פחדים

adamfbs

New member
פחדים

יש לי חברה שמפחדת להתנתק מהבית, היא מרגישה קירוב לבית ולאנשים בביתה (אמא שלה ואח שלה) בצורה מחרידה, היא מודעת לעניין והייתה רוצה לשנותו, היא הלכה לפסיכולוגים, לקחה כדורים ואפילו לפעמים לקחה הימורים ופשוט הסתלקה לתקופה של כמה ימים, ונתקפה התקפי חרדה. אני מנסה לעזור לה בדרכי שלי, אבל הייתי רוצה לדעת אם למישהו כאן יש עזרה "דון-חואנית" או אפילו מנסיון אישי או אינטואיטיבי, כל תגובה תתקבל בברכה. happy new year וכאלה.

loquado

New member
פח-חד

אני לא יודע לעזור דרך פורום ולא הייתי פונה לפורום לקבלת עיצה בנושא אבל כמה מילים בקצרה: 1- קשורה לבית לאו שווקא משמעו פחדים. 2- כדורים ,הימורים ושאר זיקוקים ? -לא יודע... 3- אל תצפה שתוכל לשנות אותה רק כי אתה חושב שהיא רוצה או מבקשת -לא תמיד אדם יכול להשתנות, ואולי זה עניין של גיל (ההתברגות) והמורמונים קצת משבשים את הדעת. 4- פחד הוא אחד מצרכני האנרגיה הגדולים של האנושות. אם היתה מבינה את המשמעות האמיתית של כניעה לפחד היתה מתעשתת בוודאי -ז ה באמת מ פ ח י ד ! 5- אולי היא צריכה מישהו לידה -ושיהיו כמה כאלה מכל הכיוונים (משפחה ,חברים, מורים, וכ'ו)... תוכל להיות איתה. 6- תטיח בה שהיא מדברת שטויות ותן לה סטירה הגונה ? אל תפסול את זה על הסף...יכול להיות שלא תדבר איתך לעולם אבל תשתכנע -כמה אתה רוצה לעזור לה ?

adamfbs

New member
אכן

עדיין, מעניין אותי לדעת מה האנשים כאן חושבים על זה. 1. אצלה זה מתקשר לפחד באופן ישיר, היא נתקפת לפעמים התקפי חרדה כאשר היא מרוחקת ממנו, ובסיגנון. 2. גם אני לא. 3. אני מודע לזה, אבל צריך לנסות, למענה - היא אמרה שהיא רוצה. 4. יכול מאד להיות - אולי נשים לה את היד על מישהו גוסס ונשלם למישהו הכי מכוער באזור לתת לה סתירה? :) 5. אכן, מה שעשיתי. 6. זהו. שלפעמים בצורה מסויימת קצת נמאס לי לעזור לאנשים, ואת העצה האחרונה שלך אני אקח כדרך האחרונה כנראה, שבאמת לא ארגיש שזה כדאי מספיק להשקיע אנרגיה אעמיד אותה על מקומה, גם אם זה לא יעזור. תודה.

kung fu

New member
הייתי מציעה לה

1. לזהות את הפחד: "פחד להתנתק מהבית" - זה כבר היא זיהתת. סבבה. 2. לזהות מה התפקיד של הפחד - ממה הפחד מגן עליה. אולי הפחד מגן עליה מפני מצב שהיא עוזבת את הבית ונפגעת בתאונה, או עוזבת את הבית ומרגישה ניכור ואי וודאות. סתם דוגמאות. 3. להודות לפחד שהוא מגן עליה מפני משהו שהיא לא רוצה להתעמת איתו. 4. לעשות מקום לפחד בתוכה - לא להילחם איתו, או לכעוס על עצמה, או לנסות לא לתת לפחד להיות. זה פשוט לא יעזור. 5. למצוא את האהבה לדבר ההפוך של הפחד - מה הכוונה? למשל אם למישהו יש פחד ממקומות חשוכים, אז האהבה היא: אהבה למקומות מוארים. אם למישהו יש פחד מגו'קים, אז האהבה זה יכול להיות אהבה לנקיון. או אם למישהו יש פחד להיאנס, אז האהבה זה אהבה למצב שהוא מוגן ובטוח. בקיצור למצוא את האהבה ולא את הפחד. 6. ליהנות מהאהבה הזאת. לדמיין אותה. ליהנות ממנה. 7. לתת לפחד ולאהבה לאחד כוחות, לאחוז ידיים או כל דבר דומה. 8. לתת לאהבה להיות ראש הצוות (ואז יש 2 אהבה) 9. להחליט לבחור במציאות של האהבה, ולא של הפחד. זה הכל

adamfbs

New member
בואי נהייה יותר ספציפים

בואי נדבר למקרה הנ"ל, אני מעריך מאד את הדרך הכללית, אבל נירד לגורם גורם כאילו את מלמדת אותי איך לנשום, זה יהיה יותר מעניין עבורי וגם יותר לנקודה. 2. הפחד מגן עליה מפגיעה מגורמים שהיא לא יכולה לשלוט עליהם - היא צריכה לדעת שהיא בשליטה - עם האנשים שהיא בוטחת בהם. 3. קצת פיספסתי אותך כאן. 4. אני מבין את הרעיון של לא לנסות להתעמת עם הפחד בצורה מסויימת. 5. לאהוב להיות בבית? הדבר מוביל אותה בדיוק חזרה לבעייה, היא מפחדת להיות רחוקה מהבית לתקופה ארוכה מסויימת, ואם היא תאהב להיות בבית היא לא תצליח להתנתק מזה, זה מכניס אותה למעגל בלתי נגמר. בקשר ל6-9 אני אצטרך תשובה מסויימת לגבי השאלה ששאלתי מקודם, כדי להבין יותר את הראש, או את הדרך שהצעת.

kung fu

New member
בשמחה ../images/Emo20.gif

1. לזהות פחד. זה היא כבר זיהתה. 2. הפחד מגן עליה מפגיעה מגורמים שהיא לא יכולה לשלוט עליהם - היא צריכה לדעת שהיא בשליטה - עם האנשים שהיא בוטחת בהם. הסעיף הזה זה זיהוי התפקיד של הפחד. אז בעצם על ידי זה שהיא יוצאת מהבית, היא מוגנת מפגיעה מגורמים שהיא לא יכולה לשלוט עליהם. זה התפקיד של הפחד. 3. קצת פיספסתי אותך כאן. אחרי שהיא גילתה מה התפקיד של הפחד בחייה (לשמור עליה מפגיעה מגורמים שהיא לא יכולה לשלוט עליהם), אז היא מודה לו. במקום לכעוס שיש לה את הפחד הזה, היא מודה לו על התפקיד שהוא עושה. הוא שומר עליה שהיא לא תגיע למצב הזה שהיא לא רוצה להיות בו. איזה מצב? פגיעה מגורמים שהיא לא יכולה לשלוט עליהם. 4. אני מבין את הרעיון של לא לנסות להתעמת עם הפחד בצורה מסויימת. בדיוק. פה עושים מקום לפחד. אם היא תילחם בו יתעוררו יותר איזורי מלחמה בתוכה, יותר אי הרמוניה. אז הדרך היא לא להילחם בו. ההיפך, לעשות לו מקום. 5. לאהוב להיות בבית? הדבר מוביל אותה בדיוק חזרה לבעייה, היא מפחדת להיות רחוקה מהבית לתקופה ארוכה מסויימת, ואם היא תאהב להיות בבית היא לא תצליח להתנתק מזה, זה מכניס אותה למעגל בלתי נגמר. אוקיי, יש לה פחד להיפגע מגורמים שהיא לא יכולה לשלוט עליהם. בגלל שהיא פועלת מתוך פחד, היא בחרה בפיתרון של לשבת בבית ואז היא לא תיפגע מהגורמים האלו. האהבה לפחד: "פגיעה מגורמים שהיא לא יכולה לשלוט עליהם" זה לא להישאר בבית. ממש לא. האהבה לפחד הזה יכולה להיות למשל: - אהבה למצב שהיא מוגנת ובטוחה בכל מקום בו אני נמצאת - אהבה למצב שהיא שלמה ובטוחה תמיד ועם כל אחד - אהבה למצב שהיא צועדת בעולם וכולם רוצים בטובתה וכדומה.... הן התמקדמות בפחד והן התמקדות באהבה משפיעים על המציאות האישית שלנו. בקשר ל6-9 אני אצטרך תשובה מסויימת לגבי השאלה ששאלתי מקודם, כדי להבין יותר את הראש, או את הדרך שהצעת. תזכורת: 6. ליהנות מהאהבה הזאת. לדמיין אותה. ליהנות ממנה. למשל, היא יכולה לדמיין שהיא הולכת ברחוב והיא מוגנת ובטוחה, וכולם רוצים בטובתה. 7. לתת לפחד ולאהבה לאחד כוחות, לאחוז ידיים או כל דבר דומה. להבין ששניהם עוזרים לה ולתת להם לאחד כוחות, ולא לריב. 8. לתת לאהבה להיות ראש הצוות (ואז יש 2 אהבה). הפחד שהיה הופך לאהבה, ואז רק האהבה מנחה אותה. 9. להחליט לבחור במציאות של האהבה, ולא של הפחד. פשוט לבחור להיכנס למציאות של האהבה. אם יהיו עוד שאלות אשמח לעזור
אגב, גרסאות קצרות יותר של הטכניקה יהיו למשל כך: נניח שמישהו בזמן נהיגה מרגיש פחד מתאונה (לא בקטע של תחושה פנימית, אלא עולה לו פחד), אז הוא יכול להתמקד באהבה למצב שהוא מוגן ובטוח. הפחד והאהבה משיגים את אותן התוצאות (שומרים עלינו ממה שאנו פוחדים ממנו), אבל האהבה עושה את זה בדרך נעימה יותר

adamfbs

New member
תודה רבה

הבהרת לי כמו שצריך ואני מודע לך על כך :)

kung fu

New member
../images/Emo141.gif זאת טכניקה שלמדתי

במסגרת לימודי הקונג-פו שלי והשתמשתי בה על עצמי, וגם עזרתי לאחרים דרכה.

הסרת תכנת פחד

א. משתמש רשאי לפנות אל טכנאי הרשת בשאלות לגבי עצמו בלבד. מה שאתה רשאי לשאול, אדם, זה שאלות כגון "איך נכון לי לעזור לחברתי", או, אם כוונה זו אינה מובנת מאליה, "מה נכון לי לעשות בעניין", וכו'. התועלת המירבית תופק משאלות אמיתיות. על כן, הודעה זו היא תיקון התפריט של קונג-פו להסרת תכנת פחד. ב.הבעייה עם הסלוגן של קונג-פו, "לבחור במציאות של האהבה ולא של הפחד", היא שהוא מוּנַע-פחד. כדי להשתחרר מפחד, יש צורך לא לפחד ממנו. המציאות היא מציאות; פחד, אהבה, הן התייחסויות למציאות או לפריטים מתוכה. כדי להסיר ולהוסיף תכנה, יש לפעול על המציאות ולא על התייחסויות אליה. פעולה על התייחסויות עלולה להוסיף באגים חדשים למערכת. להסרת תכנת הפחד: 1. זהה את הפחד 2. ברר מה הגורם\הגורמים לפחד 3. במידה והם אמיתיים: טפל בשינויַם (במידת האפשר). 4. במידה והם לא אמיתיים, כלומר, הסכנה הגורמת לפחד אינה ניצבת מולך, המפחד, כאן ועכשיו - מצא את מקורו. 5.עליך לעבור דרך החוויה שגרמה לפחד.כלומר: לחוות מחדש אותם חלקים ממנו שנותרו עודפים במערכת. 6. לכשתושלם פעולה (5),תומר אנרגיית הפחד והבאג ייעלם. ניתן לעשות זאת, בין השאר, באמצעות שחזור.

למעלה