פזיותרפיה

פזיותרפיה

שלום רב. מעוניין לשאול כמה שאלות ואשמח לתשובות : 1. האם הפזיותרפיה מוגדר ממש כמקצוע ? למה לפעמים אנשים תוהים וחושבים שמדובר ב"ללמוד כמה קורסים" ? ? 2. האם בוגר פזיותרפיה (פזיותפיסט) נחשב לאדם "אקדמאי" ? "משכיל" ? האם מתייחסים אליו ככזה ? 3.אני יודע שיש גברים בתחום,האם הם ממש מעטים או שכבר יש די הרבה ואין הבדל בין נשים לגברים ? 4.האם המקצוע הוא נשי ? בעל אופי כזה ? 5.האם זהו נחשב מקצוע מכובד בחברה (כגון מקצועות אחרים) והאם מתייחסים אליו ככזה ? 6.אני יודע שיש תואר שני בפזיותרפיה אבל הבנתי שזה לא מוביל כל כך קדימה,האם ניתן לעשות תארים אחרים שניים מלבד ניהול ולהתקדם בתחום אקדמאי,מחקרי,ואולי אפילו ניהולי ? האם זה באמת פרקטי ואנשים מהתחום עושים את זה ? 7.האם יש באמת קידום משמעותי בתחום, הן מבחינת אקדמאית והן מבחינת עבודה ? 8.למי באמת מתאימה העבודה הזו ? אני ממש אודה לכל התשובות לכל השאלות תודה רבה

פיזיותרפיה

1. האם הפזיותרפיה מוגדר ממש כמקצוע ? למה לפעמים אנשים תוהים וחושבים שמדובר ב"ללמוד כמה קורסים" ? ? זהו בהחלט מקצוע ותחום מומחיות. 2. האם בוגר פזיותרפיה (פזיותפיסט) נחשב לאדם "אקדמאי" ? "משכיל" ? האם מתייחסים אליו ככזה ? מסלול הלימודים מקנה תואר אקדמי מוכר. 3.אני יודע שיש גברים בתחום,האם הם ממש מעטים או שכבר יש די הרבה ואין הבדל בין נשים לגברים ? אין לי נתונים מדויקים. אבל חלק ניכר מהלומדים הן נשים. 4.האם המקצוע הוא נשי ? בעל אופי כזה ? ממש לא. המקצוע למעשה דורש לא מעט כוח פיזי שבד"כ מיוחס יותר לגברים... 5.האם זהו נחשב מקצוע מכובד בחברה (כגון מקצועות אחרים) והאם מתייחסים אליו ככזה ? מכובד זה דבר יחסי ותלוי בעיני המסתכל.יחסית, ניתן לומר שכן. 6.אני יודע שיש תואר שני בפזיותרפיה אבל הבנתי שזה לא מוביל כל כך קדימה,האם ניתן לעשות תארים אחרים שניים מלבד ניהול ולהתקדם בתחום אקדמאי,מחקרי,ואולי אפילו ניהולי ? האם זה באמת פרקטי ואנשים מהתחום עושים את זה ? מטרת הלימודים לתואר שני היא הקניית מיומנויות מחקריות ויכולת להערכה ביקורתית של טכניקות טיפוליות מקובלות בפיזיותרפיה. הרחבת בסיס הידע בפיזיותרפיה ובשטחים קליניים חבורים. ברור שמי שרוצה לעסוק במחקר בתחום או הוראה באקדמיה של התחום נזקק לתארים מתקדמים. 7.האם יש באמת קידום משמעותי בתחום, הן מבחינת אקדמאית והן מבחינת עבודה ? חלק מתקדמים לתפקידי ניהול, כולל מחוץ למקצוע. למשל לניהול בתי אבות. חלק עוברים לסקטור הפרטי ופותחים מכוני כושר , מכונים לפיזיותרפיה ותחומים קרובים. 8.למי באמת מתאימה העבודה הזו ? המקצוע מתאים לאנשים המגלים ענין בתחומי הפיזיולוגיה והרפואה והנוטים לעבוד בטיפול באנשים. העבודה דורשת יכולת וענין הן ביצירת מגע פיזי והן ביצירת קשר עם אנשים הנזקקים לעזרה. מן הפיזיוטרפיסט נדרשת יציבות נפשית, יכולת ונכונות להתמודד עם כאב וסבל גופני ונפשי של המטופלים, רצון לעזור לאנשים, יכולת ליצור קשר עמם, סבלנות וטקט כדי להדריך חולים ומשפחותיהם להבין ולקבל את הטיפול, ואם הדבר נדרש, לעזור להם לקבל את מוגבלותו של החולה. מן המתעתד לעסוק במקצוע נדרשים בריאות תקינה וכושר גופני טוב.

המשך ברשותכם

יש לי עוד קצת בבקשה......: 1.בהמשך לנושא ה"משכיל"-לעיתים אנשים שואלים,"מה,לומדים את זה בכלל..." וכו,לכן רציתי לדעת,והרי כמובן שמקבלים תואר בוגר אוניברסיטה,אבל האם באמת אדם נחשב למשכיל אם למד פזיותרפיה ? כלומר ידוע לי שהלימודים הם בחלקם הרב עיוניים ולכן כמובן שזו השכלה,אולם העבודה אינה עבודת "ראש" אלא יותר פיזי (כמו רפו"ש למשל) ,תוכלו לחדד את הנקודה הזו ? 2.ראיתי ברשימת הקורסים שמות קורסים שונים ומגוונים-כששאלתי על קידום התכוונתי האם למשל ניתן ללמוד לתארים מתקדמים תחום מתוך זה (למשל פזיולוגיה,קינסיולוגיה...)ומשם להתקדם להוראה,מחקר,התמחויות שונות ? 3.הבנתי שהמשכורות לא גבוהות-האם אדם (ואני לא שובניסט-אבל גבר) שחושב על פרנסה,קידום וגם רוצה "לחיות טוב" יכול באמת לעשות כל זה-אפילו הוא פזיותרפיסט ? 3.האם למשל יש התמחויות מסויימות שניתן ללמוד בארץ מעבר לתואר הראשון או בחו"ל שעוסקות בשיקום מסויים או בנישה אחרת והן נדרשות מאוד בארץ ? בינתים זהו,נראה לי....:) תודה על תשובות מפורטות

פיזיותרפיה

1.בהמשך לנושא ה"משכיל"-לעיתים אנשים שואלים,"מה,לומדים את זה בכלל..." וכו,לכן רציתי לדעת,והרי כמובן שמקבלים תואר בוגר אוניברסיטה,אבל האם באמת אדם נחשב למשכיל אם למד פזיותרפיה ? כלומר ידוע לי שהלימודים הם בחלקם הרב עיוניים ולכן כמובן שזו השכלה,אולם העבודה אינה עבודת "ראש" אלא יותר פיזי (כמו רפו"ש למשל) ,תוכלו לחדד את הנקודה הזו ? לגבי "משכיל"- יש מבחן פסיכולוגי אחד בו אנשים נדרשים להשלים התחלה של משפט. אחד המשפטים הוא: ברוה הענינים אני.... המחקרים מראים שאנשים עם השכלה מצומצמת נוטים יותר לענות ברוב הענינים אני...מתמצא. אנשים באמת משכילים עונים איני מתמצא. השכלה הוא ענין להגדרה וויכוח. האם כל רופא/ פסיכולוג/ משפטן למשל הוא משכיל? זה הרבה מעבר למה שנלמד בחוג פלוני באוניברסיטה. בכל מקרה נראה שמה שמציק לך אינו ענין ההשכלה הנרכשת בפיזיותרפיה אלא "מה יגידו...". אם התחום מתאים לך ומושך אותך לך על זה, ושיגידו מה שיגידו. פיזיותרפיה אינו מקצוע עיוני אלא ביצועי, אולם ההבדל בין פיזיותרפיסט טוב ולא טוב קשור היטב גם לענין ה"אינטלגנטי"/"לא אינטלגנטי". 2.ראיתי ברשימת הקורסים שמות קורסים שונים ומגוונים-כששאלתי על קידום התכוונתי האם למשל ניתן ללמוד לתארים מתקדמים תחום מתוך זה (למשל פזיולוגיה,קינסיולוגיה...)ומשם להתקדם להוראה,מחקר,התמחויות שונות ? כדי להמשיך לתואר שני בפזיולוגיה וכו' תדרש להשלמות. מי שרוצה לעסוק בפיזיולוגיה מוטה שילמד לתואר ראשון במדעי החיים. 3.הבנתי שהמשכורות לא גבוהות-האם אדם (ואני לא שובניסט-אבל גבר) שחושב על פרנסה,קידום וגם רוצה "לחיות טוב" יכול באמת לעשות כל זה-אפילו הוא פזיותרפיסט ? תראה יש מקצועות בהם השכר גבוה יותר. אתה צריך להחליט מהם סדרי העדיפויות שלך. ברור למשל שמהנדס או רואה חשבון מרוויחים יותר, ופיזיותרפיה היא לרוב בחירה פחות טובה מבחינה כלכלית. לרוב אבל לא תמיד. אם יש לך גם חוש עסקי למשל, תגיע למכון משלך ותרוויח גם יפה. 3.האם למשל יש התמחויות מסויימות שניתן ללמוד בארץ מעבר לתואר הראשון או בחו"ל שעוסקות בשיקום מסויים או בנישה אחרת והן נדרשות מאוד בארץ ? בינתים זהו,נראה לי....:) לא שידוע לי.

למעלה