פוריםםםםםםם שאלה

פוריםםםםםםם שאלה

איזה מלאכה אסור לעשות בפורים? האים מותר לצחצח שיניים? תודה

עוד שאלה חשובה

1.למי נותנים וכמה נותנים את "זכר למחצית השקל"? 2.מתנות לאביונים זה יכול ליהיות כסף?אים אין לי עני לידי אני יכולה לשים בקופה ולתת כאשר יזדמן לידי עני? תודה רבה

א77

New member
זכר למחצית השקל יכול להיות לכל דבר

מחצית השקל ניתן לבית המקדש, לצרכי קרבנות צבור. אין שום בעיה לתת את הזכר למחצית השקל לכל דבר נצרך. בקשר למתנות לאביונים, כאן יש להקפיד יותר. אם נתת את זה לאדם שאינו אביון באמת, כי אז לא יצאת ידי חובה. אם שמת בקופה על מנת לתת ביום אחר, כי אז לא קיימת את מצוות היום. אינך יכולה לקנות מצות כדי לאוכלם בחודש אייר... כיום יש קופות של ועד הרבנים לענייני צדקה וכדו'. בבני ברק יש גם את קופת העיר. הייתי ממליץ בפנייך להתעניין אצל אישיות תורנית שבאזורך, היכן תוכלי לתת את הכסף כדי לקיים מצוות מתנות לאביונים בו ביום.

asaf2000

New member
שאלה

אם 200 איש יתנו מתנה לאביון אז הוא כבר לא יהיה אביון אז האיש ה 201 כבר לא יצא ידי חובת המצווה?

א77

New member
שאלה טובה שאלת

בתלמוד בבלי [סוטה כא ע"ב] היכי דמי רשע ערום וכו', ר' אבהו אומר זה הנותן דינר לעני להשלים לו מאתים זוז, דתנן מי שיש לו מאתים זוז לא יטול לקט שכחה ופאה ומעשר עני. היה לו מאתים חסר דינר, אפילו אלף נותנין לו כאחת הרי זה יטול. וכעת ביאור שלי: אדם שרוצה להתפטר ממצוות לקט שכחה ופאה ומעשר עני לעני מסויים. ואותו אדם יודע שלאותו עני יש 199 דינרים, ולכן הוא זכאי לקחת מהלקט שכחה ופאה ומעשר עני, לכן הוא נותן לו מתנה או צדקה דינר אחד, ובכך גורם לו שלא יוכל ליטול מהלקט שכחה ופאה ומעשר עני. מוכח מהגמרא שאכן כדבריך. אבל אני מנסה להיזכר ועדיין לא מצליח. היכן בגמרא נלמד שאם אפילו אלף איש נותנין בבת אחת כל אחד דינר לעני אחד. הרי מותר הוא לקחת מכולם אם זה בבת אחת.

א77

New member
בפורים מותר לעשות הכל.

רק לא להצטער. לא לבכות. לא להתענות. לא להספיד. רק לשמוח ולשמוח ולשמוח ולשמוח ולשמוח ולשמוח ולשמוח ולשמוח ולשמוח ולשמוח ולשמוח ולשמוח ולשמוח ולשמוח ולשמוח ולשמוח ולשמוח ולשמוח ולשמוח ולשמוח ולשמוח ולשמוח ולשמוח ולשמוח ולשמוח ולשמוח ולשמוח ולשמוח ולשמוח ולשמוח ולשמוח ולשמוח ולשמוח ולשמוח ולשמוח ולשמוח ולשמוח ולשמוח ולשמוח ולשמוח ולשמוח ולשמוח ולשמוח ולשמוח ולשמוח ולשמוח ולשמוח ולשמוח ולשמוח ולשמוח ולשמוח ולשמוח ולשמוח ולשמוח ולשמוח ולשמוח ולשמוח ולשמוח ולשמוח ולשמוח ולשמוח ולשמוח ולשמוח ולשמוח ולשמוח ולשמוח ולשמוח ולשמוח ולשמוח ולשמוח ולשמוח ולשמוח ולשמוח ולשמוח ולשמוח ולשמוח ולשמוח ולשמוח ולשמוח ולשמוח ולשמוח ולשמוח ולשמוח ולשמוח ולשמוח ולשמוח ולשמוח ולשמוח ולשמוח ולשמוח ולשמוח ולשמוח ולשמוח ולשמוח ולשמוח ולשמוח ולשמוח ולשמוח ולשמוח

זכר למחצית השקל

האים מותר לשים את זכר למחצית השקל בקופה ואחר כך לתת את הכסף? למי אני יכולה לתת את המתנות לאביונים?אי אפשר לשים בקופה ואחר מספר ימים לתת לעני? תודה

א77

New member
זכר למחצית השקל יכולה את לשים בקופה

אבל במתנות לאבונים, אם באמת אין לך ברירה, אז אולי כדאי לדעת מלכתחילה לאיזה אביון תעבירי את זה. ובפורים תוכלי להקנות עבורו, הגם דשבנתיים זה נשאר ברשותך. היינו לפי שאפשר לזכות אדם שלא מדעתו. אבל המהדרין והמקפידין יעדיפו בו ביום.

למעלה