פורטלנד לאן

88nothing

Active member
אחרי שנתנו את הכל בבועה, הצליחו להכנס לפלייאוף ולהפסיד 4-1 בסיבוב 1, בפורטלנד צריכים לעשות חושבים.
השנה סבלו בבלייזרס ממכת פציעות העוללת את: נורקיץ, קולינס, רודני הוד ועוד.
טעות נוספת שעשו הוא הוויתור על 2 שחקני הכנף שהיו הלב של ההגנה שלהם בשנים הקודמות: אמינו והארקלס מה שהביא לפתיחת עונה מאוד חלשה כי שחקני הכנף שפתחו את העונה(בייזמור והזוניה) פשוט לברמה.
במהלך העונה הצירוף של מלו עם ההגעה של אריזה קצת ייצבו את הספינה.

אבל מה הלאה?!

לילארד ומקולום חתומים על חוזים ארוכים,ויקחו בשנה הבאה 62M יחד.
לנורקיץ יש חוזה נוח של 13M לעונה הבאה.
מלבדו חתומים בקבוצה גם: אריזה, הוד, קולינס, סימונס, נזיר ליטל וטרנט.
כמו כן פורטלנד עדין משלמת לוורזאו וניקולסון.
סה"כ השכר שם עומד נכון לעכשיו על 111M.

מה פורטלנד צריכים?
1.קודם כל להשאיר את כרמלו, הוא השתלב טוב, אופציה 3-4 אמינה בהתקפה ושינה גישה.
2.להוסיף ההגננה בעמדות 3-4 , לברון פשוט הכה את פורטלנד פיזית(מה שעושה לרוב הקבוצות) אבל להם פשוט לא היה מישהו שאפילו יכול להקשות עליו. אולי זה נובע מהחיסרן של אריזה, אבל בהנחה שכדי להצליח במערב צריך לעבור את לברון וקוואי, אין לפורטלנד ברירה אלה להתחזק הגנתית, השיפור יכול להגיע גם מכיוונו של נזיר ליטל שהוא שחקן הגנה משובח שצריך עוד להתבשל, אך הוא לא מספיק גדול פיזית.
3.לעלות בדראפט: פורטלנד בוחרים השנה 16 בדראפט, אם יצליחו להתקדם לכיוון בחירה 6, ולהניח את היד על אוקונגוו, או עם קצת מזל על וייזמן או טופין.
איך יעשו את זה? אני הייתי מנסה משה כמו: טרנט+16 לאלנטה תמורת בחירה 6 שלהם.
או http://www.espn.com/nba/tradeMachine?tradeId=yy9yaqyw והחלפת בחירות דראפט
4.לא לוותר על בחירת הדראפט שלהם בשנה הבאה בשום אופן, הדראפט של 21 אמור להיות עמוק במיוחד, ופורלנד רחוקה פציעה של לילארד\מקולום כדי לא להיות אפילו קרובה לפלייאוף.
5. נורקיץ אופצייה שלישית טובה, אבל אולי כדי להם לנצל את החוזה הנוח מאוד שלו בשביל להשתדרג. חוץ ממשהו סביב אמביד על נורקיץ לא עולה לי ראיון.

Krit123

Well-known member
מה לגבי מקולום+16 (ואולי עוד בחירת סיבוב שני) תמורת בראד ביל? ההיגיון הוא שוושיגנטון עושים קולות של תחרותיות תוך כדי ריבילד, מקולום פלוס בחירה עונה על שני הצרכים. במידה והם רוצים ריבילד, אולי טרנט+קולינס והבחירה יהיה גם אטרקטיבי, כמובן תלוי מאוד בשוק.

אני מסכים שליטל הוא בעצם אמינו לא בשל, שווה לנסות לקדם אותו. אני לא בטוח מה הייתי עושה עם כרמלו האמת, אחרי ההתקדמות של טרנט והחזרה של אריזה (ובתקווה שגם הוד יתאושש) אין המון מקום בשבילו. יש יותר מידי שמות על עמדות 3-4...
החוזה של וויטסייד כמובן יורד, לא הייתי מביא מחליף ב-5, אני חושב שקולינס יכול לאייש את העמדה בזמן שנורק על הספסל, גם יעזור לפתור את בעיית הדקות.
האמת שהחוזה הנוח של נורק (מהטובים בליגה) זה ההזדמנות לעשות אוברפיי למישהו אחר, ולעשות ריצה עד הסוף עונה הבאה. אם איך שנראה נוף הקונטדריות (לוקה עוד לא בשיא, יאניס עדיין במילווקי, לברון/קוואי לא נעשים צעירים יותר) בשילוב סגנון המשחק היום הם צריכים לכוון לאליפות לדעתי.

88nothing

Active member
מבחינת שוק השחקנים החופשיים, לפורטלנד יהיה MLE מלא שהישנה יהיה סביבות 9.8M.
מבחינת שוק השחקנים החופשיים, יש כמה שמתאימים לפורטלנד: מילספ, מרקוס מוריס, איבקה, קראודר.
אם יצליחו להניח את היד על אחד מהם, מצבם ישתפר מאוד.
חושב שמרקוס מוריס יעשה את אותו הטריק כמו השנה: יחתום לעונה 1 בקבוצה שתשלם הכי הרבה, ואז יקווה לעבור בטרייד לקונטנדרית.
קראודר כנראה ישאר במיאמי, לא מאמין שיסכים לשכר של סביבות 10K, הוא היה אנדרפיי כל הקריירה.
איבקה ומילספ זה סיפור מעניין, לטורונטו יש המון כסף להחתים את איבאקה, אבל לא בטוח שהוא והם נועדו להמשיך, ודווקא בפורטלנד הוא יכול למצוא מקום שמתאים לו.
מילספ מעבר שיא, אבל עדין נותן ערב וייתכן שליד נורקיץ הוא יתאים גם בגילו.
שני האחרונים נראים לי אחלה אופציות לשחקנים משלימים באזור ה10M לעונה.

Rapgamer

Well-known member
אם נפשט את המצב- לפורטלנד אין מספיק. אין מספיק כלים, אין מספיק נכסים. זו קבוצת סיבוב ראשון-שני במערב שבמקרה עקצה גמר איזורי, בדומה ליוטה 2007 או לממפיס 2013.

פורטלנד די מיצו את אמינו והארקלס, הגיעו לתקרה הקשיחה איתם. אפשר להבין את זה שויתרו עליהם כדי לנסות משהו אחר. גם אפשר להבין למה זה לא ממש מצליח, ללא אף שומר פרימטר בגובה 6'6 ומעלה (תרגע מלו, אמרתי "שומר"). מהבחינה הזאת החיסרון של אריזה פגע בהם, אבל בתכלס זה לא שהוא הופך אותם לקונטנדרית.

רעיון יפה לגבי טרנט+16 תמורת בחירה 6, אם כי אני לא בטוח שאטלנטה תהיה מעוניינת. הדראפט הזה נחשב חלש כי אין בו פייבוריטים ברורים, דוקא הטווח של בחירות 6-8 לכאורה אמור להביא אחלה שחקנים. האמת שטרנט אחלה ממש, אם ההוקס אוהבים אותו זה יכול לקרות.
לא חושב שנרקיץ'- אמביד זה בסיס אמיתי לטרייד. אולי נרקיץ'+מקולום זה רעיון (אם כי פילדלפיה עדיין תקועה עם אוברסייז של סימונס, הורפורד ונרקיץ'. לא עובד).

מבחינת הרעיון מקולום+16 תמורת ביל- לא רע אבל גם די משאיר אותם איפה שהם נמצאים עכשיו.

לגבי ה-MLE מסכים עם ההערכה שלך. מוריס וקראודר יקבלו יותר כסף, הם שחקני פרימטר עם סייז וזה מצרך מבוקש. מילסאפ יכול לחתום במידה וירצו להציע לו רב שנתי, אבל הוא באמת יותר ביג מאשר פרימטר בסגנון שלו, ופרימטר זה החור האמיתי בסגל שלהם.

Krit123

Well-known member
אני לא מתחבר לקו המחשבה שלכם. לדעתי יש להם חלון של שנתיים, לפני שמסתיים החוזה המצוין של נורקיץ', ולפני שהחוזה החדש של לילארד נכנס לתוקף - הוא עולה בקצב הסקור של מורי (שלא נאמר אקספוננציאלית)

2021-222022-232023-242024-25
$43,750,000$47,250,000$50,750,000$54,250,000
(איזה מגניב? חחח לא ידעתי שאפשר נשתמש בזה הלאה)

לדעתי אין יותר מידי זמן להשקיע בצעירים ובחירות דראפט. והסיכוי שלהם ללכת עד הסוף לא רע...
ביל בבירור טוב ממקולום מבחינתי, שהולך לקו רק 2 ומשהו עלובות למשחק, ביל רשם שיא קריירה עם 8, כמו גם 30 נקודות (אין סוף זריקות) ו-6 אסיסטים. אני עדיין מחזיק ממנו שומר טוב, אפילו ממש כשהוא רוצה, חובת ההוכחה עליו. הוא יהיה התאמה עדיפה ויפתור להם את בעיית ה'אין הגנה' בקו האחורי.

מבחינתי כל הצעירים מועמדים לטרייד בהתאם לצורך (הייתי מנסה להשאיר את טרנט), כולל בחירת הדראפט בשנה הבאה. אם הם מצליחים להנחית D&3 ממש טוב, הם חזק במירוץ. למרות שקבוצות תמיד מצליחות לבצע החתמות גם כשהתקרה חונקת, ככל שהם מחכים יותר האפשרויות הצטמצמו ודיים טיים יגמר לאט לאט, הוא לא נעשה צעיר עם הזמן.

ואין להם מה לגעת במילסאפ. סתכלו איך הוא נראה...

Rapgamer

Well-known member
החוזה של לילארד נכנס לתוקף בעוד שנה מהיום. כך שמדובר על חלון של שנה אחת בלבד.
גם לגבי גודל החלון אנחנו חלוקים. אני לא חושב שיהיה ואקום בליגה בשנה הבאה. הקליפרס יהיו לא פחות טובים. הלייקרס ימשיכו להיות מצוינים. ולמעשה כל שאר הקבוצות שהן בלבל של פורטלנד (יוסטון, דנבר, דאלאס, יוטה) לא הולכות לשום מקום. ותוסיף את גולדן שחוזרת לתמונה.
כנ"ל במזרח שלכל הפחות מילווקי, בוסטון ומיאמי יהיו שם גם בשנה הבאה.
הנקודה היא שפורטלנד צריכה לעלות מדרגה מאוד משמעותית כדי לאיים ברצינות על התואר, ואני לא חושב שיש לה את הכלים לעלות את המדרגה הזאת.
ביל שחקן נהדר אבל המספרים שלו מנופחים בנמושה, הוא לא טוב ממקולום בסדרי גודל וגם לא יתן להם מענה מול לברון/קוואי/יאניס בהגנה.

אתה חושב שפורטלנד+ קראודר/קובינגטון/3&D אחר לבחירתך, יכולה ללכת עד הסוף?

Krit123

Well-known member
נכנס עוד שנה מהיום אבל תהיה להם שנה אחת לשלם קנסות סבירים אם אני קורא נכון את התמונה. זה רק נעשה קשה יותר לאחר מכן.

אני לא אומר שיהיה ואקום, או שהם פייבוריטים, אני פשוט חושב שעם ביל הם איום רציני וצריכים ללכת על זה. לא הבנתי מה הם משיגים מלחכות, המצב שלהם רק ירע עם הזמן. גם אם לתפיסתך מדובר מחלון של שנה אחת בלבד, שווה ללכת על זה. בערך כמו שיוטה עשו השנה.

לדעתי ביל שחקן עדיף והמספרים (אכן מנופחים) משקפים חלק מהתמונה, ההתאמה שלו תוכל להזניק אותם. לצורך העניין אני מסתכל על חמישייה של דיים-ביל-טרנט-קובינגטון-נורק ואני רואה קבוצה שיכולה לאיים על תואר. כמובן שאפשר לשחק עם החמישייה בהתאם לצורך.

Rapgamer

Well-known member
לא התייחסתי מבחינת הקנסות אלא מבחינת היכולת להתחזק. כשאתה מעל התקרה האפשרויות שלך מוגבלות.

אני מבהיר- אין כאן טענה שפורטלנד צריכה לחכות ופתאום היא תעלה מדרגה. אני אומר שהיא די תקועה ולא צפויה לעלות מדרגה, בין אם השנה או בעוד 3 שנים. אם הם יביאו איזה בול פגיעה מבחירה 20 בדראפט דברים יכולים להשתנות אבל זו לא באמת תכנית רצינית.

אין לפורטלנד סיכוי להביא גם את ביל, גם את קובינגטון וגם להשאיר את טרנט. ואפילו בחמישייה הלא ריאלית הזאת, הם בעיקר משפרים עמדות לכדי סמי-קונטנדרית, עם סיכוי הרבה יותר גבוה להדחה בסיבוב השני מאשר להגיע לפיינלס.
לכן אני חושב שבסך הכל they fall short, כמו רוב הקבוצות במצב דומה לשלהן.

Krit123

Well-known member
אז אני מבין שבגדול אתה חושב שהם תקועים, אני חושב שעדיף לשפר עמדות ולתת לעצמם סיכוי מאשר לשקוע לאט. הדברים מאוד דינמיים, קשה לצפות איפה קבוצות יעמדו בעוד שנה, אני בכל זאת חושב שהם שמים את עצמם ממש מתחת לשלוש הגדולות נכון לעכשיו. הם הקשו על הלייקרס בסגל של 7 שחקנים שאחד מהם עם שבר בגב, ועוד אחד מהם הוא כרמלו. החמישייה ההיפותטית יכולה להפתיע כל קבוצה לדעתי, אני אוהב את הסיכויים שלהם יותר מיוסטון למשל שעומדים בפני אתגר דומה. יש המון קבוצות טובות בליגה (אפשר להוסיף את הנטס, טורונטו, פילי), הפערים לא גדולים והמצב מאוד נזיל ולכן כדי להשאיר לעצמך סיכוי.

התכוונתי שתהיה אפשרות להתחזק שנה הבאה ובזו שלאחר מכן לשלם קנסות, שאולי יהיו סבילים מנקודת המבט של הבעלים לפני שהחוזה של לילארד ימשיך לעלות ונורק יחתום על אחד חדש, אבל אני לא באמת מבין בחוקי תקרת שכר...

אם לא יצליחו להשאיר את טרנט אז יהיה קשה, אבל לא סותם את הגולל, כשאני מסתכל על מצב הבחירות שלהם יש מקום לתמרן.

למעלה