פוריות

vanila150481

New member
פוריות

שלום, אני חדשה, אני לא נשואה, בת 23, יש לי חבר.... יצא לי לשמוע ולקרוא הרבה כתבות על נושא הפוריות, והייתי רוצה לעשות גם בדיקות פוריות, בשביל עצמי..... איפה אני עושה את זה? האם אני צריכה לעבור דרך רופאת המשפחה קודם או שאני יכולה לקבוע ישר תור? האם זה דרך קופ"ח שלי? איך הבדיקה מתבצעת?? מה יכול לגרום לאי - פוריות? תודה מראש.

יעליעלי

New member
לא עושים בדיקות כאלו ללא צורך

אי פוריות יכולה להגרם ממגוון אינסופי של סיבות ומתחילים לבדוק אותן רק לאחר שנה של ניסיונות כושלים להכנס להריון. אי אפשר לבדוק הכל ואי אפשר לדעת אם אדם פורה או לא - הקביעה נעשית רק אם לא הצלחת להכנס להיריון. יש המון זוגות שהבדיקות מראות שהכל בסדר, ועדיין לא מצליחים להכנס, כך שבדיקה לא מראה שום דבר. מלבד זאת, רוב הבדיקות אינן נעימות, וחלקן אפילו מכאיבות. הבדיקה היחידה שאולי כדאי לעשות, אם את ממש מתעקשת, שדרך אגב היא גם לא פולשנית, היא בדיקת זרע... מי שמפנה לבדיקות פוריות הוא רופא הנשים ולא רופאת משפחה

פּוֹנְג

New member
ברוכה הבאה.

'בדיקות פוריות' עושים רק אחרי תקופה לא קצרה בה מנסים להכנס להריון ולא מצליחים. אם את בת 23 ולא מנסה אפילו אני באמת חושבת שאת לא צריכה להדאיג את עצמך בדברים האלו עכשיו. את יכולה לפנות לרופא הנשים שלך ולבקש בדיקות כלליות שיתנו לך הערכה על מצבך הבריאותי. פאפ (עושים זה על בסיס קבוע לנשים מעל גיל 30) בדיקות דם לפרופיל הורמונלי (עושים זאת למי שמנסה להכנס להריון) ובדיקות דם לדעת אם היה ביוץ. אבל לשם מה לך? גם הבדיקות שציינתי עכישו אינן יתנו לך תשובה חד משמעים אם יש או אין לך בעיות פוריות. וגם אם התשבות יהיו מצויינות, לצערינו יכול להיות שעד שתגיעי לגיל שתרצי כן להכנס להריון, הדברים אצלך ישתנו. לצערניו עד שלא מגיעים לשם, לא ניתן לדעת אם יש או אין בעיות פוריות. ואם בכל אופן את מתעניינת בהריון וחושבת עליו, מציעה לך לפנות לפורום לקראת הריון, שם הדברים פשוטים הרבה יותר

למעלה