פחדים

פחדים

{נו נראה פורום נחמד אני אכתוב עוד משהו} מדוע פוחדים? התכונה (אם אפשר לקרוא לזה כך) החלה בתור משהו חיוני. הרי ללא הפחד הארנבת לא הייתה בורחת, ואז הייתה נכחדת. אותו דבר לגבי האדם הקדמון - יש דובים, נמרים.. אבל למה קיום פוחדים? ממה? יש אנשים שפוחדים מרוחות, מחייזרים, מליצנים, ממקומות סגורים..? למה? (כמובן שאני חייב לציין שאני פוחד מכל אלה למרות שאני לא מאמין ברוחות, או בזה שחייזרים חכמים מספיק בשביל להגיע לכאן. ?

ל נ צ ח

New member
לדרגותיהם השלווה והפחד

מפחד סתם עד ל... פחד אלוהים: *ישעיה כד* (יז) פַּחַד וָפַחַת וָפָח עָלֶיךָ יוֹשֵׁב הָאָרֶץ: (יח) וְהָיָה הַנָּס מִקּוֹל הַפַּחַד יִפֹּל אֶל הַפַּחַת וְהָעוֹלֶה מִתּוֹךְ הַפַּחַת יִלָּכֵד בַּפָּח כִּי אֲרֻבּוֹת מִמָּרוֹם נִפְתָּחוּ וַיִּרְעֲשׁוּ מוֹסְדֵי אָרֶץ: אֶת זֶה לְעֻמַּת זֶה עָשָׂה הָאלהים (קהלת ז)

sheketz

New member
תחשוב על זה כעל טריגר

שיש לו הצדקה כפי שתיארת, אבל מופעל מהסיבות הלא נכונות. זהו לדעתי מחיר הגמישות של המוח האנושי, כאשר התכנה הבסיסית שלו (BIOS)? היא בדיוק אותה תכנה שיש לחיות, כלומר אותם דחפים ומשמעויות בסיסיות, אלא שהקישור נעשה לתמונת מציאות קצת יותר מורכבת מאשר אצל רוב החיות, כך שאפשר למצא פחד מדברים שונים ומשונים.

ובנוסף

יש גם כיום פחדים שנחוצים לחיי היום יום, כמו עשיית מהלכים קריטים, או המצאות במקום מסוכן. אנשים אוהבים לחוש פחד. הפחד משחרר חומרים כימיים בגוף (שפעם שימש אמצעי התגוננות), ונוצרת תחושה טובה בגוף.

למעלה