פוריות - תל השומר

eileil1

New member
פוריות - תל השומר

שלום בנות יקרות הרופא שלי הפנה אותי (כנראה הוא התיאש) למרפאת פוריות בתל השומר ליעוץ משהי נמצאת שם במעקב ויכולה לספר לי קצת על התהליך. האם ניתן לבחור רופא מראש? תודה רבה מראש וסוף שבוע מעולה ופורה במיוחד!!!

i p e r e t z

New member
צר לי אני לא מכירה אך אני מקפיצה

מ ק פ י צ ה

טיפים לתל השומר ../images/Emo140.gif

ברוכה הבאה למועדון (אין דמי רישום, ואני מקווה שתצאי מהמועדון הזה מהר מהר
) אנחנו בתל השומר, והנה כמה טיפים מאוד חשובים - הפעם הראשונה - כשמגיעים לייעוץ בפעם הראשונה,את נחשבת כמו אחת האדם. עדיין לא מכירים אותך, ולוקח קצת זמן עד שנכנסים לפגישה עם הרופא. בנו מטפל דר' ירון רבינוביץ, שהוא סגן מנהל המחלקה. חביב נחמד ואפילו קצת ציני. לא להתייאש, ובעיקר לא לפחד מההמתנה המרובה - הם שם כדי לעזור. אצלנו לאחר הביקור נקבע טיפול והתחלנו בו. הפעם השניה והלאה - אנחנו הגענו בכל פעם לעשות US ובדיקות דם בבוקר. מאוד נוח - כי אפשר להגיע החל מהשעה 7 בבוקר, ובדרך כלל האחות נמצאת. האחיות - ישנן שתי אחיות עיקריות במחלקה הזו, ולשתיהן קוראים... יהודית. שתיהן מקסימות ועוזרות בכל שלב. מומלץ ביותר לשבת עם אחת מהן לאחר הפגישה עם הרופא לסגור את הדלת ולקבל מידע לגבי הבירוקרטיה במחלקה. בירוקרטיה - רצנו לא מעט אחרי טפסי 17. בדיעבד מסתבר שבקופת חולים כללית טופס 17 אחד מספיק לכל תקופת הטיפול (ז"א - חודש שלם/חודש טיפול שלם (כמו שקרה אצלנו) ) . לפעמים מדובר ביותר מטופס אחד פיזית, וזה תלוי בסוגי הבדיקות שיש לעשות. עדיפות בתור - לפעמים אפשר לחכות בתור למשרד מעל חצי שעה (!) ולכן, בתור מטופלת פריון יש לך את הזכות להכנס ישירות למשרד מהדלת האחורית ומטפלים בך בלי תור. נכון הדבר גם לגבי השעה 7 בבוקר, אז המשרד סגור - אך עדיין ניתן להכנס ולקבל שירות. חשוב הדבר כפליים כאשר מגיעים להזרעה/השבחה ואז כל דקה חשובה. האחיות יודעות את זה ויסייעו לעקוף את התור במידת הצורך. יום שישי - באם יש צורך לעשות US ובדיקות דם ביום שישי, עושים זאת ביחידת ה IVF שממוקמת בהמשך המסדרון. מאתנו דרשה הפקידה טופס 17, שסיפקנו - אך במידה ויש לך אישור במחשב לא תמיד צריך את הטופס מחדש! וחשוב לדעת את זה, כי האחות שם לא תמיד יודעת את זה. בדיקת US - הבדיקה עצמה קצרה ויש 3 חדרים לבדיקה, אך יש גם ... תור! לכן, דבר ראשון שעושים כשמגיעים ל US ובדיקות דם זה ללכת לסוף המסדרון למחלקת IVF ולהרשם שם על דף ל US. זה התור הקובע. האבסורד הוא, שבפריון אין הרבה אנשים (יחסית ל IVF) ואז את באה ב 7, עושה את בדיקת הדם ע"י האחות של פריון, ונכנסת ראשונה ל US לפני כל הבנות של IVF, שעוד לא עשו בדיקת דם. טלפון - לא לשכוח להתקשר כאשר צריך כדי לקבל הוראות הזרקה, למרות שבדרך כלל הן גם מתקשרות ומודיעות מה צריך לעשות. מה עוד - הקרואסונים והקפה במסעדה הסמוכה לא רעים, וב 14 שקל סוגרים דיל מצויין. נפגש?
אשמח לעזור בעוד שאלות.

balbala3

New member
מציקה לך עם עוד שאלות

אני מנצלת את התשובה המפורטת ואת הניסיון שלך כדי לשאול עוד שאלות קצת רקע פרופיל הורמונלי שעשיתי יצא מצויין (וגם יש ביוץ ספונטני אבל לא קבוע הוא נע בין 30-40 ימים ולפעמים קצת יותר) בדיקת זרע (פעמיים) יצאה מצוין מבחינת תנועה וריכוז אך המורפולגיה מעט נמוכה 10% 1. גם אנחנו הופננו לתל השומר למרפאת פריון הגבר על ההפניה רשם הרופא את שמי אבל הפנה לפוריות הגבר - האם צריך לשנות את ההפניה שתהייה על שם בעלי? או שזה בכלל לא משנה לטופס 17? 2.כשהתקשרתי לקבוע תור שאלו אותי אם אני צריכה פוריות הגבר או פוריות האשה? כפי שכתבתי למעלה ההפניה על שמי אך מפנה לפוריות הגבר אזי למי לקבוע תור? 3. האם כבר בפגישה ראשונה אפשר להתחיל איזשהו טיפול? (כנראה שזה יהיה סמוך מאד מצועד הביוץ)? 4. האם ידוע לך משהוא על אחוזי ההצלחה שלהם?

זו בכלל לא הצקה ../images/Emo13.gif

אתחיל ואומר שניסיון רב אין לי בנושא, וכל מה שכתבתי נצבר רק לאחר חודש של טיפולים
למיטב ידיעתי, טופס 17 צריך להיות רשום על אותו שם כמו ההפניה. למשל, כשעושים הזרעה והשבחה, מביאים 2 טפסי 17 - אחד על שם הגבר (השבחה) ואחד על שם האשה (השבחה). לכן כדאי להתקשר ולוודא איתם על שם מי צריך להיות הטופס. במידה ויש עם זה בעיה ולא הגעת עם הטופס, ניתן להשאיר התחייבות כספית על סך 177 ש"ח שמוחזרת עם קבלת הטופס 17 (נדמה לי, לא לתפוס אותי במילה). אפשר לקבוע טיפול כבר בפגישה הראשונה - ההערכה שלי שרוב הבירוקרטיה שלך תהיה מול קופת החולים ולא מול בית החולים - שם באמת רוצים לעזור לך. במידה ואת מעוניינת לבצע בדיקות דם ו US בבית חולים עצמו, כדאי כבר עכשיו לבקש אישורים לכך מקופת חולים. אלו הן מספרי הבדיקות שצריך לתת לקופת חולים על מנת שיוציאו לפיהן טופס 17. שוב - הכוונה היא לבדיקות דם ומעקב זקיקים בבית החולים. יכול להיות שאצלך ידרשו בדיקות אחרות, אך למיטב ידיעתי זה מה שנדרש: קוד: 72060 - אסטראדיאול קוד: 72359 - פרוגסטרון קוד: 78005 - US וגינלי אלו המספרים בקופת חולים כללית - למיטב ידיעתי זה אותו מספר בכל הקופות. לגבי אחוז ההצלחה - לא ביצענו סקר שוק לפני שבחרנו בבית החולים הזה. הוא נבחר בעיקר עקב קרבתו אלינו.

eileil1

New member
תודה רבה

תודה מכל הלב על התשובה המפורטת. אני בטוחה שתשובתך תסייע לי מאוד עם המפגש הראשוני עם מקום בירוקרטי וגדול, ועם התחושה הלא נעימה של האי ידיעה שבהגעה למקום חדש נקבע לי תור לרביעי הקרוב... אחרי תחנונים רבים ביותר (בהתחלה רצו לקבוע לי תור לעוד שלושה שבועות ועצם העובדה שאני אפסיד עוד חודש יקר לא ריגשה את המזכירה שענתה לי). יש לי עוד כמה שאלות אם אפשר... האם הרופא המייעץ יושב עם כל הנתונים והבדיקות שלך? כמה זמן אורכת בדיקת ייעוץ? האם הרופא המייעץ הוא גם הרופא המטפל לאחר מכן או שמפנים אותך לרופא אחר? אפשר לבחור את הרופא המטפל? שיהיה לכולנו שבוע מקסים ופורה!!!

שבוע טוב ../images/Emo140.gif

לגבי העניין של התורים, זה הכל עניין של מזל...! התקשרנו לקבוע תור ביום חמישי וקבעו לנו תור ליום שני מיד לאחר מכן - כנראה שזה תלוי בלחץ במחלקה. הרופא המייעץ יושב ומסתכל על הנתונים וגם שואל שאלות את בני הזוג, על מנת ללמוד עליכם קצת. הישיבה לפני הכניסה לרופא היא מורטת עצבים ולוקחת זמן. לכן, מומלץ בחום לשבת לפחות עד השעה 9 בקפיטריה, כי בכל מקרה הרופאים לא מתחילים לעבוד לפני כן. הייעוץ לוקח בערך 10 דקות, ואז במידה ומתחילים טיפול, נפגשים עם האחות ומקבלים הוראות טיפול. במידה ויש שקט, הפגישה עם האחות לוקחת עוד 10 דקות. בפועל, לקח לנו מעל שעה (!!!) לקבל את כל התשובות וההסברים שכתבתי, ואת הטיפים שכתבתי ליקטתי בעמל רב, כי לא קיבלתי את כולם על מגש של כסף, ואף אחד לא טורח ליידע אותך, אלא אם כן שואלים. במקרה שלנו היו 2 הזרעות. את הראשונה עשה הרופא המטפל, ואת השניה רופא אחר. חשוב לציין שכמעט ואין מגע עם הרופא לכל אורך הטיפול - כל העבודה היא מול האחיות ולא מול אף אחד אחר. כל שאלה- מתקשרים, שואלים את האחות והיא עושה את הבירור עם הרופא. במידה ואתם מתחילים טיפול - אל תתביישי. שבי עם האחות (יהודית, כבר אמרתי, לא?) תסגרו את הדלת וקבלו הסבר. אל תתביישו לשאול ה כ ל כי זה מאוד חשוב. נסו אפילו לנעול את הדלת שלא יפריעו. זה בהחלט מקובל. לבחור את הרופא המטפל - לא ניסינו . בהצלחה...

eileil1

New member
תל השומר

היתי ביעוץ בתל השומר. הרופא והאחות היו מאוד נחמדים אבל די מתסכל אותי שעכשיו אין לי רופא קבוע (כי הרופא שלי אמר שאם אני מטופלת בתל השומר אני מטופלת רק שם..). כל פעם שיש שאלה מסתכל על התיק שלי הרופא התורן ומניסיוני הלא קצר 2 רופאים 4 דעות... אין אף אחד שמכיר מקרוב את הסיפור שלי. האם משהי יודעת אם ניתן ללכת לרופא פרטי בתל השומר?

למעלה