פוריות בגיל 42

מירית א

New member
פוריות בגיל 42

אני רק קפצתי לפורום הזה ויש לי שאלה בקשר לחברה, אולי בעלות הנסיון יוכלו לתת תשובה ולעודד. חברתי היא בת 42 ורוצה להרות. שלח אותה הרופא שלה למספר בדיקות בין היתר לפרופיל הורמונלי. התוצאות להלן: LH- 18, FSH- 24 ופרולקטין 740. הרופא שלה אמר שהוא די פסימי בקשר לסיכויים שלה להכנס להריון ללא תרומת ביצית לאור התוצאות הגבוהות. שאלתי האם טיפולי IVF יכולים להועיל במקרה זה שרמת ההורמונים גבוהה מהנורמה?, האם מישהי הייתה במצב דומה או מכירה מישהי במצב דומה שכן נכנסה להריון? מאד אשמח אם תענו לי

פפושקי

New member
מנסה שוב

להקפיץ. סליחה שאני לא יכולה לעזור. אני מקווה שיענו לך

פפושקי

New member
מנסה שוב

להקפיץ. סליחה שאני לא יכולה לעזור. אני מקווה שיענו לך

א י נ ס

New member
הגיל לא כל כך גבוה

אבל התוצאות אכן גבוהות (בעיקר FSH) עושים IVF עם הביצית שלה עד גיל 45, ואחר כך עד גיל 51 רק עם תרומת ביצית. מצד אחד היא בתחום של אישור לIVF עם הביצית שלה, מצד שני התוצאות... מה שאפשר לעשות הוא לבדוק IVF מדי חודש. (זהו ערך שיכול להשתנות מחודש לחודש) ובחודש שהוא בסביבות ה-10 ומטה, אז לעשות טיפול. מי שיכול לתת לה את ההסבר הטוב ביותר הוא הרופא, ותמיד כדאי לקבל דעה נוספת. בהצלחה לה

נועם@בת

New member
מצטרפת למה שאמרה אינס

FSH הוא ההורמון מייצר הזקיקים. הוא מופרש מההיפופיזה, אבל השחלות הן שגורמות להפרשתו. ככל שעולה הגיל, מאגר הביציות בשחלות יורד. בשלב מסוים (בדרך כלל מעל גיל 40 אבל לפעמים הרבה לפני) המאגר כבר קטן מידי, ואיכות הביציות גרועה מידי. במצב זה השחלות לא מצליחות לגדל זקיקים, מה שגורם להן לשלוח מסר להיפופיזה לייצר עוד ועוד FSH. לכן FSH גבוה ביום השלישי לוסת מעיד על רזרוות שחלות נמוכה. כמו שאינס אמרה- חשוב לחזור ולבדוק כל חודש מחדש. אם הערך יורד מתחת ל19 (אני מקווה שאני מדייקת) אפשר לטפל, אבל כאמור הסיכויים כבר קטנים יותר. הלינק הזה מוביל לפורום באנגלית של נשים מעל גיל 40 עם FSH גבוה, וממה ששמעתי יש שם סיפורי הצלחה. שמעתי על מישהי עם FSH גבוה, שסרבו לאשר לה IVF, ולפני כמה זמן היא נכנסה להריון. לא ידוע לי אם בהזרעה או בכל זאת בIVF. בהצלחה לחברה שלך נועם

למעלה