פורטרט הם גדולים!

trumpet lover

New member
פורטרט הם גדולים!

שמעתי את פורטרט לראשונה במוזיקה 24 לפני שנה וחצי בערך, השיר היה "עד אלייך"... משמיעה ראשונה הם נשמעו לי מוזר ומיוחד באותה מידה: 2 חצוצרות (שאגב זהו הכלי האהוב עליי), סולן ג'ינג'י מצחיק וקופצני ולהקה שאפילו בקליפ כשהם אמורים לנגן את השיר שלהם הם עושים צחוקים: משחקים עם כלבים ורצים בדשא עם ממטרות ומשגעים אחד את השני וזה היה כל כך מיוחד אבל לא חשבתי על לשמוע אותם... באופן מוזר, כנראה אולי משמיים, יצא לי בשבועיים אחר כך לראות את הקליפ עוד פעמיים-שלוש בערוץ 24 (שידרו קליפים שלהם באותה תקופה בערוץ 24 כי הם בדיוק חזרו לנגן ולהופיע עם צאת הסינגל "במקום לבכות"), בשמיעה שניה השיר נשמע לי יותר קליט וכבר ידעתי לזמזם ולשיר את הפזמון החביב... פתאום, הלהקה נתפסה אצלי כמשהו יוצא דופן, אין עוד להקה כזו בארץ (משנות התשעים או לפני, כלומר להקה שלא הכרתי...), ראיתי במומה מידע על הלהקה והחלטתי להוריד שירים שלהם... הורדתי את "הכל מבינה" , "במקום לבכות" , "שרה שרה שיר שמח" ועוד כמה אבל פסלתי כמעט כל שיר שהורדתי כי הם היו נשמעים לי ילדותיים ודביליים עם מילים חסרות משמעות... נשארו לי במחשב כמה שירים ספציפיים שהיו מלאים בכלי נשיפה ובצבעוניות פורטרטית... רק לאחר שיותר ויותר שמעתי על הלהקה, חיפשתי עליה באינרטנט וחרשתי על עוד ועוד שירים שלה - נהייתי מעריץ שלה... הורדתי כל שיר אפשרי של הלהקה שמצוי באימיול וגם אם בעבר מחקתי אותו מהמחשב, שמרתי אותו והוא היה נשמע לי יפה וממכר.. קניתי את הדיסק 4X4 מספר ימים לאחר שהוא יצא אבל עדיין היו חסרים לי 2 האלבומים "הפורטרט האחרון" ו"פאנקי ביזנס" שנגנזו... לא התייאשתי והתחלתי לחפש את הדיסקים בכל פורום אפשרי עד שמצאתי אצל אנשים, דיברתי איתם וקניתי מהם את הדיסק בחצי מחיר, שליש מחיר... מאז עברה לה חצי שנה, אולי קצת יותר, ואני מת על הלהקה.. מחפש כל פעם מתי יש הופעות אבל לא יוצא לי ללכת כי אין לי עם מי ללכת, אף אחד מהחברים שלי לא אוהב את הלהקה או פ'אנק בכלל ואני מחפש עם מי ללכת להופעה (באופן דיי נואש אפשר לומר...) מה גם שהם כבר לא ממש מופיעים בחודש חודשיים האחרונים, דיי מאכזב... אבל בכל זאת, להקה פיצוץ, גרוב מטורף! יאללה תשרשרו עוד מידע על פורטרט, תגובות - בואו נעשה כבוד לחלוצת הפ'אנקי הישראלית!

Funky Giraffe

New member
וואללה מי שמחייג אליי לפלאפון

שומע את דגיצ'י... גם לי יש את 4X4 אבל אני לא הכי מת עליו. כבוד עלייך אחי. אתמול ראיתי את הקליפ של ואתם רוקדים ברוקסן ב24.

trumpet lover

New member
וואלה? פשש חשבתי שלא נשארו מעריצים של פורטרט

ועוד אנחנו צעירים לא נגיד בני 25 פלוס שיכלנו לשמוע אותם כשהם היו בשיא הקריירה...(אני חושב שאתה בגילי, 16 נכון?)... סחתיין.... וד"א יש לי את כל הלאבומים שלהם (כולל הפורטרט האחרון ופאנקי ביזנס...!!) להקה מאגניבה... למרות שאני שומע עוד כל מיני להקות פ'אנק...

למעלה