פורים שהלך לפח

פורים שהלך לפח

בפורים קרה אסון לחברה שלי שרוקדת הרבה שנים. היא לא תרקוד יותר. אני לא מבינה איך אני אצליח לרקוד שוב, באותו מקום. כל שיר שיש לו ריקוד מעלה לי דמעות בעיניים. חברי פורום יקרים-מה עושים?

פורים הוא לפעמים יום עצוב.

לחדשה ומתלהבת. צר לי שקרה אסון לחברתך,נורא חבל שהיא לא תרקוד יותר. אינך מפרטת מה קרה,אך אינני שואל שאלות. רק מנסה להיות כתף תומכת לך בשעה קשה זו. אינני מתיימר להוביל אותך בדרך שהיא "הנכונה"במצב זה. את הריקודים את אוהבת בכל נימי נפשך. את כותבת את הדברים בסערת רגשות,המילים יוצאות מתוך ליבך . מילותייך חודרות להרבה לבבות ומרגשות מאוד. דמעותייך מובנות ועצובות נורא.וזו דרך להוציא את הכאב. בתוך עמי אני יושב,אין לי אף מכר שלא חווה ארוע קשה בחוג משפחתו,או חבריו,או שכניו שהם כמו משפחתו מדרגה ראשונה. אני לא מתיימר להיות יועץ למקרה כואב זה. אך מאחר ששאלת "מה עושים"? מנסיוני ומנסיונם של רבים וטובים,הדרך היא להמשיך לרקוד. להמשיך לחייך,למרות שלא מעט דמעות ילוו אותך. אנשים שכבר לא איתנו,אילו היו שואלים אותם איך אנו צריכים להמשיך להתנהג לאחר העלמם,היו אומרים לנו לנצל כל יום ויום. וכי מי יודע מה ילד יום? ואנשים שלא ירקדו יותר והם איתנו,והם חברים טובים שלנו,צורת מחשבתם דומה. חדשה ומתלהבת,אני מחזק אותך בשעה קשה זו. דניאל.

לא מסוגלת לכתוב מה קרה.

ולך שביט-תודה מכל הלב.קראתי את דבריך ובכיתי עוד יותר. אומרים שהזמן מרפא הכל. אז אומרים.

חדשה,עצוב. עצוב וקשה............../images/Emo13.gif

אף אחד לא יכול לשאת את כל העולם על כתפיו. ואת תלכי לרקוד עם דמעות. ויהיה לך עצוב ויהיה לך גם רע. אבל לא תוכלי לשנות שום דבר, אם תפסיקי, את מה, שלך עושה טוב. להיפך. אם ממש ממש קשה לך, תחליפי הרקדה, אבל אל תפסיקי. כל מי שיכול, צריך לרקוד. כל עוד הוא יכול.

חלילית - היטבת להגדיר

אם יש דבר, שעושה לך טוב על הלב, ומשכיח צרות וכאב (ולו לשעה אחת בלבד) אל תפסיקי לעולם, ורקדי כאילו העצב לא קיים. כאלו החיים - כאב לצד שמחה. אך לנו אסור להרפות, ע"מ שלא נשקע! אומרים הזמן מרפה, אך הוא רק מביא הכרה (כמילות השיר של ריטה), הוא מביא קצת מרגוע בשעת חולי וצרה. צריך לקוות לטוב, ולהשתדל תמיד לראות את השמש מבעד לעננים, הכל יכול להשתנות. כן,לפעמים קורים נסים. תמיד אחרי הלילה בא אור יום זורח ומעשיר וגם כשדמעות מנצנצות בעיניים ומאיימות לפרוץ - לא נפסיק לשיר!!! אסיים במילות השיר: "הכל תלוי בך חבר - הייה חזק אל תישבר אל תיתן לעצבות בך לפגוע, היה חזק ותתגבר!!!

חמודה-../images/Emo24.gif

הצלחת לעשות לי עצוב בנשמה. אך , טמונים בנו כוחות נפשיים שלעיתים אנחנו לא מבינים מהיכן הם באים, ואני רק מחזקת אותך ומקווה שתתגברי. אקדיש לך שיר שלדעתי מילותיו מדברות בעד עצמו: "שיר הליצן" היה היה פעם כך סבתא אומרת, היה היה פעם קרקס בין חבל לחבל שם דמות מכרכרת, זאת דמות הליצן הננס. שמש עולה, יורד גם הליל- אך הליצן עוד ממשיך וצוהל. קטן וזעיר הוא נראה מול היתר, אך עת לזירה הוא נכנס, פורץ הקהל בתשואות חן לפתע לכבוד הליצן הננס. שמש עולה..... עיניו מעולם לא ידעו מה זה בכי, עצוב רק אצלו המבט דמעה מעולם לא ירדה לו על לחי, כי הוא להצחיק רק נועד. שמש עולה... וערב אחד אביו מהחבל נפל וגופו התרסק, בכה הקרקס עת טמנוהו בקבר, אך בנו הליצן עוד צוחק. שמש עולה... ואני, כשרואה ליצנים, תמיד נזכרת בשיר הזה, ובוכה. אז אני קווה שאת עוד תצחקי, והרבה. מאחלת לך את כל הטוב שבעולם!!!

ממשיכים

מאפשרים ללב לכאוב ולעיניים לדמוע וממשיכים. מחפשים ברגעי החסד שבחיינו, כמו שבהנאת הריקוד, את הכוח להתגבר. לזכור מעבר לענני הכאב המשתקים, להודות על שהיה, להכיר שנגמר - במובן מסויים ותמיד יתקיים בתוך הלב. ולהמשיך הלאה. שולחת לך

נכון , שושנה

הזמן עושה את שלו. אבל הוא רק "זמן" הוא מאפשר אם לא נבחר לעשות בזמן שיש לנו הוא יחלוף מבלי לעשות דבר.

../images/Emo24.gif

אני לא ממש יודעת במה מדובר, אבל גם אחרי אסונות שקרו לי באופן אישי, קמתי והמשכתי לרקוד. מאחלת לך הרבה ימים שמחים!

מילה טובה../images/Emo24.gif

באהבה ובמילה טובה מילים ולחן: עוזי חיטמן מאיפה ניקח את הכוח ללכת נגד הרוח, לשחות נגד הזרם, שלא יהיה לנו סוף. מאיפה ניקח את הרוח, ללכת נגד הכח, שלא נטבע בטרם, נגיע אל החוף. באהבה - ובמילה טובה. באהבה - ובמילה טובה. מאיפה ניקח את האומץ, לקום, ללכת הלאה, לתקן את כל מה שטעינו לפני שיהיה מאוחר. מאיפה ניקח את השכל, לטפס לעלות למעלה, להיות את כל מה שהיינו, כדי שיהיה גם מחר. באהבה - ובמילה טובה... מאיפה ניקח את היחד, כדי לחיות בלי פחד, בארץ הזאת, המובטחת, ונשקוט ארבעים שנה. באהבה - ובמילה טובה, באהבה - ובמילה טובה.

לפעמים הזמן בוחן אותנו....

חדשה ומתלהבת יקרה.... איתך בכאבך הגדול......... שולח לך שיר....שכל מילה מעבר מילותיו תהיה מיותרת. חזקי ואמצי. יום טוב אוחיון. לראות את הכאב ביצוע: שרית חדד מילים: יוסי גיספן לחן: שמואל אלבז בשלכת עץ עומד לבדו ברוח אין לו רגע חם ואין לו צל לפעמים גם הוא רוצה להרגיש בטוח ולא כמו פרח שנובל ולפעמים הזמן בוחן אותנו מניח לרגלינו מכשולים אף לנו יש את הכוחות שלנו נראה לו שאנחנו יכולים לראות את הכאב ולהביט לו בעיניים להיצמד אל החיים חזק לא לוותר להאמין בכל הלב שיהיה עוד טוב ושלמרות הכל אנחנו נתגבר אלוקים רואה הכל משגיח מלמעלה שלא נאבד את התקווה וגם אם לפעמים כואב צריך ללכת הלאה אין דבר הכל רק לטובה ולפעמים הזמן בוחן אותנו...

למעלה