איזה דואר אלקטרוני ואיזה נעליים...
אני לא יודע מה הקשר בין פורט לדואר אלקטרוני אבל אני יודע מה זה פורט תרגמתי את ההגדרה שלו לאיזה מדריך על sendmail וההגדרה הזאת היא טובה אז אני אשתמש בה: פורט - (בשביל הסבר טכני יותר מפורט על מהם פורטים ראה את סוף ההסבר הזה). פורטים הם כמו חורים שמאפשרים לדברים (מידע במקרה הזה) להיכנס פנימה. יש פורטים של חומרה במחשב שלך ויש בו גם פורטים של תוכנה. הפורטים של החומרה הם החריצים בגב המחשב שלך, המסך שלך וכו`. עושים שימוש בפורטים של תוכנה כאשר מתחברים למחשבים אחרים. לדוגמה: בדיוק קניתי מחשב חדש ואני רוצה להפוף אותו לשרת אינטרנט (אני רוצה לאפשר לאנשים גישה לדפי אינטרנט נבחרים, תמונות, תוכניות cgi ו- java, תכוניות וכדומה שנמצאות על המחשב שלי (על המחשב שלי, לא על איזה שירות בחינם כמו geocities) ואני רוצה שאנשים יוכלו לעשות זאת על ידי שימוש בדפדפן בלבד). כדי שזה יקרה אני צריך להתקין תוכנה של שרת אינטרנט. התוכנה של שרת האינטרנט פותחת פורט שנקרא 80 על המחשב שלי (המספר הזה יכול להשתנות אבל הוא ברירת המחדל). אחר כך הוא מאזין לקשרים נכנסים על אותו פורט. כשמישהו מתחיל את דפדפן האינטרנט שלו (זה יכול להיות Netscape, Lynx או Microsoft IE וכו`) וגולש לאתר שלי, הדפדפן שלו מתחבר למחשב שלי בפורט 80 ואז שולח פקודות HTTP שתוכנת השרת שלי יכולה להבין. תוכנת השרת שלי קולטת מידע שנכנס במהירות ואז שולחת את המידע בחזרה לפורט שהדפדפן של המשתמש פתח על המחשב של המשתמש. הדפדפן יקשיב לפורט הזה ויחכה שהמידע (דף ה-HTML, התמונה, התוכנית וכו`) יבוא דרכו. הערה בקשר לפורטים שהם לא ברירת המחדל: אם אתה מחליט לשים, בוא נגיד שרת אינטרנט, על פורט לא רגיל זה יהיה קשה יותר בשביל אנשים להיכנס פנימה. אם אתה מחליט לשים את זה על פורט... אההה.... 8000 במקום 80 אנשים יהיו חייבים להדפיס את כתובת ה-(IP (9 שלך או שם השרת (10) שלך אם יש לך אחד ואז להוסיף 8000: בסוף. לדוגמה : 142.30.5.79:8080. אם פשוט נכתוב 142.30.5.79 זה יהיה בדיוק כמו לכתוב 142.30.5.79:80 לכן זה עדיף לשים את שרת האינטרנט שלך על פורט 80 (אלא אם אתה רוצה שרק קבוצה מסוימת של אנשים שניתן להם מספר הפורט יוכלו לגשת לאתר, אבל כזה דבר כל אחד יכול לעבור בעזרת סורק פורטים (12)). יש פורטים שונים לשירותים (3) שונים כדי שמידע לא יתערב ביחד. תאר לעצמך מה יקרה אם הדפדפן שלך יקבל מידע שתוכנת ה- FTP שלך הייתה צריכה לקבל. אני מקווה שהבנת את הרעיון המרכזי של מה זה פורט. יש שלושה סוגים של פורטים: פורטים ידועים, פורטים רשומים ופורטים דינאמיים\פרטיים. הפורטים הידועים הם מפורט 0 עד 1023. אלה הם פורטים קבועים למספר שירותים. לדוגמה: הפורט הרגיל של שרת אינטרנט הוא פורט 80. אחרת איך הדפדפן שלך ידע לאיזה פורט הוא צריך לגשת? הפורטים הרשומים הם מפורט 1024 עד 49151. הפורטים האלה שמורים בשביל מספר תוכנות. לדוגמה: (ICQ (www.icq.com שומרת לעצמה מספר פורטים בשביל מספר סוגים שונים של חיבורים נכנסים (מסרים, העברת קבצים וכו`). הפורטים הדינאמיים\פרטיים הם מפורט 49152 עד 65535, ויכולים להיות בשימוש על ידי כל אחד בשביל כל סיבה שהיא. אל תתייחס למספרים בסוגריים. השימוש שהאקרים עושים בפורטים הוא די פשוט. האקרים משיגים לעצמם סורק פורטים (תעשה חיפוש ב-google למילים port scanner) ואחרי שהם יודעים איזה פורטים פתוחים יש על מחשב מסוים הם בודקים אותם במספר תוכנות (בעיקר טלנט) כדי להשיג עוד מידע ולגלות חולשה שיכולה לעזור לפרוץ לאותו מחשב. כמו שכתוב בהגדרה יש לך 65535 פורטים במחשב אבל לא כולם פתוחים. כדי לגלות איזה מהם פתוחים תשיג לעצמך סורק פורטים או שתפתח חלון דוס ותכתוב netstat -an מקווה שעזרתי TCL