פחדים בגיל 3

אשת איש3

New member
פחדים בגיל 3

נכון שאני יותר סמויה מאשר פעילה, אבל אני צריכה להתיעץ אתכם, אין לי כרגע מקום אחר בו אני יכולה לעשות את זה ואני ממש מוצפת מזה.. (אבל זה אולי בגלל ההורמונים של חודש תשיעי?) המצב הוא כזה- הבת שלי בת שלוש וחודשיים ומפחדת מכל דבר. אני לא מדברת על גשם חזק או זרים או דברים שאני מבינה מה מפחיד בהם- אני מדברת על דברים לגמרי נייטרליים שאולי חדשים, או המחשב (גם כשהוא כבוי), והשיא- החדר שלה על הבוקר ועוד מלא דברים. אני משתדלת להיות כמה שיותר מבינה ומקבלת ולגרש יחד איתה את מה שמפחיד, אבל לפעמים אני מרגישה שזה ממש מעבר לכוחותיי ושאולי היא סתם אומרת? נניח על הבוקר כשאני הולכת לשירותים היא יכולה לעמוד מחוץ לדלת ולהתבכיין עד שאני יוצאת, שהיא מפחדת להיות בסלון.מיותר לציין שכשזה על הבוקר והרגע התעוררתי, התגובות שלי פחות נעימות ומקבלות ממה שהייתי רוצה. אבל ראבק! תני לי דקה בשירותים! את בת שלוש ומשהו, עצמאית פקחית ומפותחת לגילך, תלכי לסלון לכמה דקות! אין טראומות ילדות מוקדמות וכו וכמובן שהכל נעול. גילוי נאות- אני גם פחדנית יחסית. יש עצות? אני באמת כבר מודאגת...

בוליפלג

New member
פחדים..וגיל 3...

הולכים ביחד כמעט כמו קפה וחלב. אבל... נשמע שלעובדה שאת בחודש תשיעי (אוטוטו תינוק חדש בבית) יש השפעה גם על אלו הנורמטיבים. כוונתי היא לכך שיכול להיות שהפחדים מועצמים בעקבות מצוקה כללית שהיא חווה נוכח השינוי המשמעותי שעומד לקרות. בגיל צעיר יותר, הם נצמדים בבכי ודורשים קרבה פיזית, על הידיים וכד', או מעצימים אתקפי זעם והתנגדויות. יכול להיות שכעת העוצמה מתפרצת בפחדים חדשים ישנים וכד'. עצם זה שאת מתארת שהיא מפחדת מדברים שבשגרה, שאתמול לא הפחידו ופתאום כן (החדר בבוקר ולא בערב וכד'), נשמע שזו אולי דרך (לגיטימית)להביע את החשש משעומד לקרות, לרצות את קרבתך, לגייס אותך אליה. אני לא מתכוונת במובן ה'מניפולטיבי' המתוכנן, אלא שזו הדרך שלה להתמודד עם היותך בתשיעי, ממתינה לילד. אבל, ישנה אפשרות שאני מחטיאה את העניין, ובאמת מדובר בחרדות עוצמתיות שאינן קשורות לכך וכן דורשות התייחסות או בדיקה של איש מקצוע. האם את מצליחה להרגיע אותה? מה התדירות שזה מופיע? מה משך הזמן שהפחדים הללו (בעוצמה הזו) מלווה אותה? מה עוצמת הפחד - איך זה בא לידי ביטוי? בכי רם שקשה לפסיקו, מתקשה להתנחם ולהרגע וכד'. אם את סבורה שמדובר במשהו קיצוני ביותר, אולי שווה לשוחח עם איש מקצוע, ולו בכדי לדעת אם יש צורך בטיפול, או כיצד נכון שתתמודי עם העניין.
אשמח לתגובה..

אשת איש3

New member
כמה דברים

קודם כל מה שהכי משונה לי שזה אני בעצמי "איש מקצוע" אמנם בתחילת דרכי אבל מטפלת בילדים של אנשים אחרים וזה כל כך שונה כשזה הילד שלך שאין לי מילים לתאר... בגלל זה אני חוששת לנפח את התופעה או להתמודד איתה בצורה לא נורמטיבית ובכך להעצים אותה... לא עבדתי עדיין עם ילדים בגיל הזה אבל מה זאת אומרת שפחדים הולכים כמו קפה וחלב בגיל הזה? שזה גיל שבו לומדים לבטא רגשות ראשוניים ו"פחד" זה שם כללי לעוד קשת של רגשות אחרים שקשה להם לבטא? מה שהתחדד לי מהתגובה שלך בעיקר זה בעיקר 2 דברים- 1. עוצמת הפחד לא גבוהה, כלומר חוץ מלומר "זה מחפיד אותי", והבכי שעל הבוקר מחוץ לשירותים- התגובות רחוקות מלהיות היסטריות או קשות להרגעה. 2. אנחנו עומדים בפני מעבר דירה בסמוך ללידה וכנראה שלא תהיה ברירה אלא לחכות לחודשיים אחרי הלידה בכדי שהיא (וגם אני) תסתגל לשינוי. כל מי שאני מדברת איתו על זה אומר שילדים מסתגלים טוב יותר ממה שאני חושבת וכו' וכו' אבל אני מכירה את הבת שלי. היא עשויה מאותם חומרים שמהם אני עשוייה ולידה ומעבר דירה זה יותר מדי גם בשבילי בטווח כל כך קצר. יתכן שמרוב שדברי איתה על השינויים הללו היא נכנסה למתח ולדריכות מהר מדי וזה מתבטא בהצמדויות האלה. וואי וואי, מה שיהיה לי אחרי הלידה. מאחלת לעצמי בהצלחה והרבה כוחות. וגם לזכור שזה קורה בכל משפחה וילדים בעיקר נהנים מזה בטווח הרחוק...

בוליפלג

New member
../images/Emo24.gifעוד כמה דברים

זה הרי תמיד ככה..כמה קרוב, ככה 'רחוק'. ואת צודקת לא הסברתי, הכוונה היא שבגילאים הללו, כפי שאת ודאי יודעת, ההתפתחות הקוגנטיבית והרגשית מאפשרות להבין ש'יש ממה לפחד', כמו גם לעבד את הפחד ולהביע אותו במילים. זהו גיל של 'מפלצות', 'אריות' ודימויים מפחידים שמופיעים בכל חור... גיל של התמודדות אל מול הפחדים הללו. (גירוש, ממש כמו שכתבת שאתן עושות). 1. ה'חידוד' הזה מאד משמעותי, הרי כדי לאבחן (שוב, כפי שאת יודעת
), יש למדות את התדירות, משך ועוצמה, ואת מתארת את שלוש אלה כלא מאד חורגים מהנורמה. לכן, יתכן וזו פשוט דרך יותר נוחה כרגע לגרום לך להתקרב אליה, להביע מצוקה וכד'. 2. המוווווון שינויים עומדים בפניכם. לא בטוח שלה יהיה קשה כשם שלך יהיה, ובכל זאת, שינוי מצריך הסתגלות. ובהחלט הרבה פעמים מקדים בהתנהגויות שמעידות על מתח, קושי, התחוללות פנימית. המשפט האחרון שלך, ככ נכון וככ יפה - ככל שתתפסי את המצב כטבעי יותר, כך הוא ישתלב במארג הקיים בטבעיות.. (קל להגיד, קשה בדר"כ ליישום, אבל לרוב, מאד נכון
)
בהצלחה
ובמזל

למעלה