פורטוגל

Noaaa123

New member
פורטוגל

שלום רב
רציתי לשאול, האם זה נכון שכדאי לקחת עורך דין מליסבון מאשר עורך דין בארץ?
האם למישהו יש המלצות על עורך דין כזה? מצאתי בגוגל עורכת דין בשם Clara Costa
אבל אני לא בטוחה אם זה נכון ...
דבר נוסף, אני רק מתחילה לברר- האם יש איזשהו סיכוי שהתהליך יקרה בפחות משנה?
איזה מסמכים בדיוק דרושים?
תודה

Donisyus

New member
אני הגשתי דרך קלרה

היא עונה מהר מאוד למיילים, ומאוד עניינית. אנשים שהגישו וקיבלו לאחרונה, דיברו על כשנה וחצי בערך, אם כי היא גורסת שמדובר על עד שנה. הדרך היחידה היא להגיש, לחכות ולראות. בהצלחה

Noaaa123

New member
תודה על המענה, אפשר לדעת מה הסכום שהיא גובה פחות או יותר?

Donisyus

New member
1000 אירו

שכר טרחה.
&nbsp
(ועוד 250 אגרה לממשלה, ו-50 אירו תרגומים של המסמכים לפורטוגזית)

פני לקהילה היהודית של ליסבון

ובקשי מהם רשימה של עו"ד פורטוגזים. הקהילה לא בעמדה להמליץ על אף אחד, ובודאי שלא יקחו אחריות על בחירות שתקבלי, אבל כל אחד מעורכי-הדין ברשימה הוא "מומלץ" - עדיף על תוצאות אקראיות שעולות בגוגל.
&nbsp
בהנחה שתשיגי את אישור הקהילה בעצמך ותכיני את המסמכים להגשה, העלות של עו"ד פורטוגזי לא צריכה לעבור את ה-500 אירו לאדם.
&nbsp
דוא"ל של הקהילה היהודית (אנגלית):
[email protected]

אווה 369

New member
דרכון פורטוגלי

הייתי רוצה לדעת מה הסיכוי לקבל דרכון
פורטוגלי האם נדרשת השפה או די בזה שאני יוצאת ממגורשי ספרד
תודה וסליחה על ההטרדה

פורטוגל - אין צורך בידיעה השפה [לפחות כרגע]

שלום. שאלתך לא מטרידה ולא צריכה להטריד, זו הרי מטרת הפורום. תרגישי חופשי לשאול, ואולי גם הכרחי שתשאלי כאן או במקומות אחרים לפני שאת מתחילה את התהליך.

בהתייחסות ל"חוק המגורשים" בלבד, לסעיף הספציפי בחוק שרלבנטי לנו - ידיעת פורטוגזית אינה נדרשת, גם לא ברמה הבסיסית ביותר. ניתן להגיש [ולהתאזרח] גם בלי לדעת מילה. עשרות אושרו מבלי שהם דוברים את השפה. מאידך, ידועים לי מקרים של התאזרחות מכורך סעיפים אחרים של החוק, שהוכיחו זיקה הרבה יותר גדולה לתרבות פורטוגל [כולל מגורים], ובקשתם נדחתה - למרות ידיעת השפה. לא שאני זה שחותם על תעודות לידה ומנחה את הפקידים כיצד לפעול, אבל לדעתי "חוק המגורשים" מקל מאוד בכל הקשור לידיעת השפה, אם זו הבעיה. אני חושב שזו טעות של המחוקקים ומאמין שזה יתוקן בסופו של דבר, אבל לפחות כרגע אין דרישה ללמוד את השפה וזה מה שהופך את התהליך לנגיש. למתעניינים, כדאי לציין שבשגרירות בת"א מציעים מדי תקופה קורס ללימוד השפה. ידיעת השפה רק יכולה לחזק את הבקשה, אבל היא אינה הכרחית.

לגבי מוצא, גם אם ההיסטוריה מכירה בכך ש-70% ממגורשי ספרד היגרו לפורטוגל, ומשם לשאר העולם, וזה בעצם אומר שכל מי שהוא "ספרדי" הוא גם "פורטוגזי" [כי אין דרך לדעת מי יהודים שעברו בפורטוגל ומי שלא], החוק מדבר בצורה מפורשת על השתייכות לקהילה ספרדית שמוצאה מפורטוגל. אני רואה יותר מדי עורכי-דין שמחלקים אזרחות פורטוגזית לכל דורש מבלי להזכיר את העובדה החשובה שלא כל קהילה של יהודים-ספרדים קלטה באמת מגורשים מפורטוגל. מבלי להזכיר שבקהילות ספרדיות מסוימות לא כל היהודים מוצאם היה מהמגורשים. אז נכון, לא ידוע לי על דחיות של בקשות [שנתיים מאז שהחוק אושר] ולמעשה יאושרו [אם לא כבר אושרו] גם מגישים שלא בדיוק מוכיחים את הקשר לפורטוגל, אבל ממשלת פורטוגל יכולה לשאול [וסעיף קטן בחוק גם מאפשר לה] מדוע הגשת בקשה לאזרחות פורטוגזית ולא ספרדית. חלק מעורכי הדין הפורטוגזים אף ימליצו לך להימנע מכל אזכור של "ספרדיות" בטופס הבקשה, והם יודעים למה. בקהילות מסוימות במזרח אירופה התיישבו אנוסים מפורטוגל. במקרים מאוד מסוימים, גם יהודים שמוצאם אשכנזי יכולים להגיש. לכן, מוצא ספרדי לא מבטיח כלום.

RoyceGracie

New member
לפי דעתי אין צורך בעורך דין כלל ומדובר בתהליך פשוט

מציע להתחיל מלפנות לקהילה היהודית (בפורטו, לא בליסבון מכיוון שהם דוברים עברית ולא צריך לתרגם מסמכים). הם שולחים לך בחזרה מייל עם המסמכים שאת נדרשת לספק כדי לקבל מהם תעודה.

לאחר קבלת התעודה, כל מה שצריך זה תעודת יושר מהמשטרה, תעודת לידה ופגישה בשגרירות פורטוגל בישראל (שם מתרגמים את המסמכים עבורך בעלות של 820 ש"ח).

Noaaa123

New member
אני פשוט מתקשרת אליהם וקובעת פגישה לתרגום המסמכים? אני צריכה

להחתים אפוסטיל לאחר מכן?והאם צריך לתרגם את כל המסמכים? אישור מהרב, תעודות לידה, מחקר גנאולוג במידה ואעשה וכו'? או רק תעודת לידה? תודה

RoyceGracie

New member
תרגום המסמכים זו הדאגה האחרונה

בכל ההתקשרות עם יהדות פורטו לא צריך לתרגם כלום כי הם דוברים עברית. גם כן אין צורך להחתים אפוסטיל על שום דבר שקשור אליהם.

את תצטרכי להחתים אפוסטיל רק על פריטים שתביאי לשגרירות ליום בו עוברים על המסמכים שלך (תעודת לידה, תעודת יושר), באותו יום את תביאי גם 821 ש"ח ויתרגמו לך את המסמכים במקום.

כל המידע של מה צריך לעשות נמצא ב 2 מיילים שתוכלי לקבל בקלות:
1) מייל שישלחו לך מיהדות פורטו
2) מייל שישלחו לך מהשגרירות פורטוגל (מישהי מאד נחמדה בשם תימנה)

תשלחי להם מיילים ותקבלי את כל המידע

alizab3

New member
היי, איך אני מגיעה למייל שלהם?

מה צריך לכתוב להם במייל? ז"א יש צורך לצרף מסמכים במייל הראשון?
אשמח להבין איך זה עובד. תודה רבה!

danab169901

New member
אשמח ליותר פרטים על התהליך שהצעת

אני כרגע לפני פגישה עם עורך דין בנושא שרוצה 2600 יורו לכל התהליך, והתחייב שזה יקח בין שנה לשנה וחצי. גם התחייב להחזר כספי מלא במידה ואין הצלחה.
האם לעשות את התהליך לבד זה ריאלי או שזה מאוד קשה וצורך המון זמן ויקשה על בן אדם שעובד כל יום משרה מלאה? אשמח לכמה שיותר פירוט בבקשה :)

למעלה