פחדים

פחדים

גם אני לא ישנה בלילןת וכל רעש מקפיץ אותי. אני משתדלת מאוד להירגע ולשכנע את עצמי שהכל יסתיים בטוב. הנה נכנסה אתמול בלילה הפסקת אש בשעה תשע אבל כעשרים דקות אחרי השעה תשע נשמעה אזעקה ולאחר מכן בשעה אחת ועשרים בלילה. אז תגידו לי אתם, איך איך איך אפשר להיות רגועים ולהמשיך את שיגרת היום. אני פוחדת לצאת מהבית אני פוחדת להתקלח אני פוחדת לבשל שמא תהיה אזעקה באמצע. בעופרת יצוקה נפל גראד כ-15 מטרים מהבית אז תגידו לי אתם איך לא לפחד? יום טוב לכולכם ויום שקט לנו בדרום.

אתם דואגים להיות קרובים לממד?

גם לי יש פחד להירדםן שמא האזעקה הזו תעיר אותי בבהלה. אי אפשר להמשיך את שגרת היום, אני כבר כמה ימים בחופש בגלל זה, לא אוכל להשאיר את הילדים לבד בבית. הפחד הוא טבעי, חשוב לדבר עם אנשים שנמצאים באותה סיטואציה ולא להתבייש לפנות למקצוענים, לדוגמת נט"ל שהתארחו פה אתמול

אי אפשר להיות רגועים לגמרי

הרי משהו קורה, אזעקות נשמעות וטילים מתעופפים באויר ומתפוצצים על הקרקע. החרדה והקופצנות הינן טבעיות למצב הלא נורמלי הזה. אבל, אפשר לשחרר מעט את המתח שמצטבר בגוף ובנפש. אני ממליץ לך לקרוא את העמוד הזה באתר נט"ל שדן באופן כללי בהתמודדות עם חרדה, ואח"כ גם בעמוד 'הרפיה למבוגרים', ובהנחיות 'לנשימה סרעפתית'. תמצאי שם דרכים להתמודד עם המתח שמצטבר. בכל מקרה, זיכרי שכשהשקט יחזור בחוץ בהדרגה הוא יחזור גם בפנים. בהצלחה.

למעלה