פחדים וחששות

goffy2

New member
פחדים וחששות

היי.
בעבר הייתה לי מערכת יחסים שהייתה מבוססת על שקרים והיה לי ממש לא טוב, וכל הסיפור הזה ממש שיבש לי את החשיבה.

אני סטודנטית ובתחילת השנה הכרתי מישהו באחד הקורסים והתחברנו.
שמתי לב שהוא מנסה להתחיל איתי ולמרות שאני לא מסתכלת עליו בצורה הזאת, אני מאמינה בלתת צ'אנסים ושכן יכול לצאת משהו.
לפני כמה זמן הוא שלח לי הודעה בהפסקה ושאל אם בא לי שנשב לשתות קפה.
ניצלתי את העובדה שעוד כמה דקות יתחיל שיעור כדי להתחמק אבל רק בגלל שאני מאוד נלחצת מהדברים האלה..
אני מרגישה ממש לא נעים כי זה מישהו שאכפת לי ממנו וגם כי כל הפחדים והחששות בגלל שפעם פגעו בי ואפילו ניצלו אותי, כל אלה גורמים לי לפספס הזדמנויות לדברים טובים.

איך אני יכולה להתגבר על זה?

הדרך היחידה היא לשנות

את מערך האמונות שלך לגבי גברים (או כלל האנשים - אני לא מספיק מכירה אותך). ואת זה אפשר לעשות בטיפול.

לתת צ'אנס יחד עם האמונה שאותו אדם ישקר ויבגוד בך יוביל למערכת יחסים כושלת.

אבל בתור התחלה, אולי תנסי להגדיר לעצמך - כשאת אומרת "צ'אנס" למה את מתכוונת?

( צ'אנס לבחור שאיתו את יוצאת? אולי צ'אנס לעצמך לסמוך? צ'אנס לדרך והתחלה חדשה? צ'אנס לשכוח מהעבר? צ'אנס להזדמנות חדשה ומרעננת? צ'אנס לבחון אם כל הגברים באמת שקרנים? צ'אנס לבחון אם כל הגברים דוברי אמת חוץ מ..? ויש עוד הרבה אפשרויות......) מה זה צ'אנס?

goffy2

New member
תשובה

צ'אנס לעצמי לשכוח מהעבר, כי הפעם בניגוד לפעמים הקודמות יש איזשהו בסיס שהוא טוב, בסיס של ידידות.
ואולי אני בכלל סתם מבולבלת כי יש גבר שמתייחס אלי יפה באמת ולא כי יש לו סיבה

מעולה

יופי. יש לך מישהו להתאמן עליו על מערכת יחסים המבוססת על אמון. זה מצויין עבורך. הסתכלי על זה מנקודת המבט הזאת ופשוט תתאמני עליו.

אני מאמינה שכאשר שוכחים מהעבר ועוברים הלאה, רק אז נפתחת הדלת להזדמנויות חדשות.

העבר חשוב כדי שנלמד ממנו כיצד להתנהל בחיינו (שונה ממה שעד עכשיו) ולא כדי שננציח אותו ונשאר ממנו בדיכאון לנצח. אז יאללה...
אפילו אם יש סיכוי שישקרו לך שוב, יש גם סיכוי שלא. הביני שעברך לימד אותך להיות אדם שונה ממי שהיית אז.
לכן גם אם ישקרו או יבגדו באמונך, תדעי מה לעשות אחרת מאז.
את צריכה להבין היטב מה למדת ממערכת היחסים הקודמת, ולאן את שואפת כדי לבסס את ביטחונך העצמי ולהתקדם הלאה.
כשתביני יהיה לך הביטחון לומר - "זה כבר לא יקרה שוב כי אני במקום אחר".
בהצלחות!!

למעלה