פורקת תסכולים

simply me 25

New member
פורקת תסכולים

הי בנות, קצת רקע, בת 31 פוליציסטית, כרגע בתהליכי הזרעות.לא מצליחים להשתלט על התגובות שלי
, סבב קודם היה בסדר וסתם לא הצליח, הסבב הזה התחיל בסדר, אבל ביום חמישי האסטרוגן היה כבר 5000 והיה זקיק 18 ועוד כמה באזור 11-14, חשבתי לתומי שאולי בכל זאת הזרעה בשישי ( אני לא בטוחה שמבינה לעומק- זקיקים בגודל 11-14 יש מה לחשוש מהם ?), הרופא חשש ושלח אותי לבדיקות היום, היום חשכו עיני- גידלתי לול שלם
זה אפילו לא עקבי למה שהיה אתמול, לפחות 3 בכל צד בגדלים 18-19, ואנחנו לא מוכנים לIVF חירום עדיין, האסטרוגן בשמיים-8000 בערך, והרופא שלח לבדיקות בראשון.נראה לי ממש מיותר כי ברור לי ששום דבר טוב לא הולך לצאת מזה.לא כלכך מבינה את השיקולים.בפעם הראשונה שהתחלנו עם הזרעות היתה לי תגובה דומה ואז הוא גם כן שלח אותי לבדיקות לראות שהאסטרוגן ירד ואז אמר שאבוד,זה נראה לי די ברור,עשיתי משישי שעבר כבר 5 בדיקות דם ומצפה לי עוד אחת בראשון
אני כבר רק רוצה לסיים עם זה ולהתחיל מחדש...אנחנו כל הזמן נעים על מינונים של 58-75 יחידות פוריגון,ואני לא מצליחה כבר להבין את הגוף שלי
ומאוד חוששת לעלות כיתה...רוצה לתת להזרעות עוד כמה צ'אנסים נורמליים.ובנוסף אוכלת סרטים על רמות האסטרוגן האלה ומפחדת מגירוי יתר.בקיצור הכל
. נ.ב.- סומכת מאוד על הרופא, לעיתים כן קצת חוששת מההנחיות שלו בגלל שידוע לי שאני מגיבה ככה לעיתים, אבל ברור לי שיש דברים שגם הוא לא יכול לצפות מראש. אשמח לשמוע מניסיונכן אם יש כאן פוליציסטיות.וסתם רציתי לפרוק.תודה

חבל על התסכולים וכאב הלב שלך כל פעם מחדש

תעברי הלאה, באמת...
את כבר מזריקה, את יודעת איך התהליך עובד,
את רואה שהגוף שלך מפיק לול שלם (
תשמעי, זה לא ברור מאליו בכלל...)
ההבדל הוא עוד שלב של שאיבת הביציות,
שבאמת.. זה לא נורא!
אחר כך ההחזרה של העוברים, הבנתי שזה די דומה להזרעה,
וכך לא תצטרכי לעבור את זה שוב ושוב.
&nbsp
צר לי שאת עוברת את התסכול הזה,
אבל באמת - אולי כדאי לחשוב הלאה...
&nbsp
חיבוקים
&nbsp

הבעיה היחידה שלכם היא זה שאת פולציסטית? הזרע תקין לגמרי?

אם הזרע לא תקין, הייתי הולכת כבר ל IVF מהטיפול הבא (אם הקופה תאפשר לך). כמובן שחשוב לעשות אצל רופא שאת ממש סומכת עליו. מנסיון, תגובת יתר זה לא כיף, ואת בהחלט בקבוצת סיכון לכך.

אם הזרע תקין, דווקא הייתי ממשיכה אם הזרעות או תרופות+קיום יחסים. הרבה פולציסטיות מגיבות יותר מידי. אולי שווה להחליף לגמרי תרופה..

ללא תרופות את לא מבייצת בכלל? ניסו תרופות אחרות שיעוררו את הגוף לבייץ בדומה ללא פולציסטיות, מבלי לעורר יותר מזקיק אחד? אם את בעודף משקל, אני יודעת שיש הרבה פולציסטיות (בפרט כאלה עם עודף משקל) שכדורים בשם גלוקופג' מסדירים להן את הביוץ' ואז ניתן לנסות "כמו בנות רגילות". אני לא בעודף משקל, והכדורים השפיעו, אך גם גרמו לי לאבד תאבון לגמרי, אז הפסקתי איתם.הבנתי שבערך 20% סובלות בגללם מבחילות ואיבוד תאבון, ו 80% זה בסדר להן (אבל לא כל פולציסטית תתחיל לבייץ בזכותם..).

בהצלחה

napit

New member
מצטרפת להמלצה

בהנחה ואין בעיית זרע, ואתם עדיין לא מוכנים לעלות כיתה ומוכנים להמתין עוד כמה חודשים - שווה לנסות אולי מטפורמין.
אני גם פוליצסטית, ללא עודף משקל, לקחתי מטפורמין מספר חודשים והוא ממש סידר לי את המחזור.
שוווה להתייעץ עם הרופא אם זה משהו שיכול להתאים לך.

פאשון

New member
מטפורמין

לא קשור בכלל לעודף משקל. לפוליציסטיות יש נטייה לחוסר איזון של סוכר בגלל רגישות גבוהה לאינסולין. מה שעצוב הוא שלא כולן עולות על זה. לפעמים מסתפקים בסוכר בצום שלא אומר כלום. חשוב לעשות המוגלובין מסוכרר ו/או העמסה 75.
אני ממש רזה ועל מטפורמין. ההנחה שהיא שאיזון ההורמונלי של הסוכר יתרום לאיזון ההורמונלי של הורמוני המין ובפרט אסטרוגן. בדרכ משלבים אותם עם הורמונים ואז הם פועלים טוב יותר. לבד זה לא נהוג.
לגבי תופעות הלוואי - ממש חשוב לקחת אותם בהדרגה - חצי כדור לשבוע - כדור שבוע - כדור וחצי שבוע ו2 כדורים שבוע. כלומר תקופת ההסתגלות אורכת 4 שבועות למינון שמשםיע (לפוליציסטיות בדרכ נותנים 2-3 כדורים ביום). האם זה היה המתווה שלך? וממש חשוב - חייבים לקחת אותם מיד אחרי האוכל ואחרי ארוחה טובה כדי למנוע את הסיבוכים בבטן.

אצלי התחלנו מ2 גליקופאג' ביום, כשעשה לי צרות ירדנו ל1

וא"כ ויתרתי.
לגבי עודף משקל- זה לא אני המצאתי, מחקרים מראשים שזה עוזר באחוז גבוה יותר לבעלות עודף משקל. לא בטוחה כמה הניסוי היה עם ביקורת.
בכל מקרה, מאז גם הבנו שגם מבחינת זרע אין כמעט סיכוי ללא איקסי.. אז קצת ייתר את הניסיון להתרגל לתרופה...

לגבי בדיקת סוכר.. עשיתי רק בצום... אסתכל באינטרנט על הבדיקות שאמרת. תודה

פאשון

New member
זה לא סותר

רק אמרתי שזה לא קשור רק לעודף משקל אלא שגם בנות עם משקל תקין גם יכולות לקחת אותו. לגבי ההשפעה ומשקל - אין לי מושג. יכול להיות שאת צודקת כי אומרים שזה עוזר להרזות ובכל מקרה מונע השמנה בשונה מתורפות לסוכרת אחרות בדגש על אינסולין
אני מבינה שעברתם לIVF...מחזיקה לך אצבעות!!!
ובכל מקרה, אם את זקוקה לו תתחילי ממש ממש בהדרגה. זו הסיבה שזה עשה לך בלגן (2 כדורים על ההתחלה זה המון!). זה עוזר לרירית איכותית יותר (בגלל האיזון הורמונלי) ואחכ לאחזקת ההריון בשליש הראשון.
ואם יש לך שאלות אני פה

המון המון בהצלחה

acka

New member
מדגישה

מטמורפין וגלוקופאג' נמצאו יעילים להסדרת ביוץ אצל פוליציסטיות בשני מצבים עיקריים:
1. bmi מעל 27
2. תנגודת לאינסולין שניתן גם לבדוק על ידי בדיקת דם של אינסולין וגלוקוז במקביל בצום.
&nbsp
&nbsp

פאשון

New member
לא עושים בדיקת אינסולין בזמן טיפולים

לי אמרו (כמה אנדוקרינולוגים, בניהם זלוצובר) שלא בודקים אינסולין במהלך טיפולים ולבירורים מחכים אחרי הלידה. אני לא יודעת את הסיבה ואני מניחה שההורמונים שנוטלים משבשים את התוצאה. בודקים המוגלובין מסוכרר וכך יודעים את הרמה הממוצעת של הסוכר. ההנחה היא שאם למישהי יש בעית סוכר והיא במשקל תקין זו בעית תנגודת מאשר בעית אינסולין נמוך. הפתרון - מטפורמין (גלוקופאג' זה אותו דבר).

acka

New member
אינסולין

אכן הבדיקה נעשית בשלב לפני הטיפולים - כשהפוליציסטית מגיעה לה לרופא ומנסה להבין איפה הביוץ שלה.
למיטב הבנתי מחפשים דווקא לוודא שהאינסולין לא גבוה מדי כי זה מה שעלול להוביל לתנגודת.

פאשון

New member
לא תמיד

יש בנות שיש להן שילוב - אינסולין נמוך ותנגודת גבוהה (אני למשל...
). לפעמים האינסולין נורמלי בבוקר אבל הסוכר לא מאוזן במהלך היום או שהגוף לא עומד כשיש תזונה מוצפת סוכר. הכי טוב, אם אין טיפולים, זה העמסה. אם כבר יש טיפולים אז המוגלובין מסוכרר. העמסה היא הבדיקה הטובה ביותר לבדיקת תנגודת
לצערי, יותר מידי רופאים לא מתחילים בבירור הזה שהוא כל כך הגיוני למי שמאובחנת כפוליציסטית. הרוב הולכים לבדוק רק במשקל גבוה וזה לא נכון. יותר מידי בנות מתפספסות. הן לא נקלטות ולא מבינות למה והורמונים משתבשים ולא מובן למה. בקיצור- כדאי להעלות מודעות של הנושא הזה לכל פוליציסטית, גם אלו שאין להן עודף משקל.

simply me 25

New member
אין בעית זרע בכלל,

הבעיה היחידה (אני מקווה )היא שאני פוליציסטית, בעיקרון לא מבייצת בכלל ( אולי פעם בחצי שנה ככה אבל עם זה ממש אי אפשר לעבוד).ניסינו איקקלומין כאשר פעם אחת היתה תגובה אך ללא הצלחה, ובפעם השניה היתה תגובה מאוחרת ממש שגילינו רק בדיעבד .אני לא בעודף משקל, אחרי האיקקלומין פניתי לרופא פרטי מומחה פריון והוא הציע לי או לנסות שוב איקקלומין ( אבל הוא פחות מאמין בזה במקרה שלי וגם אני פחות נטיתי לזה בגלל הניסיון ) או לעבור לפוריגון, כאשר עם הפוריגון היתה תגובה טובה ( חוץ מהפעם הראשונה שזה היה ניסוי וטעיה והפעם לדוגמא), לא ששה לעלות כיתה בגלל ריבוי הזריקות ובגלל שבכל זאת מדובר בתהליך יותר פולשני מהזרעות, רוצה לנסות לפחות עוד כמה פעמים הזרעה שתצא לפועל לפני ששוקלת משהו אחר. למען האמת לא הוצא לי מטפורמין בשום שלב.

מטפורמין/גליקופג' זה טיפול פחות סטנדרטי

שמור לרופאים היותר "יצירתיים" אם אני מבינה נכון. כי הוא לא בא לגרום לך להינכס להריון (כגון הרומונים+הזרעה) או רק מטפל (לעיתים) בסיבה לאי פריון, ושולח אותך "הביתה" לנסות עוד קצת באופן טבעי או כמעט טבעי.

אני לא כל כך מחבבת את האיקוקלמין. אצל הרבה הוא גורם להרבה מידי זקיקים ולרירית דקה מידי. דווקא לחברות ששקלו לקחת, המלצתי דווקא לבקש מהרופא לשקול גונלF במינון נמוך (סביב 50, 4 ימים), הוא לא פוגע ברירית, וממה שהבנתי יש בו פחות סיכונים לבעיות חלילה בעובר לעומת איקקלמין. מה שכן, זו זריקה אז זה פחות נחמד. במקרה שלך, נראה לי שעדיף אפילו מינון נמוך מידי (אם יש לכך אופציה), שינסו לעורר זקיק מוביל אחד ויחיד...

בהצלחה

simply me 25

New member
תודה:),העניין הוא

שאני לא מגיבה כלכך לכזה מינון נמוך...היו פעמים שאפילו ל 58 ל5 ימים לא הגבתי ואז העלנו מינון.נעים בין 58 ל 75 אבל מה שבאמת משגע זה החוסר עקביות בתגובה.זה כאילו: לא מגיבה לא מגיבה לא מגיבה ופתאום לול.כמובן שיש משהו בדרך אבל גם הפעם לדוגמא היה זקיק של בערך 14 והשאר קטנים מ10 ותוך יומיים נהיו כמובן 18 ו11 13 14 וכו'....ממצב של אחד מוביל פתאום לול.אני צריכה להבין מהרופא האם יש הגיון בלרדת במינון לאור הפרוטקול או שזה גורם לאיזה פידבק שלילי בגוף....האם אפשר לרדת מ 75 ל58 או שזה לא הגיוני אם מתחילים מ 75...

פאשון

New member
טיפול לפוליציסטיות

כםי שכתבו מעליי - תנסי זריקה אחרת כמו גונאל אפ. לי היה היתה בסדר. לא כואבת בכלל.
אם את פוליציסטית תבדקי גם סןכר בצום וגם המוגלובין מסוכרר. יש קשר בין ביוץ לחוסר איזון של סןכר ולא בגלל סוכרת כפי שהיא מוכרת לציבור הרחב. מטפורמין מוצע כאשר יש אינדיקציה של חוסר איזון סןכרתי כחלק מסינדרום של פוליציסטיות. והוא כמעט תמיד ישולב עם הורמונים/איקקלומין.
לי באופן אישי עשו גם בדיקות הורמונליות נוספות של תפקוד בלוטת התריס כחלק מהבירור הכללי בהתחלה....
בהצלחה:)

בלונד23

New member
IVF חירום עכשיו ובלי היסוס

את כבר לקחת את ההורמונים, כבר עשית הכול, מדוע לעשות שוב? את יכולה להיכנס לכמה הריונות + עוברים להריון הבא עם כל הלול, לא חבל?
נכון שזה נשמע מפחיד, אבל עדיף ככה מאשר לעבור שוב את כל הבלגן.

אבל למה לא IVF?

את תעלי מאוד את הסיכויים שלך, תוכלי אולי להקפיא עוברים לפעמים הבאות, ולא תבזבזי זמן ועוד זריקות ותרופות.
נותנים למעבר מהזרעות לIVF הרבה יותר מדי משקל (לדעתי). כבר גידלת לול..תני לו צ'אנס :)

acka

New member
מצטרפת לבנות מעליי

במצב דומה לשלך הומלץ לי על ידי מספר רופאים לעבור לIVF על מנת להמנע מהסיכון של הריון מרובה עוברים.
עבורי זו הייתה ללא ספק ההחלטה הנכונה והבטוחה ביותר.
אני אספר לך על השאיבה האחרונה שלי - כ7 זקיקים בUS, אסטרדיול מאוד נמוך.
הרופא באופן חריג עבורי מורה על שני אוביטרל.
יומיים אחר כך נשאבות כמה עשרות של ביציות בשלות שכולן חוץ מאחת מופרות.
אצל פוליציסטיות הפתעות מהסוג הזה מתרחשות ולא הייתי רוצה לעבור הזרעה עם שני זקיקים ולגלות הריון רביעיה (והיו כבר מקרים כאלו פה).
הזקיקים הקטנים שלנו מסתתרים להם ופתאום עלולים לגדול ולהפתיע בדיוק כשלא צריך.
&nbsp

simply me 25

New member
אני לא פוסלת IVF

פשוט אני כן לוקחת בחשבון שזה יותר סיפור ממה שזה כרגע ( דיכוי/עוד זריקות/שאיבה שזה פולשני) ואני רוצה לתת צ'אנס נורמלי להזרעה.מה שקרה עכשיו זה לא צ'אנס.אני כן מתכננת להריץ תהליכים לקראת כדי שזה לא יעכב אותי במידת הצורך...אני צריכה להתרגל לרעיון...תודה בנות.ולגבי מטפורמין, ההמוגלובין המסוכרר שלי הוא בסדר.והסוכר בצום גם.וגם הBMI תקין.את האינסולין ספציפית לא בדקתי ( לא ידעתי שיש דרך)...

למעלה