פחדים מחושך

irisgh

New member
פחדים מחושך

אני מתה מעייפות, אז בקצרה: יניבי, בן שנתיים ותשע חודשים, התחיל לפתח פחדים. בגדול. בימים האחרונים הוא רוצה הבייתה ברגע שנדמה לו שעוד מעט יש חושך. וגם אם זה עוד שעתיים, רק יש קצת עננים שעושים הרגשה שהולך להחשיך (אנחנו גרים בחו"ל), הוא מתחיל לבכות שהוא רוצה הבייתה. בלילה הוא רוצה לישון עם אור, ועוד אור, ועוד אור. אתמול הוא הצביע בבכי על חדר הארונות, ונרגע רק כשהדלתי מספיק אורות כך שלא היה שם מוצלל. היום ברגע שעמד להחשיך נכנס מהחצר הבייתה וביקש שנסגור את הדלת. כשהדלת לסלון נוסף הייתה פתוחה, אבל שם היה קצת חשוך , הוא בקש שנסגור את הדלת לשם. בבכי. הוא לא מצליח להרדם בלי שיש מישהו איתו בחדר (וזה דבר חדש). הוא לא רוצה ללכת לישון. מה קורה לו? מה לעשות? האם לזה שנולד לו אח לפני חודשיים יש קשר? כבר המון זמן הוא מבקש לישון עם אור, אבל אף פעם זה לא תפס כזו צורה קיצונית.

אני זוכרת את עצמי, שרציתי שאחותי

התינוקת תישן איתי בחדר על מנת שלא אפחד. האם התינוק ישן איתו? כדאי להציע לו את האפשרות. (אני שמתי את התאומים שלי באותו חדר, למרות שהיה לי חדר פנוי לשים כל ילד בנפרד, ולמרות שהם עלולים להעיר זה את זה בלילה). רק בגיל 4 הם החליטו להפרד).

irisgh

New member
התינוק לא יכול לישון איתו בנתיים

התינוק לא יכול לישון איתו בנתיים. אין לנו פה מיטה של ממש, ומכל מקום אחר הוא מצליח להוציא את התינוק ולהרים אותו! (6 ק"ג). בנתיים, ואולי אשאל על זה בהמשך, יש צורך בהשגחה מתמדת כשהם שניהם נמצאים ביחד. בסה"כ אני רוצה שלתינוק ישארו שתי עיניים מתפקדות עוד הרבה שנים

לאה_מ

New member
נסו לקרוא יחד את "איתמר צייד החלומו

מאת דוד גרוסמן. אולי זה יתן לכם רעיונות להתמודדות עם הפחד.

irisgh

New member
ננסה איתמר. פחדרון מפחיד אותו מדי

אני אנסה את איתמר כשנגיע לארץ. הסיפור 'פחדרון בארון' כל כך מפחיד אותו, שהוא לא מוכן שנקרא לו אותו. בעבר הסכים, אבל כשהפחדים התבגרו הוא הפסיק להסבים.

למעלה