פורים פולני

פורים פולני

אירגנתי לעצמי בבוקר נסעתי לבית אבות במרכז הארץ לבקר את הדודנית של סבי ילידת ביאליסטוק שהיא ניצולת שואה היחידה שנותרה בחיים ממישפחתו של סבא,קרה המיקרה והיא ובעלה הטרי נסעו לירח דבש בקייב ואז פרצה המילחמה.. יש לה פה בנים ונכדים אבל מיצוות כיבוד הדודה הפולניה צריך לקיים,הבאתי לה שוקולד שהיא כירסמה בתאווה(אבל ירקות היא לא רוצה לאכול האם פולנים אוהבים שוקולד במיוחד?)את רוב הזמן היא בילתה בהפגנת תכונה פולנית לשמה רכילות על שכנתה לחדר ממוצא רוסי,מה היא לובשת,מה היא אוכלת,היא לא צריכה לשלם על כלום רטנה הדודנית הפולניה שלי תוך שהיא מסתכלת כל שניה בראי ובודקת את הלק על ציפורניה(תכונה מישפחתית פולנית נפוצה אצלנו),הפרידה התנהלה בטון פולני קפדני(נחמד שבאת והבאת לי שוקולד אבל עכשו אני אוכלת צהרים אז תלכי)היה נחמד. שלכם חנה גונן

מי צי

New member
../images/Emo6.gif

מסתבר שבכל גיל, וגם בבית אבות, מצליחים הפולנים לשמור על פולקלור מקורי...

שרה16

New member
כשביקרתי בבית אבות את אימי

היא ביקשה שלא אגלה להם בת כמה היא (כאילו לא ידעו..)וסיפרה בעצב שעד שסוף סוף מגיעים גברים צעירים (בני שמונים והיא היתה 90) הם ישר....

מי צי

New member
הם ישר מה?

המחשבות שלי נוטות לכיוון צבע התכלת...
גם בגיל שמונים????????????????????? קול פנימי אומר לי להתחיל לדאוג

שרה16

New member
ממש לא../images/Emo10.gif

לצערי התשובה היא עצובה. רוב בית האבות כלל נשים פולניות,בז'יזנות כאלו,ומעט רוסיות. וגברים בקושי.

מי צי

New member
אוי, זה עצוב.

הנשים "בורכו" בתוחלת חיים של 4 שנים מעבר לתוחלת החיים של הגבר. ואני תוהה, איפה פה הערך המוסף? ואיפה האיכות? ומה עדיף - כמות או איכות?

למעלה