פוריות

פוריות

היי לכולם, אני חדשה פה. אשמח לקצת תמיכה וקצת עצה מכם המבינים יותר.
אנחנו זוג צעיר, לקראת סוף שנות ה20 ונשואים כבר כשנתיים.
בחודשים האחרונים החלטנו לעשות את הצעד והבנו שאנחנו רוצים מאוד תוספת חדשה וקטנה למשפחה שלנו.
לבעלי ישנה ספירת זרע מאוד נמוכה. הנתונים מראים ריכוז של 4 מיליון ותאים תקינים כ1 אחוז (אם נתונים נוספים יהיו רלוונטיים אשמח לספק)
הרופא שלו מראה אדישות די מוחלטת למצב, מבחינתו אנחנו צריכים לנסות לפחות חצי שנה לפני שבכלל יהיה על מה לדבר ואנחנו מרגישים שאנחנו פשוט עובדים על ניוטרל ומבזבזים זמן. הרי טיפולים גם לא מתחילים ביום אחד וההרגשה היא שאנחנו פשוט נגררים עם זה במקום לטפל כבר בבעיה.
מה דעתכם? ומה לדעתכם האפשרויות שלנו? האם זה ישר ivf או שבמצב הזה טיפולים אחרים יכולים לעזור?
התייעצתי עם הרוםאת נשים שלי עוד לפני שהתחלנו לנסות והיא אמרה שככל. נראה דרכנו סלולה לivf אך לא האריכה בדיבור.
זקוקה לעצה ולמעט ידע. המון תודה
דנית

את צריכה ללכת לרופא פוריות

לפי הנתונים שהעלית כאן, נדמה שהרופאה אכן צודקת.
מינימום תאי זרע היום - וזה אחרי שקלול של הדרדרות הזרע באוכלוסיה הכללית - עומד על כ 15 מיליון תאים.
מורפולוגיה (תקינות) של 1% גם הוא מתחת למינימום של 4%.
לא יודעת אם הזרעה תהיה אפקטיבית במקרה שלכם.
אצלנו הריכוז המקסימלי היה 8 מיליון ותקינות 0%. ישר נאמר לנו שנצליח רק בהפריה ואכן כך היה.

ממליצה לך לפנות לרופא פוריות ולהתייעץ איתו. מקווה שלא ימרחו אתכם בתהליכים חסרי תועלת. לנו הרופא אמר בפירוש אחרי הזרעה אחת שעשינו יחד עם בדיקת זרע, שהוא לא רואה לנכון למשוך אותנו בהזרעות חסרות תוחלת ושנפנה ישר להפריה חוץ גופית.

מאחר שהתקינות היא של 1%, יש מכונים מיוחדים שעושים אבחון לתקינות הזרע. אנחנו פנינו לברטוב.
אצלנו זה היה ישר מיון, הייתי אחרי הפלה שכנראה נגרמה בגלל תקינות לקויה של זרע ובאמת ברוך ה' ההפריה כולל המיון הניבה לשמחתנו הריון וכרגע אני בחודש השמיני להריוני.
אבחון עולה כאלף שקלים ולדעתי שווה את המאמץ כדי לדעת אם מיון יעזור לכם. חבל להתברבר בחוסר הצלחה או חלילה הפלה אם הזרע לא תקין מספיק להפריה רגילה.

a morph

New member
מי זה "הרופא שלו"? מה המומחיות שלו?

בעיקרון, ההמלצה לנסות לפחות חצי שנה טבעי תקפה ונכונה לאנשים שאין להם בעיות ידועות מראש. במקרה שלכם יש - בעיית זרע.
תקבעי תור למומחה פיריון, הוא אמור לתת לכם תשובה יותר קונקרטית לגבי המשך הדרך.
גם אם הוא ישלח אתכם להמשיך לנסות בבית, לפחות תעשו בינתיים בדיקות, שיהיה לכם מוכן במידה ותצטרכו להתחיל טיפולים. לפחות תתניעו בינתיים את התהליך, חבל על הזמן.
בהצלחה

כפי שכבר ענו, עם נתונים כאלה אין צורך להמתין

פנו לרופא פוריות שיפנה אתכם ל-IVF. יש לא מעט בדיקות והכנות לקראת IVF כך שבזמן שתעשו את כל הבדיקות ותחכו לתוצאות תוכלו להמשיך לנסות טבעי.
&nbsp
בהצלחה

היא321

New member
היי

אצלנו היה ריכוז 4 מיליון ומורפולוגיה 3% ונשלחנו ישר לאי וי אף. כל השאר (טבעי, הזרעות) זה בזבוז זמן.

ראשית כל, אצל אורולוג מומחה פריון הגבר הייתם?

לעיתים בעיה בזרע היא ברת טיפול (בגבר).
אם כן.. והוא אמר שאין מה לעשות.. בהחלט נשמע שסיכוי גבוה שתמצאו עצמכם ב IVF.
היו מקרים של ספירה נמוכה ומרפולוגיה נמוכה שהזרעה הצליחה ולעיתים אף יש זוגות שקרה להם נס והרו טבעי. אך הסיכויים לא לטובתכם...
&nbsp
המלצה שלי, ראשית כל.. השלמה של הבדיקות לגבר (מומחה פריון הגבר), ואם אתם כבר בשלב שאחרי.. ממליצה למצוא רופא פוריות אשר תומך במיון זרע.
עם מרפולוגיה 1%, סיכוי לא נמוך שגם IVF רגיל לא ילך חלק. במקרים של מרפולוגיה 0-2% הראו שמיון זרע ממש עוזר. אבל בואי לא נקדים תרופה למכה. תלכו לאורולוג מומחה פריון הגבר ונראה מה הוא יגיד.
&nbsp
מצטערת שההודעה שלי לא אופטימית. פשוט ראיתי כאן יותר מידי זוגות (ואנחנו בינהם), שאי שיקוף נכון של הרופא את המצב של הזרע.. גרר אותם שנים רבות בטיפולים עם סיכויים אפסיים עד שהגיעו ל IVF. וגם IVF לבד לא תמיד עובד טוב ולעיתים דרוש מיון זרע (במיון זרע בוחנים את הזרע בהגדלה גבוהה יותר וכך בוררים טוב יותר את הזרע התקין ביותר.. הבעיה שיש רק 2 מעבדות בארץ שעושות זאת.. ושכיום זה לא מסובדסד עי המדינה או הקופה, והמחיר גבוהה...).

תודה על התשובות

תודה לכן על ההתייחסות. אכן לא בשורות משמחות ואני רק מרגישה שהאןרולוג משך אותנו באף במקום לקדם אותנו הלאה בתהליך ולהגיע להריון המיוחל.
אנחנו מחכים לבדיקת זרע נוספת שעשינו היום כי האורולוג משום מה מתעקש שמשהו לא נראה לו שם למרות שעל הבעיה הזו אנו יודעים כבר שנים..
אורולוג פריון מומלץ במכבי? לא משנה איפה..
ללא ספק מלחיץ ומאכזב כל הסיפור..

אני כבר לא זוכרת אצל מי בעלי היה בזמנו... גם במכבי

יש כמה שנחשבים פה למומלצים, רענן טל/ מדג'ר / שפי ויש עוד אחד.. בעלי הלך דרך מכבי לאחד מהם. קיבל באזור המרכז (ת"א נראה לי או ראשון לציון, כבר מבולבלת מכל הרופאים...).

לגבי הזרע.. לא קובעים כלום ע"י בדיקה בודדת, לעיתים בדיקה בודדת מראה משהו אחד ואחרי בדיקות נוספות רופאים שיפור או חלילה להפך.
דווקא נכון לשלוח אתכם לבדיקה נוספת. אגב, גם אם מדובר במשהו שאובחן כבר לפני שנים.. דברים משתנים עם הזמן...

קודם כל אני יכולה להגיד לך

שטוב שעלו אצלכם על הבעיה.
כשהתחלתי בתהליך, אמרה לי מישהי שהם נחשבים ללא מוסברים: "כיף לך. לפחות יודעים מה הבעיה שלכם".
ועכשיו כשאתם יודעים את הכיוון, כדאי שתפעלו.

לא הייתי סומכת על אורולוג מהקופה, סליחה על חוסר האמון.
יש כמה אורולוגים מומחים לפוריות הגבר. לצערי הם פרטיים אבל הם שווים את הכסף. הם יוכלו להגיד לכם מה הבעיה ואיך כדאי לכם להתקדם.

מהשמות שצויינו כאן, בעלי היה אצל ד"ר שי שפי.
אחרי שביצענו מה שביקש מאיתנו - הקפאת זרע כדי לקבל דו"ח מפורט וכן אולטראסאונד אשכים, ואחרי שעברנו טיפול אחד שהסתיים בהריון ובהפלה, הלכנו למיון זרע אצל פרופסור ברטוב.
כרגע מסיימת שבוע 32 וברוך ה' הכל טוב ותקין.

מאחלת לכם להיות כך ממש בקרוב.

כשאני גיליתי שאנחנו ישר לטיפולים (מה שנקרא VIP ל IVF) - חשך עליי עולמי. ממש. בסופו של דבר, אולי עדיף להיות כבר בדרך הנכונה ולדעת שזה הפיתרון היחידי מאשר שסתם יגררו אתכם להרפתקאות מיותרות.

למעלה