פורסם היום בהארץ:

asafpp

New member
פורסם היום בהארץ:

פעילים בפתח: נחדש את הפיגועים בתגובה להתנקשות אמש בג´נין. לפני שעוד יהודי רדוף שנאה עצמית ינפנף בזה כדי להראות שישראל אינה בסדר אני מזכיר כי הפתח הוא זה שביצע את הפיגוע האכזרי במצר. למי שעדיין לא מכיר: מצר הוא קיבוץ בתוך שטחי הקו הירוק, אשר תושביו ידועים בנטיותיהם שמאלה. ולמי שעדיין לא זוכר : הפיגוע היה לפני שבועיים. מסקנה: אין להאמין לקשקושי הסרק של הפלסטינים. ולדעתי והתקשורת צריכה להפסיק לפרסם הצהרות טרוריריסטיות מסוג אלה. צריך להפנים שטרור ותקשורת הולכים ביחד.

fogelda

New member
כמה שאילות אליך

איך אתה מקשר את מר"צ ליהודים רדופי שנאה עצמית? תן לי דוגמא אחת שבה מר"צ תמך או הצדיק כל פעולת טרור שהיא. תרשה לי לצטט את יוסי שריד (התגובה שלו על הפיגוע בירושלים): "... את הטרור המטורף הזה אי אפשר לבלום רק ביד אחת, היד הצבאית, ומוכרחים להפעיל גם את היד השניה, היד המדינית." כאן ההתייחסות היא למפת הדרכים האמריקאית והתוכנית הסעודית. חוץ מזה, למה "טרור ותקשורת הולכים ביחד"? באמת לא הבנתי את הטענה הזו. בברכה דניאל

asafpp

New member
תשובות

לא קישרתי את מרצ ליהודים אכולי שנאה עצמית, אני יותר מתכוון לתנועת גוש "שלום" ולחיילי מילואים שמכנים עצמם סרבני מצפון. יחד עם זאת יוסי שריד מקפיד להאשים יותר ישראל מאשר לגנות את הפלשתינים. חשוב מאוד למדינת ישראל שהוא ישנה את המאזן הזה לטובת ישראל ,גם אם יש לו הערות לממשלה הוא תמיד צריך להזכיר באותה נשימה מול איזה אויב אנו עומדים. דניאל, מבחינתי, אם אני רוצה לנגח את יוסי שריד- לא יכלת להביא ציטוט יותר טוב מזה, פשוט הבאת לי לוולה: הוא אמר את הדברים אחרי הפיגוע בחברון ולטענתך גם בירושלים. יש משהו משותף בין הפיגועים האלה : הפיגוע בחברון הגיע אחרי הסכם עם הפלשתינים שישמר השקט בתמורה לנסיגה, והפיגוע בירושלים בוצע ע"י מחבל מבית לחם שם גם נעשה הסכם עם הפלסטינים. שים לב: בשני המקומות היחידים בהם נעשו הסכמים, והופעלה יד מדינית, דווקא שם הפלסטינים הוכיחו לנו שוב בפעם המי יודע כמה מה כוונתם האמיתית. בגלל זה דבריו של שריד אבסורדיים. בשביל יד מדינית אתה צריך שני צדדים. בשביל יד צבאית אתה צריך צד אחד,זו הסיבה למה אי אפשר כרגע להפעיל יד מדינית, כי הצד האחר לא מוכן לדבר. טרור ותקשורת. בוא נגדיר טרור: יש הרבה הגדרות, אבל ההגדרה הנפוצה ביותר היא הטלת פחד כדי להשיג מטרות פוליטיות/מדיניות /כלכליות. בכך שהפתח מאיים כביכול לחזור לעשות פיגועים(למרות שהוא לא הפסיק אותם בכלל), הוא יוצר איום ופחד על תושבי ישראל. עכשיו בוא נכניס את התקשורת לעניין: ברגע שהתקשורת מפרסמת איומים של הפתח ושל החמס כמו: "דמכם ישפך,חלקי גופותיכם יקרעו", היא מסייעת לארגוני הטרור במטרתם,היא מפיצה את האיומים לכל בית בישראל וכך הפחד מחלחל כמעט לכל מי ששומע את הדברים. מובן שאין התקשורת עושה זאת בכוונה.

smile2life

New member
מזמן הוסכם

שפורום מרצ אינו פורום "גוש שלום" אתר גוש שלום נמצא בכתתובת הבאה: http://www.gush-shalom.org/ וכל אלו שמזדהים עם התנועה מוזמנים לעזוב אותנו לנפשנו ולכתוב שם. כך גם אלו שרוצים להטריד אותם. כידוע ההבדלים בין גוש שלום למר הם תהומיים. - אך איני רוצה לפתוח שרשור נוסף על נושא שדשנו בו פעמים רבות כ"כ.

asafpp

New member
מה הקשר

אסור לכתוב פה על גוש "שלום" , על הליכוד? על שרון? על פואד? על שינוי? רק מרצ אתה רוצה.

smile2life

New member
כן

הפורום הוא פורום מפלגתי, שדן בפעולות ואידאולוגיה מפלגתית-תנועתית

asafpp

New member
ו ואלה לא ידעתי

אני מסתכל על חצי מהעמוד ורואה שחצי מההודעות לא כ"כ קשורות לענינים שאמרת

fogelda

New member
יש גם דרכים אחרות

קודם כל, לאחר שאנחנו באתר של מר"צ, רציתי לבקש ממך לציין במפורש כאשר אתה מדבר על ארגון\מפלגה אחרת. זה לכאורה רק עיניין תכני, אם כי חשוב מאוד. לגבי היד המדינית - היא יכולה להתבטא בכמה וכמה דרכים. אפשר (או יותר נכון אי אפשר) לדבר ישירות עם ההנהגה הפלשתינאית הנוכחית, אבל אפשר גם להפעיל לחצים דרך גורמים בינלאומיים אחרים. אנחנו מתעלמים באופן קבוע מהיוזמה הסעודית, כאשר למסמך שלהם יש חשיבות עצומה, לאו דווקא בגלל הפתרון הספציפי שהם מציעים, אלא בזכות עצם העובדה שלראשונה הסעודים הכירו בקיום מדינת ישראל. לעולם לא יהיה הסכם עם פלשתינאים, ולא משנה מי ינהיג אותם, בלי תמיכה של מדינות ערב. בסך הכל כך היה גם באוסלו (מצריים וירדן), כאשר בפעם הבאה תהיה חייבת להווצר תמיכה רחבה יותר, מכיוון שלוחות הזמנים יהיו צפופים יותר ולכן ההסכם יהיה עוד יותר גורלי מהסכמי אוסלו. היד המדינית היא כל דבר שיכול לקרב אותנו לשלום באזור והוא לא פעולה צבאית. אתה תסכים אתי שבין אם עכשיו או בעוד 100 שנים, היד המדינית היא זאת שתתן פתרון סופי לקונפליקט הזה. בנושא הטרור - הגדרת אותו בהגדרה נוחה להוכחת טענתך. אני אישית תמיד מגדיר טרור כפגיעה מכוונת באזרחים חפים מפשע. על זה ניתן להוסיף את ההגדרה שלך, אבל היא בפני עצמה לא מספיקה. לדוגמא: האם מדינה שמאיימת על מדינה אחרת במלחמה קונבנציונלית מפעילה טרור? לדעתי, לא. ואחרי שנסכים מה הגדרת הטרור, נכנסת לדיון זכות הציבור לדעת. במיוחד כשמדובר במידע כה חשוב שיכולה להיות לו השפעה גורלית על החיים (לצאת לקולנוע או לא?, לדוגמא). בברכה דניאל

asafpp

New member
הטרוריסטים לא סתם הורגים אזרחים

יש להם מטרות מסוימות , אתה לא יכול להגדיר טרור ולהתעלם מהמטרה שלו. הרי אף פלסטיני לא חושב שאם יהרגו 20 אזרחים כל שבוע הם ישיגו נצחון צבאי על ישראל, לכן זה מאוד צר מה שהגדרת. לדעתי,התקשורת צריכה למתן את הצגת האיומים של ארגוני הטרור, כי מטרת האיומים האלה הם להפחיד ולמנוע ממך לצאת לקולנוע...ו ולא להציל אותך ממוות.

fogelda

New member
כמובן שניתן להרחיב את ההגדרה.

לא ציינתי את המטרה כי היא לא תמיד פוליטית\מדינית, אבל אתה צודק, תוסיף אותה לאן שצריך. "מטרת האיומים האלה הם להפחיד ולמנוע ממך לצאת לקולנוע...ו ולא להציל אותך ממוות" אני לא דברתי על מטרת האיומים, אלא על מטרת הדיווחים על האיומים. אני לא דוגל בהסתגרות בבית (אף פעם לא נהגתי כך), לצערינו, יש מספר מצבים שבהם עדיף לשקול פעמים מתי ולאן ללכת. בברכה דניאל

למעלה