פורטים 135-139

renon2000

New member
פורטים 135-139

בטח כבר דיברתם על זה הרבה, אז אני מצטער מראש על השאלה – ובכן – פורטים 135-139 – פשוט אני קצת מבולבל מהנושא : הבנתי שפורט 135 אחראי על rpc service – (remote procedure call ( - לא בדיוק הבנתי מה המשמעות של פרוטוקול זה . איזה תוכנות לדוגמא משתמשות בפורט זה ולאיזה מטרה ? פורטים 137-139 – הבנתי שמתעסקות בפרוטוקול netbios over tcp-ip , לפי מה שהבנתי כאשר מאפשרים שיתוף של ספרייה, העברת המידע בין המחשבים נעשית ע"י הפורטים הללו . ומאוד מומלץ לסגור את תנועת ה-incoming של ה-packets לפורטים אלה . אם מישהו יוכל לענות לי בקצרה ולעשות לי קצת סדר בבלאגן , אני אודה לו – או לחילופין להפנות אותי למקום בפורום שבו כבר עסקתם בנושאים אלו תודה ...

Zappa77

New member
rpc

rpc על פורט 135 משמש לכמה דברים ובתוכם "הפצת" active directory ברשת ובין רשתות פנימיות בכדי שהמידע ב AD יהיה מעודכן ותואם. פורט 139 משמש ל NetBios משמש לשיטוף ברשת מייקרוסופט. את פורט 135 אני בטוח שאתה יכול לסגור כי כנראה שאין לך שום שימוש בו וישנם התקפות DOS ו"חולשות" רבות של המערכת בפורט זה. לגבי פורט 139 - אם אין לך שיתוף תיקיות או מדפסות והמחשב שלך הוא "תחנה בודדת" סגור אותו אם לא סגור רק ב"gateaway" את הפורט מהרשת החיצונית לפנימית. מקווה שעזרתי ערן

למעלה