פורומים מקצועיים

ddolphin

New member
פורומים מקצועיים

אני מחפש פורומים מקצועיים לתחום החשמל פיקוד ובקרה ..... וכן קישורים לאתרים בנושאים שונים בתחום הנ"ל ... מי מכיר מי יודע ???

רשר

Well-known member
מנהל
מצאת! ../images/Emo24.gif

כאן המקום הכי מקצועי, אם הנושאים שדנים בהם נראים לך חובבנים, תעלה נושאים יותר מקצועיים. כל פורום של אנשים מורכב מאלה שנמצאים בו ולא יותר, כמו שנאמר "במקום שאין איש תהיה אתה איש" אתה מוזמן להעלות כל שאלה, ננסה לענות כמיטב יכולתנו.

magnet2369

New member
תגובה

אם אתה יודע אנגלית טכנית טוב אז יש באינטרנט אתרים שמלמדים מה שתרצה בנושא חשמל פיקוד ובקרה מחובבני ועד רמה של מהנדס חשמל

ddolphin

New member
קצת פשפשתי באתר

ואפשר להגיד שלא ראיתי ממש התיחסות לנושאים מקצועיים ... מכך גם אפשר להסיק, שהיותר מקצועיים בינינו, לא ממש מסתובבים כאן ... כך נראה לי אני מתכוון בנושאים של, PID, MODBUS, FIELDBUS ,שיטות בקרה, IEC61131-3 ועוד תקנים שונים לחשמל ובקרה .... תכנון מתקנים לזרם חזק ... שיקולים טכנים, שיקולים כלכליים ועוד ועוד ... יש המון נושאים שקשורים לבטיחות שניתן לדון בהם .... ועוד ועוד .... על פניו, נראה לי שאין לי פורום של משתמשים בפורום .... אני יודע שקימים לא מעט פורומים באנגלית, אבל ים המידע לא ממש נותן לך להתמקד במה שאתה באמת צריך. לדוגמא ... אני מחפש אתר פשוט וקל שיבצע חיושבי זרם למנוע תלת פאזי או לכל דבר אחר(P V I), לפי נתונים שאתה מכניס לו... בחיפוש קצר לא מצאתי. אולי אפשר להכניס לקישורי הפורום אתרים רציניים בנושא, בעברית או באנגלית. שיהיה בהצלחה!

lekner

New member
pid=פרופורציונלי אינטגרלי דיפרנציאל

על תסיק מסקנות שגויות יש ביננו חברה בעלי רמה גבוהה בכל הנוגע במערכות חשמל בכלל ובזרם חזק בפרט מי יותר ומי פחות מנהלי פורום מצויינים בעלי ידע רב זה שזרקת כמה ביטויים ממערכות אלקטרוניות לא אומר שלא יהיו לנו תשובות בשבילך בנוסף לכך יש פה חברה שמתכננים מערכות זרם חזק אלא אם 2000*3 לא נכנס בקטגוריה שלך כולם מתקבלים פה בברכה מעוזרים ועד מהנדסים ומקוים שתשאר ואולי יהיה לנו מה ללמוד ממך מקווה שתקבל את הערתי בהבנה

ddolphin

New member
חברה ....

אני מקבל כל הערה בהבנה, פשוט מתוך התבוננות באתר אולי הגעתי למסכנות מהר מידי ... מערכות של 3X2000A נכנס בקטגוריה שלי, במיוחד שבעברי תכננתי ותפעלתי 30כאלו במתחם אחד.... ויש כבוד! אז ככה בתור התחלה, אני מצרף לכם כמה תמונות שאולי יענינו אתכם. בתמונה, שנאי 11.4K עם "גדר" סרט מסביב ... גישה חופשית לכל דורש! ואם זה אפשרי, באיזה תוכנות אתם מתכננים מתקני חשמל, הכוונה סרטוטי כח ופיקוד, למי שעבד עם כמה מהם, איזו לדעתכם הכי יעילה?

ddolphin

New member
לסיום סיומת ...

קישור שיכול לעזור ...http://wib-prod.schneider-electric.com/publicprogram/corp/corp_techpub.nsf/Library/

רשר

Well-known member
מנהל
תודה על הקישור והתמונות המאלפות

התמונות מוכרות מארצות מסוימות, למזלנו לא רואים דברים כאלה חמורים בארץ. לגבי השנאי זה בברור בעית תכנון, גדר או חיבור מ"ג בשקע/תקע מבודדים, פותרים בקלות בעיה כזאת,,

ddolphin

New member
אכן התמונות לא מארצנו ...

צילמתי את זה באחת ממדינות דרום אמריקה, למזלי הגעתי לכאן להתקין מערכת בקרה, ולא לתקן להם את התכנון החשמלי....

רשר

Well-known member
מנהל
אמיר היקר, המשך לפשפש ותמצא עוד

את מה שלא תמצא תעלה לכאן כשאלה לענין ולא כשאלה מסוג "המנוע" שנמצא כאן בדף, כי בסוף היום לכולנו יש זמן קצוב ונוכל לענות רק בתשובות קצרות ולא להאריך עד אינסוף בדיונים על עובדות יסוד בחשמל. אני חושב ש"תשובה" כמו זאת לא תראה כמעט באף פורום, אז נסה אותנו ולא בזריקת מילים מפוצצות אלא בשאלות לענין זכור לשמור על זכויות היוצרים שלא כמו בדוגמא הנ"ל

lekner

New member
אמיר שלום

עכשיו זה יותר טוב שמח שהצטרפת אלינו והתמונות ממש מעניינות אני עובד על אוטוקאד 2000 ועל ויזיו 2003 של מייקרוסופט מבחינת תוכנה אוטוקד זה עולם אחר אך מבחינת ביצוע ויזיו הרבה יותר ידידותית למשתמש המתחיל ממש תוכנה פשוטה פשוט לגרור את הסימנים למקום מתאימה לפרוייקטים של הנדסאים לדוגמא שאין להם ניסיון שרטוט אחרי שעה הסבר הם לומדים אותה . דרך אגב זה מה שעשו באוטוקד לחשמל( 2006 autocad electrical) השתמשתי בה בגרסת ניסיון ממש טובה לחשמל מלאה סימנים ונוחה ביותר.

ddolphin

New member
שלום עופר

את ויזיו אני מכיר היטב, אבל היא מעולה לסכמות ולסרטוט פשוטים אך לדעתי לא מתאימה למערכות מורכבות... לגבי 2006 autocad electrical .... היא יודעת לתת תאגים (מספרים ואותיות לפי תקן) באופן אוטומטי ??? כולל הפקת טבלאות של חיבורים, אביזרים ועוד .. אני מכיר תוכנה שנקראת Eplan היא תוכנה מאוד חזקה מבחינת נוחיות התכנון, אך לא ידידותית למשתמש לדעתי, הכוונה לא ידידותית, היא לא משתמשת באותם התפריטים שמשתמשים מיקרוסופט, זה קצת מבלבל ...

lekner

New member
גם אוטוקאד לא

משתמשת באותם קיצורים ופונקציות ככל שאני יודע באוטוקאד 2006 חשמל יש אופציה למיספור אוטומטי כמו כן אופציה להפיכת מגעים בזמן אמת לדוגמא לקחת לחצן רגיל פתוח והתבלבלת פשוט בלחיצת כפתור המגע מתהפך פונקציה ממש מגניבה וכן יש אופציה של טבלאות נראת לי תוכנית ממש מגניבה אבל יקרה לכן אני משתמש במה שיש לי במשרד וזה אוטוקד 2000 מקווה שעניתי לך על השאלות אשמח לתת עוד פרטים אם תצטרך

רשר

Well-known member
מנהל
אחלה כפתור - לא צריך לשים למלעה גג

גג = הפוך באלגברה בוליאנית, למי שלא זוכר. תופעה רגילה ומצויה בתוכניות מאיטליה שהודפסו לפני המחשב.

למעלה