פחדים שמשתקים. ט

Lital 172

New member
פחדים שמשתקים. ט

לא יודעת מה אני עושה פה..ומאיפה להתחיל לכתוב... כבד לי נורא בלב, כל הכאב צועק לי לצאת..כי כמה אפשר לשמור בפנים..
אמא שלי שוב מרגישה לא טוב, שוב החרדה מטפסת למעלה, ואין לי אוויר יותר. מחכים לתוצאה של בדיקה שצריכה להגיע ממש עוד ימים ספורים והבין לבין החוסר ודאות הזו פשוט עוד יותר מפחיד, ומצד שני התשובה הזו שתגיע, תגיד מה באמת קורה עם אמא, וזה עוד יותר משתק לי את הלב.
אני מחזיקה מעמד יפה, שומרת על עצמי, שמחה מהחיים, מרגישה את פיצית שלנו ... ומאוד שמחה ממה שעתיד לבוא.
ועם זו המחשבות מתחילות לקנן בי, אם עכשיו אמא לא בסדר, אם שוב היא מתדרדרת לנו.. אין לי אפשרות לברוח יותר ולהעלם, ולפגוע בעצמי, או סתם להחליט שזהו ולהרים ידיים. יש לי אחריות.. יש לי בן זוג שאני בדרך להקים איתו משפחה, יש לי את הילדונת שלנו... שמגיע לה את כל האהבה שבעולם ואמא בריאה ושמחה,
ובכל זאת... מפחיד אותי שהזמן ממשיך לו. בא לי שיעצר ויקפא במקום... קשה לי לנשום בלי להיחנק, היום התפרצתי בבכי לליאורי,
אני רגישה כל כך...
ומפחדת שאנחנו לקראת תקופה רעה ,הפנים שלה שוב חולות לי מדי, מזכירות לי את החולי של מאיר. כואב לה בעצמות, השיעול נשמע בכל מקום, הכדורים גם הם נבלעים המון...
וההרגשה הזו שמשהו לא בסדר, הורגת אותי מבפנים.

אני מפחדת, אני רועדת, ואני רוצה לחזור למצב הזה שהיה רגוע, שאמא תפקדה..גם אם זה בצל המחלה.
לא מוכנה שהיא תנבול לנו, אני צריכה אמא, פיצית צריכה סבתא.
אז די.

levshavur

New member

ליטל שלום,
אני מבינה אותך כול כך!
זה כואב לראות מישהו קרוב אלינו שסובל...ועם זאת כמו שכתבת בן הזוג שלך זקוק לך...ואת לא לבד יש לך אותו שיהיה לידך, וגם פה יש לך מקום...
לגבי הפיצית, חשוב שתנסי להחזיק מעמד...היא תהיה זקוקה לך במלא מובן המילה...
יש דברים שלא ניתנים לשינוי...אז הבררה היחידה שיש היא לנסות ולהתמודד אתם בצורה הכי רגועה והכי חיובית שאפשר...
אמא שלך גם היא זקוקה לשלווה שלך...כי אדם חולה (שבתוך עצמו אולי ממילא לחוץ) יילחץ עוד יותר אם הסביבה תיכנס ללחץ...חוץ מזה שאמא שלך כבר ראתה אותך שמחה ומתפקדת בצורה טובה, ויכאב לה אם היא תראה אותך מתדרדרת...
יכול להיות שקיימות קבוצות תמיכה לקרובי משפחה...אולי שווה לך לברר, כי בקבוצה תוכלי לפרוק את הכאב שלך, במקום בטוח, ובלי שזה יקרין על בן הזוג או על אמא שלך...מה דעתך?
לבשה.

נכון, יש קבוצות של חוסן

וגם של האגודה למלחמה בסרטן שתומכות בבני משפחה. לפחות בזמני היו כאלה.

ליטלי יקרה

אני רוצה לשלוח לך חיבוק ענק .
המצב שאת מתארת באמת מפחיד. ומקוה כל כך שיהיה בסדר .
את מדהימה. ההתמודדות שלך והשינוי שעברת ועוברת לא מפסיק להפתיע אותי .
את מתמודדת באומץ ואת נפלאה .
תעדכני מה איתך .
שולחת עוד חיבוק גדול גדול ...

Lital 172

New member
תודה רבה לכולן.

הימים שעוברים לא פשוטים..ולפעמים הכל יותר מדי יושב על הלב. אז סליחה שנעלמתי אחרי ההודעה... קשה לי להתמודד מול זה..
אנחנו עדין מחכים לתשובות... עדין מנסה לחשוב חיובי. לגבי הקבוצות.. זה רעיון טוב ועדין להגיע כזה קרוב.. לשמוע סיפורים, זה מפחיד אותי שזה עוד יותר לא יגרום לי לנשום. אבל אני כן צריכה טיפול.. ומחפשת ונתקעת ומחפשת.. ומקווה מאוד שבקרוב יהיה לי מקום משלי... לדברים האלה ובכלל.
מכירים את ההרגשה הזו שאם נכנסים לטיפול.. ואז הכל יוצא .. מפחדים לחזור אחורה. אני מפחדת להישבר חזק מדי. לבכות בלי אפשרות לעצור...
לדבר..ולדמם (בנפש..)
נושמת נשימה גדולה.. וממשיכה
חיבוק..

levshavur

New member
לפעמים...

ליטל שלום,
אני שומעת עד כמה קשה לך...
לפעמים בטיפול אמנם יש סערה גדולה או בכי או הצפה מכול סוג שהוא, אבל אחרי שמתגברים על השלב המשברי הזה, פתאום יש הרגשה של שלווה פנימית ושל שמחה...את מכירה את ההרגשה הזו?
את עכשיו לא לבד- יש לך בן זוג, ועוד מעט תהיה לך גם תינוקת ותהיי אימא ...אז זה ימלא אותך...ובינתיים בן הזוג יכול לתמוך בך אם יהיה משבר כלשהו בזמן טיפול...זה לדעתי עדיך מאשר להחזיק את כול הכאב בבטן...
אז לפעמים שווה להרפות, ולתת למישהו מקצועי לעזור...
ולגבי סיפורים קשים בקבוצה...מנחי קבוצות מקצועיים אמורים לדעת איך להנחות את השיחה על מנת שזה לא יהיה מציף מדיי...ולתת מקום להביע את מה שסיפורים של אחרות עושה לך...זה כמו בפסיכודרמה - זה לא רק הסיפור המרכזי באותו מפגש - אלא גם בתחלקות לגבי לאיזה מקום בחיים/ברגש זה לוקח כול אחת/ד...
לבשה.

חיבוק ענק

אני מבינה את התחושות שלך , אבל נראה לי שזה בסדר לתת לעצמך את המקום להוציא . ולא להחזיק בתוכך הכל . ..
תשמרי עלייך ומחזיקה אצבעות חזק לחדשות טובות .

למעלה