פחדים של פסח...

פחדים של פסח...

מתקרב החג, ואיתו מתקרבים הפחדים. הבחוקצ'יק בן 6.5 וזוכר תכנים של חג משנים הקודמות (דיברתי היום עם הגננת, עוד לא דיברו על זה בגן).
במיוחד נכנס לו ללב חזק הפחד ממכת דם ומכת בכורות (הוא בן בכור במשפחה). אני מבינה ושמחה שהוא מתעמק במשמעויות של דברים ולא נותן להם לחלוף על פניו בענן של מילים. ויחד עם זאת - הפחדים שלו מוגזמים, הם צובעים את החג בצבע שחור (או אדום?)
האמת, עכשיו כשאני חושבת על זה, יש עוד דברים שהוא התחיל לפחד מהם: כל סרטי ילדים פשוט מלאים בסצנות מפחידות, והבכור פשוט הולך לחדר אחר וסוגר עיניים ואוזניים עד שהסצנה תעבור.
אשמח לרעיונות איך להקל לבחורצ'יק את החיים...

nirity1

New member
האמת היא שמכת בכורות היא באמת מפחידה

אולי יעזור אם תסבירי שהיא באה כדי להעניש את המצרים על שלא שיחררו את בני ישראל , ולהסביר שזה היה בתקופת התנ"ך....עוד לא הגענו לשלב הזה אצלנו ככה שאין לי יותר מדי עצות....

TikvaBonneh

New member
איך להקל

בואי נקודם ראה מה קשה לו ומה כדאי לעשות, אם בכלל.
לגבי הפחד ממכות מצריים, לא תארת איך זה בא לידי ביטוי והאם זה מפריע לו בחיי היום יום. האם זה ימנע ממנו להשתתף בפעילות פסח בגן? האם תהיה בעיה בסדר פסח המשפחתי?
את אומרת שהוא התחיל לפחד מסרטי ילדים מפחידים. האם בעבר נהנה מסרטי ילדים? האם זו פעילות שהוא נוהג לעשות בחיי היום יום וימשיך לעשות אותה, או שאין בעיה אם הוא פשוט יוותר על הסרטים, או ימשיך לוותר על הקטעים המפחידים?
האם האחים הקטנים שלו לועגים לו כאשר הוא נבהל בסרטים?
האם הוא צופה בסרטים גם עם חברים בני גילו או רק עם אחיו הקטנים?

בינתיים זה מתבטא רק בעיסוק רב

כבר בסוף שבוע זה הוא אמר לי איזה 5-6 פעמים שפסח הוא חג מפחיד, ושהוא מפחד מדם. וזה עוד לפני שהתחילו לדבר על זה בגן. אני פשוט לא יודעת האם זה ימנע ממנו להשתתף בפעילות בגן או בסד פסח בבית (בבית בטוח יהיה קשה, הישיבה סביב השולחן, התעסקות באוכל, עוד לפני הסיפור עצמו...). הוא יכול להכנס לסרבנות ללא הסברים, ורק בדיעבד יפול לי אסימון שהוא פחד מזה ומזה (במובן הזה עכשיו אנחנו במצב יותר טוב, כי אני כבר יודעת שהוא מפחד)
לגבי הסרטים - הוא אוהב מאד סרטים מצויירים, בוחר בעצמו שוב ושוב, ורק בקטע מפחיד הוא פשוט יוצא לחדר אחר, עוצם עיניים ושם ידיים על האוזניים. אף אחד לא לועג לו בבית, בגן הם מסתכלים קלטת לפעמים, וכן, אני חוששת מלעג שיגיע מילדי הגן.
אבל הדאגה העקרית היא שהוא מבוהל, שהוא במועקה מחכה לאותו קטע מפחיד, שהציפיה לחג מהולה עצלו בחרדה.

TikvaBonneh

New member
הקלת הפחדים

אם הוא באמת סובל, צריך לעזור לו.
יש שתי אפשרויות - אחת, קצרה וקלה, להמנע מלצפות בסרטים מצויירים מפחידים.
דרך אחרת, יותר מורכבת, היא להרגיל אותו בהדרגה.
נניח, שיצפה במשך זמן קצר, 30 שניות, בקטע מפחיד, ולתת לו על זה פרס ולשבח אותו.
בהדרגה להאריך את הזמן עד שיתרגל.
אם הוא לא יכול אפילו זמן קצר מאוד, אז להתחיל מזמן קצר אבל רק לאטום אזניים בלי לעצום עיניים.
כלומר, מכל ה"לא יכול" הזה תגלו מה הוא כן יכול, ותתקדמו משם.
כנ"ל לגבי פסח. דווקא לשוחח על המכות, באוירה טובה, כמה שהוא מסוגל.

schlomitsmile

Member
מנהל
זה באמת מפחיד לא רק מכת בכורות, גם שכל המיים הופכים פתאום לדם מפחיד נורא, לא?

לא יודעת לתת עצות.
אני הייתי מחבקת, אומרת שזה באמת מפחיד- זה בסדר להרגיש מה שהוא מרגיש- אבל זה רק סיפור, לא דיווח עובדתי.
דברים כאלה לא קורים באמת.
הפרטים המפחידים הם רק אמצעי להעברת מסר.
ואז היינו מתמקדים בניתוח את הסיפור ובנסיון להבין את המסר, ואולי זה היה נוטל משהו מעוקצם של הפרטים המזוויעים.

schlomitsmile

Member
מנהל
הצצתי היום בפורוםגננות וראיתי שם שירשור שאולי יעניין אותך
http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?forumid=370&messageid=160382760

אולי שווה בשנה הבאה, לברר בעדינות עם הגננת/מורה איך ומה היא מתכוונת לספר לקראת פסח, ולנסות לכוון אותה לכיוון שהגננות המנוסות בפורום גננות מציעות, לטובת כל הילדים בגן, במיוחד הרגישים בהם.

למעלה