פורטוגזית...

preguica

New member
פורטוגזית...

אני פותח את הנושא הזה כדי להציל את הפורום הזה (אהמ אהמ!!!!!, חורף...) האם אתם חושבים שכל קפואריסט צריך לדעת פורטוגזית? אם כן, אז מאיזה שלב ואם לא, למה?

jennie 00

New member
אמממ...

אני חושבת שזה לא חובה שקפואריסט ידע לדבר שוטפ פורטוגזית אבל ...זה יכול לעזור ואני אומרת שצריך לדעת
כאילו צריך לדעת מילים בבסיסיות וצריך לדעת ולהבין מה אתה שר ודברים כאלה...

Bantus

New member
לדעתי....

אני חושבת שאותו קפואריסט צריך לדעת קצת..ברמה בסיסית ואם יותר מזה אז וואלה, סבבה. אבל אני גם חושבת שהוא צריך להבין מה הוא שר- כי לשיר בהודה ולא להבין זה אומר שהוא לא משקיע כי אם הוא היה רוצה להבין את הפירוש הוא היה לוקח את המילים ממישהו ולומד אבל יש כאלה שוואלה, לא מתאים להם להתאמץ מה שמראה לא מי יודע מה רצינות... אבל אני לא מדברת על אלה שמחפשים ולו מוצאים- זה משהו אחר אם אתה לא מוצא אבל אם אתה לא מחפש..לא רציני איתו..

avishem

New member
לא חובה...

אבל פורטוגזית יכולה לתרום הרבה לקפואריסט. את הבסיס כל קפואריסט יהיה חייב לדעת מתישהו, כי בכל קבוצה יש "מבחנים" לעלות לקורדאו מסויים... שחייבים לדעת שיר/ים ולדהיות. אז מן הסתם לומדים אותם ביסודיות (לא רק משמיעה) ועם הפירושים לומדים כצת פה ושם. עכשיו הרבה קפואריסטים מחליטים בשלב מסויים שהם רוצים ללכת לברזיל, כל אחד בטיול של חודש שחזר מברזיל יודע את הבסיס של השפה (לצערי לא יצא לי). אני אישית מודה שאני לא יודע טוב בכלל אבל מבין יחסית על מה מדברים (כשזה קשור לקפואירה) כי יש מילים שחוזרות עליהן כל הזמן. אז מגיע השלב שאת הבסיס כל אחד חייב לדעת... וזה עוזר גם ללמוד את השירים כי יותר קל ללמוד שיר בשפה שאתה יודע ולזכור את המילים מאשר ללמוד לשיר כל פעם מחדש בלי לדעת עם נגמרה מילה או שלא.

jennie 00

New member
אם כבר פורטוגזית אז יש פה מישהו

יש פה מישהו שיודע לדהיות שלמות
או יודע איפה אפשר ללמוד באינטרנט
אם יש לכם רעיונות אני אשמח לשמוע..

avishem

New member
כן. 3 לדהיות.

ונתתי מלא קישורים לאתרים לגיא אבל הוא לא הוסיף אותם...

avishem

New member
וגם העלתי לפורום, יש את זה תחפשי

בקבצים קובץ TXT

למעלה