פזיוטרפיה

leahk

New member
פזיוטרפיה

בני היגיע לגיל שנה וחודשיים ואין סימנים להליכה או עמידה. הוא זוחל גחון ומתיישב לבד ואבחנת הרופא הייתה שיש לו קצת חולשה ברגליים וכדאי לחזק. אז הלכנו לפזיוטרפיה במאוחדת- נשלחנו למכון במרחק 45 דקות נסיעה! נראה לי קצת מוגזם בהתחשב בכך שאנחנו גרים ברמת גן. מכיוון שהטיפול היה רחוק ממניח את הדעת, מסיבות רבות, ביקשתי לעבור למקום אחר- גם מספק וגם קרוב והתשובה הידהימה אותי- אין! בכל איזור ת"א אין לקופת חולים מאוחדת מכון פיזיוטרפיה לתינוקות! האם מישהיא נתקלה באותה בעיה? האם יש לכן המלצות על מכון פרטי- כי הזמן עובר והמאבק עם מאוחדת ייקח זמןרב. אשמח על המלצות ודעות. תודה.

y4321

New member
לא פיזיותרפיה אבל

מגיל חודש וקצת (והיום כבר 10 חודשים) אנחנו הולכים לסדנאות ליווי התפתחותי של "צעד ראשון" ומאוד מרוצים. אנחנו נמצאים בקבוצה, כי כיף לנו גם להשתלב עם הילדים האחרים, אבל יש גם שיעורים פרטיים.

leahk

New member
תודה

הייתי אצל מישהי שלמדה צעד ראשון בשיעורים פרטיים. היא הייתה מאוד מוגבלת- אולי חוסר מזל! נראה לי שבשיעורים משותפים הוא פשוט לא יתאים לאחרים בגלל האיחור בהתפתחות ואז זה תיסכול לו ולסובבים.

לנו יש אותו בעיה../images/Emo70.gif

בני בן 10 חודשים עדייןלא עומד וגם לא זוחל היות שרוב הזמן שכה על הגב ולא אהב על הבטן אחות יפת חלב המליצה לרופא הילדים שישלח אותנו לפיזיוטרפיה אני חברת קופ"ח מכבי וגרה ברחובות חשבתי שברחובות יש מכון להתפתחות הילד של מכבי ונאמר לי שאין ואני צריכה לנסוע כל פעם לראשון לבנין מכבי לעשות לו פיזיוטרפיה, טרם התחלתי עם הפיזיוטרפיה נשלח אלי טפסים למלוא כזו ביוקרטיה בשביל לעשות פיזיוטרפיה והמרחק עצום לי אני לא ניידת כרגע אני צריכה להגיע עם מוניות לשם. אני חושבת שאני ילך לחוגים של "אינפנטי" שיש להם שם חוגים להתפתחות הילד מלידה ועד זחילה ומזחילה עד עמידה כל אחד ובעייתו.

leahk

New member
בהצלחה

מדהים כמה השירות של קופות החולים גרוע כשסוף סוף צריכים אותם

happy00

New member
נכון, הפיזיוטרפיה לא זמינה

האמא הפולניה, בררת איזה טיפולים להתפתחות הילד יש בסניף בשדרות ירושלים ברחובות (ליד הניו פארם)? נראה לי שעדיף באמת ללכת לחוג וללמוד תרגילים שאפשר להמשיך לתרגל בבית. זה לא הגיוני להסחב ככה עם ילד כאלו מרחקים ולעבור כל כך הרבה בירוקרטיה.

shamo77

New member
אני יכולה לעודד

שבתי רק בגיל הזה (שנה וחודשיים) התחילה לזחול על 6, זחלה רק גחון עד אז. ורק בגיל שנה ו-3 נעמדה. והיום בגיל שנה וארבעה אין שום שינוי, לא עושה צעדים עדיין. היינו בפיזו' פעם בחודש, והיה כ"כ לא אפקטיבי, היא פשוט לא נתנה שיגעו בה ויתעסקו איתה, ובכתה נורא. נתנו לנו תרגילים לחיזוק ועידוד וזה מה שעשיתי (וגם לא בתכיפות
). אני בדיעה שכל ילד מתפתח בקצב שלו. וצריך לתת לו זמן, הכל יגיע! בכלל, אומרים שהטווח בו מתחילים ללכת הוא בין 10 חודשים (לזריזים מביננו) לבין שנה ו-8, כך שיש לנו עוד זמן... אם תרצי אשמח לפרט לך על התרגילים שקיבלנו.

leahk

New member
אשמח לקבל תרגילים

תודה רבה, וגם על העידוד. גם אני חושבת שצריך לתת זמן לקצב האישי אבל הסביבה משגעת אותי........אבא וסבתא והמטפלת והדודים..............אוף!

annes

New member
אנחנו בכללית

ביקשתי הפניה לפיזיוטרפיה בעקבות המלצה של זוהר פה בפורום ובגלל הראש הלא-סימטרי - רופא הילדים שלי (שהפגין, אגב הדיון על ברית מילה כן או לא - בורות מוחלטת, אבל מוחלטת בעניין העורלה ואף התייחס אלי די בגועליות עקב כך והציע לי לחפש מרפאה בלונדון....והאמת שהייתי מאד שמחה, ומה לעשות שאני תקועה עדיין ברחובות...) אמר שיתכן ויש טונוס מוגבר מעט בצד ימין אבל סרב לתת לי הפניה למרכז להתפתחות הילד בתואנה שהתורים מאד ארוכים ויכולים לתת לי (בלי צחוק) תור לעוד שנה - כלומר, יש סיכוי טוב שהילד ילך לאוניברסיטה לפני שהוא יגיע לטיפול התפתחותי בעניין הטונוס המוגבר....

nishnash

New member
מה זה זה???

אפילו אם התור הוא של שנה (מה שלצערי יכול להיות בגלל חוסר בתקנים של פיזיותרפיסטים בכל הקופות בכל הארץ) לא כדאי כבר להתחיל לחכות בו מעכשיו? מקסימום יגיע תורכם ואתם תגידו "תודה, כבר לא צריך" חוצמזה לפעמים קצת לחץ עושה פלאים ולפעמים, יש למכונים עם תורים ארוכים כל מיני פתרונות ביניים להורים שבאמת מודאגים אך נמצאים בסוף התור. שווה לנסות ולהתעקש על הפניה!!!

dolly2

New member
אנחנו בכללית ולא היתה בעיה למצוא

תור בזמן סביר ובעיר בה אנו גרים לדעתי לכללית יש בכל עיר מכון להתפתחות הילד

למעלה