member
מה זאת אומרת?

האם חיפוש האהבה הוא מפחד? האם את יכולה לזהות אותו? אולי יש דרך להפוך אותו לאתגר,

מה שנחמד באהבה שאם תפסיקי לחפש היא תבוא אליך.

את יכולה לבחור לראות אהבה בכל דבר.( למשל באיקון הזה ==>
יש הרבה אהבה מתוך עיניים יוצרות ואוהבות ) את פשוט רק צריכה לשנות את השקפת עולם שלך. ( תשימי
לכל דבר שקורה לך בחיים כי הוא קורה מאהבה ) תתאמני על השקפת עולם אוהבת, תאמיני בה ותגלי שזה שווה כל מאמץ. אור אהבה ובהצלחה
הצעיר הנצחי

אהבה רומנטית..

זה כבר דבר אחר כי תמיד באיזה שהוא מקום זה יחסר לי יש לי השקפת עולם אוהבת.. :) בוקר טוב.

אממ...אהבה רומנטית.

היא אחרת בגלל שאת בוחרת לראות אותה אחרת
סליחה מראש על השפיטה שלי
צהריים טובים.

כוונתי הייתה מאוד מאוד פשוטה ../images/Emo6.gif

לתת למוח לחשוב על פחד כאתגר לעשייה ולהתמודדות וזהו. ( להריץ לופ מחשבתי של פחד = אתגר ) כי אם נותנים לפחד משקל יותר גדול מיותר סתם מחשבה \ תחושה אז נותנים לו שליטה על המעשים שלנו. ועל זה נאמר "מה שלא הורג אותך מחשל אותך" בהצלחה, באור והרבה אהבה הצעיר הנצחי

פחד = אתגר? /tapuzforum/images/emo127.gif

לדעתי כל פחד אפשר להפוך לאתגר.. איך? מחליטים חד וחלק להילחם באותו הפחד! להציב אותו בפנינו בתור אתגר שעלינו להתגבר עליו ואז לתת את כל כוחותינו למלחמה הזאת בפחד... בעייני כל פחד אפשר להפוך לאתגר אם באמת רוצים! ולמי שכן - בהצלחה! /tapuzforum/images/emo20.gif

הפחד היחידי הוא הםחד מתירגול הפחד...

שלום לכולכם, קודם כל חשוב להבין שמי שחווה פחד צריך גם קצת לחייך, אחרי הכל הגוף והמוח שלו פועלים ע"מ לשמור עליו! אולם קצת בהגזמה ... ולכן צריך לעשות קצת באלאנס ולהיות בדיאלוג עם הגוף שהכל בסדר ואפשר להמשיך הלאה. בכדי להפוך פחד לאתגר צריכים להתקיים מספר דברים לדעתי: 1. להתבונן בפחד-להתחיל להסתכל לנמר בעניים 2.לתאר את הפחד במילים-אל תגיד מפחיד -תפרט מה בדיוק מפחיד ומה בדיוק אתה חש 3.להבין מה אנחנו מרוויחים מהפחד!!!(אני יודע שזה קצת הזוי -מי מרוויח מפחד? תשובתי :כל מי שחווה פחד מרוויח משהו ,אחרת היה נפרד ממנו לשלום כבר מזמן....)ואולי להתחיל לחבב אותו קצת.. 4. לדמיין איך היינו פועלים ללא הפחד 5.להתחיל לבצע רישומים מתי הוא קפץ לביקור איך הרגשנו ומה בדיוק קרה בסיטואציות האלה-תחילתו של התרגול המפתח בפחדים גדולים הוא להפוך אותם למציאות פשוטה.. ילד שרואה מכשפה לעיתים צריך רק שידליקו לו את האור ע"מ לראות שהיא לא שם.. באהבה אסף שגב

orli997

New member
היי שגב, ../images/Emo140.gif

הפחד היחיד הוא הפחד מתרגול הפחד, מוכן להסביר?

היי אורלי

התכוונתי שבכדי להתגבר על הפחד צריך לראות אותו שוב ושוב ושוב ע"מ להבין את גודלו המציאותי והרציונלי . אנשים מפחדים להתחיל לתרגל כלומר מפחדים להגיע להחלטה שהם הולכים לגעת בפחד הרבה פעמים ע"מ להפטר ממנו זה כמו לעלות על רכבת הרים שבפעם הראשונה את כל כולך בחווית הפחד אך בפעם העשירית תשימי לב שלא קשרת את השרוכים בנעל שמאל

orli997

New member
חשבתי שוב, ושאלה

אתה מתאר את הפחד כרכבת הרים, כמבחן אומץ בעצם, האים האימון מביא אותנו להיתרגל ולהתידד עם הפחד או אמור לשחרר אותנו ממנו?

היי אורלי

הרעיון הוא קודם כל להסתכל לפחד בעיניים וללמוד לאהוב אותו, לכבד אותו ,להבין מה הוא נותן לנו ומה הוא לוקח מאיתנו -כאשר אנו מגיעים לרמת "חברות"שכזו עם הפחד גם אם הוא נשאר בסוף פחד, אנחנו מבינים מה התועלת שאנו יכולים להפיק ממנו בעת הופעתו . מעבר לקח בואי נדמה את הפחדים לשדונים קטנים שרצים לנו במוח והדרך להעלים אותם היא פשוט להאיר אליהם עם פנס ואז רואים שבעצם במציאות אין שם כלום והם נמוגים להם באהבה אסף שגב

orli997

New member
שדונים קטנים../images/Emo6.gif אהבתי

האמת אני בהחלט יכולה להזדהות עם הרעיון והדרך לטפל בשדונים הקטנים, האמת שיש הרבה דרכים לטפל בהם וכולן עובדות ברמה זו או אחרת, ובאמת המסקנה שלי היא שהחלק הכי קשה הוא ההתחלה, ההסכמה או ההחלטה להפסיק לברוח מהם, מכאן כבר כל דרך שתבחר יכולה להועיל. תודה, אהבתי את הגישה שלך אור-לי

ע ו פ ר ה

New member
קודם כל

לקבל אותו ולהכיר אותו ואז אפשר להיפרד ממנו. לתת לו מקום ולא להילחם בו ואז הוא פחות מאיים. לפני שנים מספר כתבתי שיר על פחד. אולי חלק מהאנשים פה כבר נתקלו בו, כי כבר פירסמתי אותו בפורומים אחרים. כשכתבתי את השיר הבא, קרה לי משהו מופלא. התחלתי לכתוב אותו כשהפחד תופס מקום מאוד גדול בגוף שלי וכשסיימתי את הכתיבה הייתי רגועה ושלוה. והרי השיר: פחד יקר פחד יקר, אתה ממש נפלא. תמיד כשלא צפוי, אז אתה בא. אני עובדת על הגשמת חזון מכינה לי לוח, שיהיה זיכרון לדברים הרבים שברצוני לעשות ואז אתה מופיע עם נוכחות שכזאת. פחד יקר, פחד נפלא מה ברצונך? אמור במילה או במילים שיהיו מסכמות מה בדיוק ברצונך להראות. שנים הייתי אמא, כי בזה אני טובה, הייתי גם אשתו של… וביתו של… ואשת משפחה. עכשיו אני רוצה דברים נוספים בדרך אני פוגשת מצבים חדשים. פחד יקר, יש לי בקשה אם תוכל להיות איתי בגודל ממוצע. אתה כל כך גדול אתה כל כך ענק שבדרכי אתה יוצר תחושה של מחנק. אתה יודע, אני רוצה לעבוד ואז אתה מראה לי את כל המכשלות. מחבר אותי לתחושה חזקה כל כך כמה אעשה את הדברים באופן לא מוצלח. ובפנים עמוק אצלי יש ידיעה פנימית, שאני אהיה נפלאה בצורה אמיתית. שלטפל וללמד, אלה הדברים, שאני רוצה להנחיל לרבים. אז למה כשאני יושבת ועושה תוכנית אתה בא ומציץ מת מצחוק ומקניט? בוא נהיה חברים, אותך אחבק ובזמן התכנון אותי תחזק. כי את הכוח הרב שאתה מקבל אקח לעצמי ועליך אסתכל ואראה איך אתה ממקום של כבוד יושב לידי מלוא הדר ומלוא הוד. נכבד אז ביחד אחד את השני אני אבנה לי עסק אתה תהיה איתי. באהבה עופרה

למעלה