פוריות

nina89

New member
פוריות

מישהו יכול להמליץ על צמח, שמן או משהו טבעי שיעזור לגוף להתכונן ולהיכנס להריון?
הכל חוץ מדיקור, זה יותר מלחיץ אותי ממרגיע וזה יקר נורא :)

yaeli 101

New member
מבחינת רפואה סינית

יש כמה וכמה סיבות לחוסר פוריות. קצת קשה להמליץ על צמח אחד שיעזור , בדרך כלל זו פורמולה של צמחים שיחד עושים את העבודה.
שווה ללכת לאבחון ולבקש פורמולה ושיאצו אם דיקור כל כך מפחיד.
מאיפה את בארץ? אולי אני אוכל לחבר אותך למטפלת כלשהי

0 אור 0

New member
הכנה להריון

צריך להפריד את ההכנה להריון למספר מקרים:
1 כאשר את צעירה, בריאה, ללא בעיות בריאות (כולל דברים שהרפואה המערבית לא מסתכלת עליהם כמו עודף משקל גדול, תשישות , נשירת שיער וכ') ועם מחזור סדיר ללא גלולות.
במצב הזה הכנה להריון היא סופר טבעית:
לקראת ההריון - שיפור הכושר הגופני ובעיקר שרירי היציבה שצריכים לשאת את ההריון, יעוץ תזונתי עוד לפני ההריון כדי לוודא שאת מגיעה ללא חוסרים בשום רכיב תזונתי (ובגדול לא מדובר בכדורים אלא במזון שמורכב מכמה שיותר רכיבים בריאים, אורגניים, טבעיים), שיפור הרגיעה והשקט הנפשי - אפשר ורצוי גם באמצעות טיפול בשיטה עדינה כמו רפלקסוגיה או כל שיטה הוליסטית אחרת שמתאימה לך, אבל גם את כל הסודות המקצועיים שלי לרגיעה - האזנה למוזיקה, ריקוד חופשי, טיול בפארק או על שפת הים וכד' - הסוד הוא לעשות מה שבא לך ומתאים לך ועם האנשים החביבים עליך, ולהרחיק את עצמך מאנשים "מרעילים" ומלחיצים.
במהלך ההריון את ממשיכה באותן הפעילויות, אבל בהתאמה (בפעילויות אירוביות וביוגה לבקש מהמדריך שינחה אותך לגבי התאמת הפעילות להריון), ולנוח יותר לפי הצורך להקשיב לגוף.
2. כאשר מתחילים בתהליך הכניסה להריון בגיל מבוגר יותר או שיש בעיה בריאותית מסויימת , עודף משקל, עייפות או קושי להכנס להריון גום למי שהשתמשהתקופה ארוכה בגלולות או אמצעים כימיים אחרים.
במצב הזה כדאי מאד לקחת פסק זמן לפני ההריון להכנת הגוף והבאתו למצב מיטבי:
בזמן הריון לא מומלץ למעט מקרים חריגים לבצע ניקוי רעלים (כי הרעלים שמשתחררים לדם עלולים לפגוע בעובר), דיאטה להורדת משקל עלולה לפגוע קשות באם וליצור חוסרים, טיפול תרופתי וגם טיפול בצמחי מרפא או שמנים לא רצוי בכלל ומוגבל רק למה שמותר בהריון.
לכן כדאי להגיע ליעוץ גם אצל הרופא המטפל הקונבנציונלי שלך וגם למטפל הוליסטי ולבנות תוכנית של פתרון הבעיות עוד לפני הכניסה להריון, ניקוי עומס הרעלים |(כולל שאריות הורמונליות של הגלולות), טיפול בבעיות בריאות אחרות,
ובצד ההוליסטי הכנת הגופנפש להריון, איזון מחדש של המערכות ההורמונליות בגוף, הכנת הרחם וכו' - אני ממליצה במיוחד על רפלקסולוגיה שתפורה על נושאים אלו במיוחד, אבל בהחלט כל שיטה אחרת שמדברת אליך ואת מוצאת מטפל טוב תתאים לא פחות. לא פעם יספיקו מספר פגישות שיחזירו אותך למסלול הנכון.
וכמובן כל מה שכתבתי בסעיף 1 - פעילות גופנית, תזונה והעצמת הנפש והרגיעה.
3. במקרים שיש קושי מוכח להכנס להריון - מישהי שכבר שנה מנסה להכנס להריון או אפילו כבר נמצאת בטיפולי פוריות.
במקרה הזה נדרש ליווי רציני של מטפל טוב, אשר בדרך כלל ישלב ממיטב הכלים שברשותו לאחר האבחון שימקד את מקורות הבעיה והצרכים לטיפול. אצלי לשל ברוב המקרים זה שילוב של רפלקסולוגיה , צמחי מרפא והנחיות "לבית" לתזונה ותנועה. אצל מטפל אחר או עם מטופל אחר סל הכלים יהיה שונה - מה שחשוב הוא שתבחרי מטפל טוב שמבין מה הוא עושה ויש לך חיבור טוב אליך.
** הערה קטנה - כשכתבתי מטפל טוב, המשכתי אוטומטית לכתוב "מנוסה" ופתאום תפסתי את עצמי ומחקתי את המילה.
מי שמכיר את הסיפור האישי שלי, יודע שהמטפלת שעשתה את השינוי האדיר אצלי והביאה אותי לעיסוק ברפואה משלימה, היתה מישהי שרק סיימה את לימודי הבכיר וחיפשה מישהו לתרגל עליו בחינם (ואח"כ המשכתי עוד קצת זמן במחיר סמלי). אז לא תמיד המומחיות של שנים היא שעושה את המטפל שאת צריכה באותו הרגע בחיים

nina89

New member
תודה על התשובה המפורטת

hal767

New member
כן

תזונה טבעית אורגנית מתאימה, הפעלה גופנית סבירה, אמבטיות שמש, מנוחה מספקת, שקט נפשי, נשימה נכונה והרפיה, טיפולי גוף (עיסוי ורפלקסולוגיה), יוגה, טאי צ'י ועוד. בקיצור, תחזוקה נכונה של הגוף והנפש בהתאמה אישית. זאת הדרך לבנות נכון את הגוף ולאפשר לו לשפר את בריאותו ותפקודיו.

ladybug4NLP

Active member
דיקור סיני ממש אבל ממש לא כואב ועשים אותו גם

לתינוקות.

מצויין לעזרה להכנס להריון. גם רפלקסולוגיה ומאסז'ים מיוחדים

והכי חושב, שלוות נפש כי לחץ מבריח את הקטנטנים
אז שנשמע בשורות טובות

יעל ND

New member
לא הבנתי

מה פירוש "להתכונן לכניסה להריון"? כעיקרון, לא נדרשים שום הכנות מיוחדות, אלא אם כן ידוע שיש בעיה רפואית. אז פשוט מטפלים באותה בעיה. וכפי שאת בוודאי מבינה, איש לא יצליח להמליץ לך על טיפול כשלא ידוע על איזו בעיה מדובר.
אך אין לך בעיה מיוחדת - לא נדרשים שום טיפולים או מאמצים אחרים מיוחדים. איך דבר טבעי יותר לאישה מאשר להרות וללדת. תתנהגי בטבעיות, והכול יהיה בסדר. אין לך מה לדאוג.

פוריות

לא צריך שום הכנה כדי להכנס להריון, אם זה מה שבחרתם לעשות ואתם בריאים אז זה צריך להיות תהליך טבעי ולא ממליץ על התערבויות.

לעומת זאת אם קיימות בעיות רפואיות שעלולות להפריע להרות הייתי ממליץ לכם על טיפול הומאופתי.
הומאופתיה מטפלת בהצלחה רבה בבעיות פוריות(של נשים וגברים) אי-סדירות הורמונליות, בעיות בקיום יחסי מין ועוד.

את מוזמנת לקרא על טיפול הומאופתי בנשים ופריון

בהצלחה

יוסי

האגודה הישראלית להומאופתיה קלאסית

למעלה