פחדים

למה???

New member
פחדים../images/Emo5.gif

מה הם עושים לנו? למה הם שם? מה עושים איתם?

למה???

New member
עבודה עם פחדים

פשוט לשלוח אל הפחד אהבה! להעניק לו אהבה! חלק בעצמי שלנו מפוחד, אם נצעק עליו ונכעס עליו- זה רק יהפוך לעוד יותר גרוע. אם נכריח אותו לקבל אהבה זה גם יהפוך לעוד יותר גרוע (או שלא? מה אתם אומרים?). פשוט לספר לו שאוהבים אותו ושיש לו אפשרות לקבל אהבה, לשים מסביבו אהבה ולתת לו חופש בחירה אם לקבל אותה או לא... אפשר גם לעבוד עם דימוי של הפחד- ממש לראות את הפחד. וכשרואים אותו אפשר להפוך אותו למשהו מצחיק, כמו סנאי עם שיניים גדולות במיוחד, או פיל אדום עם נקודות ירוקות... ואז נפסיק לפחד ממנו ונוכל להתייחס אליו כמו שהוא (פחות או יותר) ולהעניק לו /לעצמינו את מה שאנחנו רוצים (רוך? אהבה? הגנה? מה אנחנו רוצים?)

charlila

New member
בואי ניקח לדוגמה פחד מהחיים

נגיד שבתחנת האוטובוס שאת עומדת בה כל בוקר התפוצץ שאהיד (קטין או בגיר) וקטל כמה חברה. (קרה לי פעם.) אי לכך את מפחדת לעמוד שם. עכשיו, את יכולה לשלוח לפחד אהבה, להצמיח את שיניו, לצייר עליו נקודות, לייחס לו קרני קרנף וחברבורות פנתר, רגלי פסנתר וסנטר כנף, הילת מלאכים וזמרת מקהלות - נראה לך שזה ישנה משהו? אם את רוצה להשפיע על הפחד, טפלי בסכנה. שתי אפשרויות יעילות אני רואה: 1. לא להיות שם - החליפי תחנה, אם יש תחנה יותר בטיחותית, או לכי ברגל, או צאי מן העיר או מן הארץ, או מן הצורה האנושית... (אמנם, אהא, הטרור כובש כל חלקה, אולי גם את אלו שמעבר לצורה האנושית...) או 2. למדי להבחין בסכנה בעוד מועד - פתחי את חושייך - כך שתקבלי מהם התראה בעוד מועד כדי להתחפף לפני הפיצוץ. ברגע שתתכווני לכך - ותקבעי את כוונתך באמצעות פעולה כלשהי, ראשונה בסידרה - כבר תוכלי להירגע. גם סיכויי שרידתך יגדלו באופו אקספוננציאלי משהו.

למה???

New member
שליחת אהבה לפחד

כשאני שולחת אהבה לפחד, אני בעצם ממלאת מקום מסוים בי באהבה... מקום שחסרה בו אהבה... ניקח את הדוגמא שלך: אני מפחדת מלהתפוצץ מטרוריסט! אז המקום שאליו אני שלח אהבה זה לאלכסנדרה (שמי) שמרגישה קטנה ומסכנה כי אנשים יכולים לפוצץ אותה (זה לא שזה לא בסדר שאני מרגישה ככה, פשוט עדיף לי שהמקום הזה יוצף באהבה ושאהבה תיהיה נגישה לו ולא רק פחד). אני אשלח אהבה גם לפחד עצמו ואודה לו- הוא מגן עלי מפני מצב מסוים שמזיק לי (לפי תפיסתי). אבל אפנה את הכוונה/אנרגיית החיים שלי/ החיות שלי אל המצב ההפוך שבו אין סיכוי שמצב כזה קורה לי- אין סיכוי שאני מתפוצצת. אני פשוט אודיע לכל ההוויה שלי שאני אוהבת את החיים שלי (ולכן לא רוצה להתפוצץ). ואז אני מגיעה למצב שבו אני אתרחק ממצבים מסוכנים אבל לא בגלל פחד אלא בגלל אהבה.

למעלה