פוריות

פוריות

היי לכולן.

האם ישנה דרך בה ניתן לדעת האם אסבול בעתיד מקשיים להכנס להריון? איזשהן בדיקות?
תודה.

levshavur

New member
נסיכונת

שלום לך,
קשה לענות לך ככה במסגרת של פורום, בלי שאני יודעת מהי הפרעת האכילה שלך, ומהו הנזק הייחודי שזה גרם לגוף שלך עד עתה.
לדעתי תוכלי לדעת אם באמת יש נזק כלשהו לפוריות, רק אחרי שתצאי לחלוטין מהפרעת האכילה.
עקרונית, אם לא נגרם נזק בלתי הפיך כלשהו, במידה ותחזרי לתזונה תקינה ומסודרת, אחרי תקופה מסוימת גם יכולת הפוריות שלך יכולה להיות תקינה. הגוף יכול לשאת הריון, רק אם הוא יכול לשאת את עצמו...כלומר אם הגוף לא במצב הישרדותי (בגלל אנורקסיה או קושי לתפקד בגלל בולימיה) הגוף יכול לפנות את האנרגיה הדרושה בשביל היכולת לפוריות.
במידה ותרצי בשלב כלשהו לנסות להיכנס להריון תדעי שטיפולי רפלקסולוגיה בהחלט יכולים להוות תמיכה לתהליך...
לבשה.

הי

ככל הידוע לי, אין בדיקות שיכולות להצביע בצורה מדויקת על הפגיעה של הפרעת האכילה בפוריות. כן צריך לשים לב שהסיכוי להפלות ו/או ללידה מוקדמת הוא גדול יותר (ועדיין - אם זה קורה - צריך לערוך בירור קרישיות מלא ולא להפיל את הכל על הפרעת האכילה), ואני מניחה שרופאת נשים תוכל לבקש פרופיל הורמונלי ולבדוק האם הוא תקין ברגע הנתון, שוב - בלי יכולת להצביע בצורה מדויקת על נזקים של הפרעות אכילה, אם הם קיימים.
כל זה בהנחה שאת בריאה, בעלת מחזור תקין, במשקל יעד ואוכלת מספיק, בצורה נכונה. אחרת, הסיכונים לך ולעובר גדלים בהרבה.

וכמובן, הכותבת אינה רופאה (אולי, יום אחד?
) ונראה לי עדיף להתייעץ עם רופאת משפחה או רופאת נשים.

למעלה