פחדים מרעשים

מיקה 333

New member
פחדים מרעשים

ביתי בת 2.11. ילדה מקסימה מלאת שמחת חיים, חברותית ובעלת שפה עשירה. בזמן האחרון כל רעש קטן מפחיד אותה. מאז ומתמיד היתה לה רגישות לרעשים אך, בזמן האחרון התגובה יותר קיצונית, היא בורחת מהמקום ופורצת בבכי. רעשים של שואב אבק, מקדחה אך גם מיבש הידיים האוטומטי בשירותים ציבוריים, פעמון הדלת ועוד. כמו כן היא נבהלת מחפצים שונים המופנים אליה על ידי ילדים במטרה להפחיד אותה, תנין, בובת שד או ספיידרמן. כשזה קורה היא בוכה ומבקשת ללכת הביתה. מישהו מכיר תופעות כאלה? זה נורמלי ? מתאים לגיל? יש צורך בטיפול מיוחד? כשזה קורה אנחנו מרגיעים מחבקים ומלטפים, מסבירים מה היה מקור הרעש וכו.

שריד

New member
צריך עוד לבדוק...

מיקה, התמונה שאת מתארת אכן "שווה" התייחסות... אם תחכי עוד חודש, הילדה תהיה ב"סל" של קופות החולים ואז תוכלי לפנות למרפאה בעיסוק דרך הפניה מרופאת הילדים. מעבר לכך, יש מה לעשות ספציפית ואני אשלח לך מסר אישי. בברכה שריד

נאוה ר

New member
שריד בלי לעשות פרסומת לקופה שלי

יש תינוקות קטנים מאוד המטופלים גם בריפוי בעיסוק.

שריד

New member
זה נכון שיש מצבים שבהם מפנים

ילדים גם מגיל צעיר מאוד. אבל אלו הם המתמודדים עם עיכובי והפרעות התפתחות קשות... הרצף האוטיסטי CP וכו' לא ? לפי המצב בקליניקה של קשיים מכיוון של SMD וכו' הקופות משתתפות מגיל 3 - 10 .... אני טועה ?

מיקה 333

New member
אשמח לקבל תגובות נוספות

האם מישהו ניתקל בתגובות כאלו? האם עוצמת התגובה נורמלית? (בהלה, בכי וריצה מהמקום). האם מטפלים בריפוי בעיסוק? או שהסבר קצר וחיבוק עושים את העבודה וזה עובר עם הגיל?

מיקה 333

New member
שאלה נוספת

מה עושים במכון להתפתחות הילד כדי לבדוק האם אכן יש רגישות? במילים אחרות איך מאבחנים?

נאוה ר

New member
צריך לקבל תמונה מלאה

כדי להגיד האם תסתפקי בחיבוק והאם זה יעבור עם הגיל. מצד אחד אופייני לגיל פחדים מצד שני את מדווחת שהפחדים החלו לפני כן. במרכז להתפתחות הילד יבדקו שאין סיבה רפואית או רגשית לחשש. ובריפוי בעיסוק יבדקו את התפקוד של הילדה ויתשאלו אותך על כל מערכות החוש של הילדה. כמו כן יתצפתו על תגובותיה לגרייה מסוגים שונים. זה בערך תהליך ההערכה. בהצלחה.

שרוןק

New member
ובנתיים..

אפשר לנסות להקל על הילדה על ידי הכנה מראש ולא רק אחרי שהיא שומעת את הגירוי ונבהלת- במידה ויודעים כמובן- למשל להגיד לה לפני שמדליקים את שואב האבק ולהציע לה לסתום אוזניים או להתרחק ואז להתקרב לאט אם היא רוצה, להגיד לה שעוד מעט הולכים למקום שיש בו הרבה רעש (מסיבה בגן ) או בבובות מפחידות ולהציע לה מה לעשות אם זה מפחיד אותה. הרבה פעמים הכנה מראש מאוד מקלה על הילד להערך. בנוסף היתי נותנת לה להפעיל את המכשיר המרעיש- למשל ללחוץ על הכפתור של שואב האבק על מנת להדליק או לכבות- להראות לה שאפשר לכבות את הרעש ולשלוט בו, או למשל להכין ביחד את הבצק לעוגה/ עוגיות ולתת לה (עם עזרה שלך כמובן) להפעיל את המיקסר- כשיש שליטה במקור הגירוי החושי זה גם מקל על ההתמודדות איתו. בהצלחה-שרון.

מיקה 333

New member
שרון תודה

אני אכן מנסה להתרים במידת יכולתי לפני הרעש וזה אכן עוזר. ישנם רעשים כמו מיקסר ועוד שלא מפחידים אותה כלל. ישנם רעשים שלפעמים מבהילים אותה, לכן נראה לי שיכול להיות קושי בויסות של גירויים. הפחדים בתקופה האחרונה הם לא רק סביב הרעש אלה גם ממפלצות בחדר לקראת שינה וגם מצעצועים שמסובבים להם את הקפיץ והם נוסעים (מקווה שברור) ואתמול היא נבהלה רק מלראות את השרברב באמבטיה עם מברג ( אחרי ששבוע שעבר קדח במקדחה והיא נבהלה), היא רצה בהיסטריה מהמקום והתחילה לבכות. ברגע שהסברתי שאין לו מקדחה היום והוא קודח ועושה רעש, מיד היא נרגעה (פחות מדקה) אבל בזמן הבהלה אי אפשר היה לדבר איתה. האם זה נשמע טבעי? תגובה חריגה?

למעלה