פוריות

bat האחת

New member
פוריות

שלום ברצוני לדעת האם הפרייה חוץ גופית משפרת את הסיכוי לסיכוי של היריון להתפתח ביחס להשבחה והזרעה. השאלה נובעת בשל המקרה הבא , זוג הורים האישה בת 46 עברה טיפול כדי לשפר התפתחות ביציות . הם עברו שלושה נסיונות : בניסיון הראשון זה לא הצליח בניסיון השני של השבחה והזרעה התחיל תהליך הריון שנמשך שכ שלושה שבועות במקרה השלישי הניסיון להשבחה והזרעה לא הצליח . בשל העובדה שבכל זאת התפתח הריון לפחות פעם אחת חשוב לי לדעת האם הפריה חוץ גופית מעלה את הסיכוי להצלחת הריון במקרה זה בהשוואה לתהליך השבחה הזרעה פנים גופי.

נועם@בת

New member
הפריה חוץ גופית משפרת את הסיכוי

לקליטת הריון, במקרה בו מסיבה כלשהי לא נוצרת הפריה תוך גופית. אבל אין לה שליטה על התפתחות ההריון. לא ברור לי מה זה טיפול לשפר התפתחות ביציות (דוקא היה מתאים לי טיפול כזה, בחיי). בכל מקרה, אם מסיבה כלשי הזרע לא חודר לבית בתוך החצוצרות, או העובר לא מוצא את דרכו לרחם, IVF עוקף את התהליכים האלה, בצלחת נוצר עובר (במקרה של נשים מבוגרות גם מחדירים את הזרע לתוך הביצית) והעובר מוחדר לרחם. מכאן והלאה הכל נתון בידי המזל או האל. בהצלחה נועם

קליאו

New member
נועם

את מתכוונת לאיקסי? ולמה אצל מבוגרות צריך להכניס את הזרע לביצית?

מנסה לענות לקליאו

כן, ICSI הוא התהליך שבו מחדירים את הזרע לביצית. זה לא נעשה דווקא בנשים מבוגרות, זה נעשה כשרואים שאין הפריה טבעית בצלחת. זה יכול לקרות בגלל זרע חלש (שלא קשור לגיל המטופלת) וכן יכול לקרות גם עקב מעטפת ביצית קשה, שזה יותר מאפיין ביציות מבוגרות.

בבוצי

New member
ובנוסף

אצלינו במחלקה עושים הפריה עם אקסי לכל הנשים העוברות טיפולים.בלי קשר למצב הזרע או הביצית. אני בקשתי מהרופא שלי שיעשה לי חלק מההפריות בשיטה הרגילה וזאת על מנת לראות אם בכלל הזרע אצלנו מסוגל להפרות את הביצית.

אמאשלהם

New member
אני לא מבינה

אצלנו ניסו פעמיים ICSI אבל מסתבר שהזרע כן חודר לביצית וכך בניגוד לICSI הפריות יכולות לקרות גם יומיים אחרי השאיבה ולא רק למחרת, כך שזה אפילו מגדיל את מספר ההפריות, אז למה אצלכם עושים אוטומטית ICSI ??

בבוצי

New member
אין לי מושג למה

אולי בגלל שלקחתי רופא פרטי לטיפול הוא רוצה את המירב, בפועל יצאו לי 12 ביציות בשאיבה, 11 תקינות מתוכן- 6 הופרו באקסי ונוצרו 4 עוברים ועוד 5 הופרו רגיל וגם שם נוצרו 4 עוברים. הכל טרי טרי מאתמול. ביום שישי בעזרת ה' אני יעבור החזרה. איזה עוברים לבקש שיחזירו לי אלה עם האקסי או הרגילים?

איזה עוברים

שיחזירו? יש אומרים שעדיף ללכת על "הברירה הטבעית", כלומר על אלו שנוצרו בהפריה טבעית. אבל לדעתי האישית, כדאי קודם להחזיר את אלו שנראים הכי טובים: שהתחלקו הכי יפה ואין בהם שברים. לא משנה אם הם של איקסי או רגיל. ועוד משהו לגבי איקסי: אצלינו בהפריה הראשונה לא עשו בכלל איקסי, כי גם הזרע וגם הביציות נראו טוב, וחשבו שעדיף שכל ההפריות יהיו טבעיות. יצא שלא היו כמעט הפריות (2 מתוך 16 ביציות טובות). בפעם השניה, למרות שהזרע היה טוב, עשו איקסי, והיו 11 הפריות מתוך 18 ביציות. זה כבר הרבה יותר מוצלח, כי ככה היו לנו קפואים (ובאמת עכשיו אני בהריון מהקפואים האלו). אז איקסי עושים גם אם אין הפריות ולא יודעים לומר בדיוק למה.

אמאשלהם

New member
אני חושבת ../images/Emo132.gif

שכדאי שיחזירו את ההכי טובים, זאת רומרת את אלה בעלי הכי הרבה תאים ושנראים הכי טוב, אבל עדיין הייתי שואלת את הרופא למה ICSI כשהכל נראה טוב, למרות שהתוצאות שלך נשמעות מצוינות - בהצלחה, אני מחזיקה אצבעות !!

בבוצי

New member
אני באמת אשאל אותו

החשד שלי שהוא רוצה להפרות באקסי עלה במקרה כשראיתי בתוך התיק שלי את הטופס שהוא הגיש לאישור הקופה הוא בקש אישור להפרייה +מיקרומנפלציה (או איך שאומרים את זה) בעיקרון אנחנו מהלא מוסברים, לא מצאו שום בעיה אצלי או אצל בעלי. הוא רצה להפרות את הכל באקסי, אבל בקשתי ממנו שיפרה 2-3 ביציות רגיל, כי אולי כך נוכל לעלות על הבעיה שלנו- יתכן והזרע לא מסוגל להפרות. מין הסתם- כשאני אגיע להחזרה ,לפני הוא ישב וידבר איתנו ויראו בינתיים מה יתפתח בצורה הכי טובה ומה לא- עד יום שישי אני אהיה 3 ימים מהשאיבה. בגלל מה שקראתי לפני כמה ימים על הכתבה מהאקסי שיש סיכוי לפגם בעוברים יש לי קצת חששות, שאלתי על כך את הרופא- אחרי השאיבה (מיד כשהתעוררתי) והוא אמר לי שיש חשש לפגם כאשר הזרע לא תקיןויש לו בעיות, בכח מנסים להחדיר אותו לביצית ואז יכול להווצר עובר לא טוב. מקווה שהכל יעבור בשלום.

למעלה