פחד אלוהים

מתלבט13

New member
פחד אלוהים

לא יודע למה, אבל לאחרונה אני מרגיש לא מעט פחד שמציף אותי. אולי זה אובדן המשענת החברתית החרדית שהיתה לי. אולי זה כי אני נהיה יותר מודע לעצמי. או שהשינוי גורם לחוסר ביטחון. כמובן שיש את תחושת האובדן והזרם הבלתי פוסק של קשרים חברתיים שאני חש שמתים ולא יחזרו עוד. ואין לי היום תחליף להכל. כמובן שיש גם חוסר בהירות לאן אני הולך. לא כל עתידי נראה ברור ומאורגן כמו פעם. שטפי הרגשות האלה מפחידים. או שזה רק מפחיד קרחון (רגשות) מנוסה שכמוני.

קשיי הסתגלות

אין אחד שלא עובר את זה. תזכור דבר אחד בסוף התהליך אתה תצא מחוזק פי כמה.

Le Fay

New member
מזל טוב. ברוך הבא לעולם!

זה קודם כל אומר שאתה מרשה לעצמך להרגיש. המשך ככה - ועוד תתחיל לחיות. שינוי הוא תהליך מפחיד כי הוא מאיים על השיגרה ההרגלית הבטוחה. תחושת הפחד היא תגובה ביוכימית, שהתיאור ההולם אותה הוא עוררות דרוכה, והיא מייצרת יכולת משופרת להבחין בפרטים ובבני-גוונים ולהגיב להם מיידית. בקיצור: הפחד נותן בידך את הכלים שאתה זקוק להם כרגע. וקשה להאמין, אבל קרוב לוודאי שעוד תתגעגע לזה בעתיד.

מתלבט13

New member
אני חושב שאת צודקת

עכשיו מצברוחי חזר להיות אפילו מעט גבוה. מה שאומר שהפכתי (זמנית וסוביקטיבית) לאדם נורמלי שמצבי רוחו עולים ויורדים לפי מזג האויר וכמות החמצן בפידבקים החיצוניים. סימני נורמליות ראשונים (לבחורות שחושבות שזו סיבה להתחיל אתי, מומלץ לחכות קימעא כדי לוודא שזו התנרמלות ברת-קיימא).

טוב אז אני אתאפק.

ומצטרפת לאיחוליי המזלטוב. התחלת לחיות סופסוף. הפסקת להיות טכנוקרט או לפחות אינך מפחד להודות שאינך כזה. בירכותיי.

יעבור לך עם הזמן

ככל שתמצא יותר את החיים מהנים כך יפחתו רגשות שליליים (פחד, בדידות) ויתחזקו רגשות חיוביים. הסוד הוא להנות מהדברים הקטנים, דוגמאות? בבקשה: מתי בפעם האחרונה חיבקת עץ? מתי בפעם האחרונה נשמת מלוא חוטמך ריחו של ורד טרי על שיח הורדים? (עכשיו העונה) מתי בפעם האחרונה האזנת לשירת הציפורים עם הזריחה? מתי בפעם האחרונה יצאת אל הגשם בחוץ לחמש דקות בליל ירח , הרמת עיניך לשמים והרגשת את הטיפות הקטנות על פניך, טעמת והרחת את הרעננות? ואז חזרת לבית החם לתכרבל ולהרדם? בשבילי אלה הדברים הקטנים שעושים את החיים גדולים וזה בחינם! <האמת שגם רוח במהירות 150 קמ"ש שמאיימת לתלוש לי את הקסדה מהראש עושה אותי מאושר, אבל זה כבר פֶטִּיש אחר>

משאלה2

New member
זה אופנתי כאן

להיות מדוכא וחרד אחרת אתה לא שייך, כמה שתכתוב יותר הודעות עצובות ודכאוניות ותקבל יותר חיבוקים תיהיה יותר מקובל בפורום...אז קדימה. לך ליפו. אחד המקומות המדהימים שהכרתי פתאום לאחרונה. הרבה שמים, אבנים ישנות ורחש של גלים. הרבה ספסלים לשבת ולחשוב, ולנשום, ולהתאפס... ממליצה בחום.

אולי זה פחד מפני שינוי?

תמיד יותר נוח להתרווח בקונכיה מאשר להרים את הראש ולהתחיל לחקור אופקים חדשים. ואפרופו הכותרת שלך, אלוהים הוא זה שמפחד ממך ומהיכולות שלך כבנ"א לשנות את העולם

למעלה