פותח את הערב

gavriel raam

New member
פותח את הערב

שלום לכולם אני כאן, מוכן ומזומן לקבל פניות ושאלות. ערב טוב, גבריאל

mayy2

New member
פני פוקר

ערב טוב גבריאל איך מאמצים פני פוקר? איך עושים שאף נים לא יזוז בפנים? איך נראים מלאי ביטחון? והעיניים הן המסגירות מה עושים איתן?

gavriel raam

New member
פני פוקר

היי mayy2 מצחיק אותי שאנשים צריכים עצות איך להסתיר ולמסך את שפת הגוף. שהייתה אמורה בכלל להיות שוטפת ושקופה, מאפשרת את הנפש. אבל אני מבין. זה בגלל החברה. הכי טוב זה שהגוף שקוף, אבל אז נפגעים. ולכן מאמצים מסכה, אבל המסכה בולמת את התקשורת ועל כן באמת רוב הזמן אנו עסוקים בלהתגונן במקום בלתקשר. אבל בתשובה לשאלתך. פני פוקר מאמצים כך שמזיזים רק את הפה. זה נראה נורא. אבל זו הדרך, קציני צבא וסתם גברים, מדברים ככה כל הזמן. לגבי העיניים אין ברירה, משקפי שמש. ואיך נראים מלאי ביטחון: אז ככה: גו זקוף, מביט ישיר. לעמוד או לשבת כך שתופסים שטח רחב מסביב. מדברים בקול נמוך ככל האפשר. אלא ארבעת העיקרים. אפשר לצרף גם תנועות רחבות וגדולות. ג.

mayy2

New member
:(

ידעתי שלא לשאלות כאלה אתה מכוון כנראה שאבוד לי אתה מתאר משחק נשמע קצת כמו סתלבט

Nizzan Cohen

New member
לא משחק.

ככה באמת בנויה שפת הגוף שלנו. אדם שמפגין ביטחון עצמי, מתנהג כמו כלב שמפגין בטחון עצמי. דהיינו - תופס כמה שיותר טריטוריה.... התאוריה קובעת שלכל אחד יש מרחב מסויים שהוא מחשיב כ"שייך לו". כלומר שאם מישהו זר יעמוד פחות מ-45 ס"מ ממך - אתה תרגיש פגיעה בך. ולכן, מי שתופס יותר שטח בגופו, עושה תנועות גדולות - משדר ביטחון עצמי.

מה העניינים!

ואללה! ראשית אל תתבאס על זה שאין יותר מדי משתתפים.. קורה. תודה שבאת בכל מקרה! מסקרן אותי אם יש דבר כזה שפת גוף דרך הטלפון. כלומר הדרך בה הצד השני מגיב, מדבר וכאלה... כלומר אולי זה כבר לא קשור או קשור לנושא אחר... לא יודע . יש לך מה להאיר את עיני? תודה.

אם כבר אז כבר...

ראשית, תודה על תגובתך הקודמת אלי, ואם כבר נשאלה שאלה על שפת גוף בטלפון, קראתי לא מזמן על תופעה חדשה שנקראת שפת גוף באינטרנט. האם באמת אפשר לחקור שפת גוף באינטרנט? בצ'אטים, בפורומים וכל ההיבטים האחרים של הרשת?

gavriel raam

New member
אולי זו לא שפת גוף

לא, מסר לא מילולי ושפת גוף זה אותו הדבר, שניהם מעבירים מסרים בלי מילים. רק שהמסר הבלתי מילולי רחב יותר ומקיף גם לבוש, סוג מכונית, שתיקות ותפיסת חלל. ג.

gavriel raam

New member
שפת גוף באינטרנט

היי בית הים לא ממש אין שפת גוף באינטרנט, כל האייקונים הללו הם תחליף ממש לא מספק. ולא משקף. [ ואכן אנשים אוהבים את הצ'טים באינטרנט בדיוק בגלל הסיבה שאנשים כאן מבקשים ממני עצות איך להקפיא את הפנים. אנשים נפגעים מאנשים אחרים, ומה שפוגע זה לא מה אומרים, אלא איך אומרים, שפת הגוף, ובאינטרנט איך שפת גוף אז אתה יכול ליחס לדובר איזה שפת גוף שנוח לך. וכך זה פנטסיוני וסטרילי. זה לא אמיתי בלי הגוף. רק הגוף עושה את התקשורת לאמיתית. אך האמת פוגעת וכואבת ועל כן בוחרים לאינטרנוט, אבל אז לא אמיתי, וחוזר חלילה....

gavriel raam

New member
מה העניינים!

היי דינו כן יש לי. ראשית תודה על העידוד, "כולנו זקוקים לנחמה..." כדברי השיר. ועוד איך יש שפת גוף דרך הטלפון. תראה הקול ואופן השימוש בו הם כארבעים אחוז משפת הגוף, (חמישים וחמישה אחוז זה מה שרואים, ויתר החמישה אחוז שמורים לריח ומגע) אז מה יש בטלפון? גובה הקול: ככל שגבוה יותר, האדם יותר לחוץ ונרגש. קול נמוך, שליטה עצמית. עוצמת הקול: אגרסביות. קול נמוך או שקט בדיוק להיפך, חוסר בטחון. גסות ורכות: ככל שהקול גס יותר כך האדם פחות עם עידון ורוחניות. שטוח או מתנגן: קול מתנגן מראה על מנעד רגשי, כל שטוח או מונוטוני - אדם שלא מאפשר לעצמו חופש הבעה רגשי, יכול להיות שהוא יצור רציונלי, פרקטי, או סתם מדחיק רגשות. הפסקות לא שוות: לא בטוח, מהוסס, לא זורם. מילמול: לא בטוח בעצמו, פחוד מביקורת, ביישן. ויש עוד הרבה: קול מתפנק, קוק סקסי, קול דוחה. עולם שלם. ג.

mayy2

New member
אף אחד לא שואל

דממה אולי אתה תשאל גבריאל וזה ידרבן את כולם לענות ואז יתפתח דיון מסויים........

gavriel raam

New member
אף אחד לא שואל

זה בסדר. יש שאלות, מה שחשוב זו האיכות לא הכמות. תודה

מה אם המהות הפנימית מאכזבת ?

שלום גבריאל, ההצעה שאתה חוזר ומציע אותה בצורות שונות באותם המאמרים הנפלאים שלך שקראתי עד עכשיו, היא: להיות עסוק במהות הפנימית של החיים האישיים, בהבנתה ובניסיון אמיתי ואותנטי לחיות ביחס אליה. אשמח לקבל את התייחסותך להבנה שלי שכאשר מתעסקים במהות הפנימית, הרי שבהתחלה ההתעסקות הזאת אומנם יכולה לגאול אותי מהסטנדרטיות של התנהלות חיי, על ידי גילוי האינדיבידואליות שבי, אבל בהמשך, בפירוש אינני יכול למצוא את המשמעות של חיי בתוך עצמי. בטוב, פרי מגדים

gavriel raam

New member
מה אם המהות הפנימית מאכזבת ?

שלום פרי אם הבנתי אותך נכון, אז את שואלת מה קורה אחרי שמגיעים למהות הפנימית? ובכן אז עושים אחורה פנה ומתעסקים עם העולם, מגיעים פנימה כדי לעסוק בחוץ אבל מתוך הפנים. המטרה בסופו של דבר היא העולם, כי העולם זה החיים. המהות היא רק המצפן הפנימי שעל פיו מתכוונים החוצה. אנו לא אמורים לעסוק בעצמנו אלא בעולם ובחיים, אבל זה לא אפשרי אם לא פוגשים קודם את המהות הנסתרת שלנו. אז קודם זה פנימה כדי לצאת החוצה עם פנים מעורב בכל שקורה. ולא רק עם המסכה החיצונית. ג.

חלומות צלולים וחוויות חוץ גופיות

אני לא יודע אם אתה מתעסק עם זה בכלל. אני אישית חווה את זה די הרבה .. ונראה לי שכל החיים שלי אני אתחבט בשאלה האם מדובר בדמיון או שמדובר בחוויה חוץ גופנית. או שזה בכלל משהו מעבר לזה. אשמח לשמוע דעתך בנושא.

gavriel raam

New member
חלומות צלולים וחוויות חוץ גופיות

היי פעם, ניסיתי לצאת מן הגוף וכל זה. ולא הצלחתי. אני בדעה שמה שמחכה לנו כאן בתוך הגוף, אך רק נגיע לשם, הוא לא פחות דימיוני ומסמר שיער, מאשר לצאת ממנו. גורדייף אומר שהאדם משול לגורד שחקים בן 40 קומות והוא גר במרתף. יותר מרתק אותי ארבעים הקומות שמעל למרתף של חיינו מאשר נסיונות לרחף מחוץ לבניין. הריגוש שבמציאות הנסתרת ענק יותר מזו הבידיונית. ג.

למעלה